Reviews

Review: Biodermal Anti Age 30+ producten

Biodermal gezichtsverzorgingsproducten zijn zo samengesteld dat de natuurlijke kracht van de huid wordt ondersteund en beschermd. Over het algemeen heb ik over mijn ‘natuurlijke’ huid niet zo heel veel te klagen. Dat betekend natuurlijk moet ik flink blijven smeren en verzorgen om mijn huid in conditie te houden. Dat doe ik overigens graag!

Om de huid in goede conditie te houden is een goede bescherming en verzorgen belangrijk. Even met de billen bloot: Ik ben 36 jaar en in de praktijk zou dat betekenen dat mijn huid zich minder vaak zal vernieuwen in vergelijking tot tien jaar geleden en ook de stevigheid van mijn onderhuids bindweefsel afneemt. Ook verschijnen er langzaamaan wat fijne lijntjes, met name wanneer mijn gezicht in de ‘lachstand’ staat.

Bemoedigend? Laten we het houden op natuurlijke processen. De huid begint rond het dertigste levensjaar de eerste tekenen van veroudering te vertonen, met name omdat de aanmaak van jonge elastische weefsels afneemt. Op naar de producten die ik de afgelopen periode heb gebruikt en het goede nieuws dat ik jullie kan melden.

Het Biodermal assortiment bevat verschillende anti-age huidverzorgingsproducten die zijn voorzien van een leeftijdsaanduiding. De producten bevatten ingrediënten die samen de perfecte samenstelling vormen voor het huidtype dat past. Zo vind je bij Biodermal een 30+, 40+, 50+ en 60+ lijn.Anderhalve maand geleden ben ik begonnen met de Biodermal Anti Age 30+ dagcrème (EUR 16,95 - 50 ml). Deze is speciaal ontwikkeld om de eerste rimpeltjes te bestrijden en daarnaast beschermt de crème tegen vroegtijdige huidveroudering. De crème bevat een SPF 15 en UVA bescherming. Dit is wat mij betreft vooral in de koudere maanden van het jaar prima.

Het product heeft een fijne, lichte en toch volle structuur die snel intrekt en zorgt voor uitstekende hydratatie. Deze wordt verzorgt door de huideigen lipiden die de crème bevat. Fijne lijntjes worden bestreden door werkstoffen die afkomstig zijn uit de Senna struik en dan is er nog het onmisbare Vitamine E. Mijn huid wordt bijzonder blij van dit product, dat daadwerkelijk zorgt voor een optimale hydratatie waardoor mijn huid er bijzonder goed uit ziet. Ik moet even afwachten of de structuur voedend genoeg is om de vrieskou te doorstaan, maar ik heb goede hoop.De Anti Age 30+ nachtcrème (EUR 16,95 - 50 ml) heeft een andere structuur. Deze crème is stevig en bijna romig. Ook dit product bevat naast de werkstoffen die je ook terugvindt in de dagcrème  ook krachtige antioxidanten uit druivenpit en extra Vitamine E die samen beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering.

Bijzonder detail is dat ik momenteel geen serum gebruik onder deze nachtverzorging, simpelweg omdat het niet nodig is. Mijn huid is bij gebruik van dit product niet droog en ook niet vocht-arm. Behoorlijk opvallend, want normaal schreeuwt mijn huid vanaf oktober toch wel om een extraatje gedurende de nacht.Tot slot bevat het Anti Age assortiment ook nog een Oogserum (EUR 19,95 - 15 ml). Dit product helpt rimpels en wallen te verminderen en is zeer geschikt voor de gevoelige ooghuid. Het oogserum is 100% parfumvrij en de pH is ingesteld op die van oogvocht.

De stevige gel-achtige substantie bevat Cypergras. Dit ingrediënt stimuleert de aanmaak van collageen en Vitamine E en witte thee neutraliseren de schadelijke effecten van vrije radicalen. Natuurlijke peptides uit soja en rijst versterken de huid en verbeteren de zuurstoftoevoer rond de ogen. Nu moet ik jullie eerlijk bekennen dat ik eigenlijk niet zo heel vaak/veel last heb van wallen, maar kringen willen vooral bij wat slaapgebrek wel eens voorbij komen. Het oogserum zorgt in mijn geval voor een frisse en uitgeslapen oogopslag, niets meer aan doen.. Nou ja, bij wijze van spreken dan!


V.l.n.r. Anti Age 30+ dagcrème, Anti Age 30+ nachtcrème en oogserum
 ,
Enthousiast? Jep! Ik kende Biodermal als merk al behoorlijk lang. De zonneproducten behoren al jaren tot mijn favorieten en ik kan geen zomer zonder de Intensief verkoelende aftersun. Toch waren de gezichtsverzorgingsproducten tot voor kort onbekend terrein. Misschien had dat stiekem een klein beetje te maken met de minimalistische, no-nonsense uitstraling. Enfin, Biodermal heeft mij met deze producten zeker getriggerd om binnenkort ook eens de reinigingsproducten te gaan proberen.

De Biodermal Anti Age 30+ producten zijn fijn en zuinig in gebruik, hydrateren de huid en zorgen voor een gezonde en stralende look. Mooi meegenomen zijn de bijzonder betaalbare prijzen en het feit dat de verkrijgbaarheid van de Biodermal producten uitstekend te noemen is. Wil jij jezelf verdiepen in het brede assortiment? Neem dan even een kijkje op de website. Hier vind je niet alleen de verkooppunten, maar kunt je ook terecht voor een online huidadvies.

Deel dit artikel
Back to top