Nieuws

De kerstmake-up tips die iedereen wel kent...of toch niet? (deel 1)

Zijn jullie al druk met de voorbereidingen voor jouw kerstlook van dit jaar? Of heb je daar helemaal nog geen tijd voor gehad door de kerststress van de afgelopen dagen? Boodschappen doen, voorbereiden, cadeautjes zoeken, pakjes inpakken en nog even snel een outfit scoren, het kost allemaal tijd tenslotte. Ik heb wat handige tips voor je op een rij gezet om te zorgen dat jij helemaal kerstproof bent!

Bereid je voor!

Heb je drukke dagen achter de rug of voor de boeg? Zorg dan wel even voor een relaxmomentje, ook al is het maar een uurtje. Sluit je dus op in de badkamer en zorg dat je de volgende producten bij de hand hebt : iets van Lush voor in bad of een fijne ontspannende douchgel, lichaamsscrub, body butter, nagelverzorgingsproducten (Trind!) en gezichtsmasker of scrub. Verwijder eerst alle make-up en nagellak (ook op jouw tenen) en duik in een ontspannend bad. Blijf echt even zitten en geniet van een boek, magazine of kijk een filmpje (hoera voor tablets). Pak er een scheermesje bij en onthaar benen & oksels. Scrub daarna jouw hele lijf en spoel alles even af. Natuurlijk kun je dit ook prima onder de douche doen, was ook jouw haren en breng daarna een lekker haarmasker aan, laat goed intrekken. 
Dep jouw lijf voorzicht droog en breng een hele dikke laag body butter aan, trek een dikke badjas aan en relax nog even voordat je je aankleedt. 
Scrub jouw gezicht of breng een hydraterend masker aan, liefst een met wat fruitzuren zodat jouw huid mooi gaat glanzen.

Verwen nagels ook even met een nagelmaskertje, maak de nagelriemen los en breng ruim hand-en voetcreme aan, pantoffels of sokken aan en je bent er bijna klaar voor.
Vergeet niet het haarmasker na een minuut of 10 uit te spoelen, doe het zorgvuldig omdat anders het haar slap kan worden, net zolang uitspoelen totdat je geen belletjes meer ziet in het spoelwater. Doe daarna een beetje haarolie in het haar, enkele druppels is voldoende en concentreer je op de haaruiteinden en breng het niet aan bij de haarwortels.

Concentreer je daarna even op de nagels, polijst ze met een 3-stappenvijl, vijl ze netjes in model en breng een nagelversterkend product aan (Trind nail repair is favoriet), dan heb je een prima basis voor mooie kerstnagels.
Epileer nu eventueel haartjes in het gezicht, zoals bij de wenkbrauwen of eventueel rondom de lippen, verwijder niet meer haar dan je normaal doet, ga niet opeens voor een andere vorm wenkbrauwen....dat pakt niet altijd goed uit en dan zit je ermee!

Glitters

Het is kerst en dan mogen de glitters zeker uit de make-lade tevoorschijn komen, lekker feestelijk en heerlijk glanzend in het kaarslicht, leuk toch? Zeker, maar zorg er wel voor dat je geen glitterbom wordt, dat is toch echt iets too much! Het is vrijwel altijd mooier als je glitters een beetje subtiel opbrengt, zo hoeven niet alle oogschaduws die je gebruikt glitters te bevatten, maar is het bijvoorbeeld prima om je te beperken dat wat glitters in de binnenste ooghoek en onder het wenkbrauwbot. Juist de combinatie van matte met glitterende oogschaduws maken een look mysterieus en spannend. Gebruik wel alleen glitters op en rond het oog die daar geschikt voor zijn.

Hou je van een nog subtielere look? Dan is een glitter eyeliner leuk, die kun je ook aanbrengen over jouw normale eyeliner of oogpotlood.

Gebruik geen opvallende glitters all over jouw gezicht, maar beperk het tot op het jukbeen. Als je een glitterspoeder over het hele gezicht gebruikt is dat vrijwel nooit mooi, zeker niet op de foto.
Wat je wel zou kunnen doen is wat glitters aanbrengen op decolleté of op jouw blote armen of rug. Meng bv wat glitters door bodylotion voor een subtiele glans of breng de glitters plaatselijk aan, zorg wel voor een gehydrateerde huid, anders blijven de glitters niet zitten.

Doe ook iets gezelligs met jouw haar en gebruik wat glitters als finishing touch, sprenkel ze over jouw haren, vermeng ze met gel of mousse of gebruik eventueel een speciale spray.

Mooie lippen

Een mooie kerstlook moet je echt afmaken met een mooie lipstick! Nee, nu geen nude glossje of lipbalm, pak echt eens uit met een mooie kleur! Donkerrood, bijna bordeaux is de trend, maar klassiek rood is ook altijd mooi! Mag het wat pittiger, dan is fuchsia ook een lekker kleurtje en als dat allemaal too much is, ga dan voor een mooie warme roze tint die vrijwel gelijk is aan jouw eigen lipkleur maar er toch net iets mooier uitziet ("My lips but better"). 

Borstel de lippen ''s ochtends even met een tandenborstel of gebruik een lipscrub, breng een goede lipbalm aan en wacht met het aanbrengen van de lipstick tot je weggaat. Breng eventueel een basis aan (MAC prep + prime lip), maar vergeet vooral geen lippotlood aan te brengen, over de hele lip dus niet alleen het randje. Kies een kleur die dicht ligt bij de lipstick of eventueel een kleur die overeenkomt met jouw lipkleur. Breng de lipstick aan met een kwastje, kleur de lippen goed in en hap dan af op een tissue. Daarna breng je nog een laagje aan, die je ook weer voorzichtig afhapt. Zo zie je de kleur prima, maar geeft de lipstick niet zo erg af met zoenen....haha, check het altijd even op de wangen van degene die je zoent of doe aan "luchtzoenen".

Tijdens het eten moet je vooral niet telkens kijken of jouw lipstick nog wel goed zit, geniet van het eten! Hou er wel rekening mee dat je je mond afdept i.p.v. afveegt, anders zit de rode lipstick op jouw wangen en dat is minder charmant. Blijf gewoon lekker deppen! Na het eten kun je altijd even in een spiegeltje checken of het nodig is om de lipstick bij te werken, dat hoeft niet met een kwastje maar kan prima direct met de stift.

Glamour wimpers

Fake lashes of nep wimpers zijn superleuk voor een kerstlook, het pimpt iedere look direct op! Tegenwoordig vind je in vrijwel iedere drogist of parfumerie verschillende soorten wimpers, van heel subtiel tot compleet over the top. Wist je dat de nep wimpers meerdere keren kunt gebruiken? Als je ze aan het einde van de avond/nacht voorzichtig verwijdert en netjes terugdoet in de verpakking, dan kun je ze later gewoon nog een keer gebruiken. Maak ze dan wel even schoon met een make-up remover, er komt nl. altijd wel wat oogmake-up.
Probeer wel kwalitatief goede wimpers te kiezen, de hele goedkope zijn vaak hard en stijf, hierdoor blijven ze bijna nooit goed zitten, hoe netjes je ze ook aanbrengt. Leg dus liever een paar euro meer neer en oefen een paar keer met het aanbrengen van de wimpers, dat scheelt frustratie op de "grote dag".

Hoe je ze aanbrengt? Doe eerst jouw oogmakeup en breng ook een eyeliner aan (als je dit gebruikt). Gebruik goede lijm (liefst Duo lijm), leg een goede pincet, tandenstoker en stevig, recht en plat kwastje neer. Breng een druppel lijm aan op een tissue en laat die even drogen (paar minuutjes), haal de wimper voorzichtig uit de verpakking, pak deze vast met de pincet en breng de lijm aan met een tandenstoker. Leg nu de wimper op jouw eigen wimpers en duw deze tegen de wimperrand aan, op het ooglid. Concentreer vooral op de buitenkantjes van de wimpers, als die goed zitten kun je de hele wimper zo dicht mogelijk tegen de wimperrand aanduwen met het kwastje. Wacht dan even een paar minuutjes en dan is het klaar, breng eventueel nog wat mascara aan om de wimpers met de nep wimpers te blenden. Je kunt eventueel nog wat extra eyeliner aanbrengen als het nodig is.

Hopelijk heb je iets aan onze tips, we hebben er nog meer in petto, morgenochtend staat deel 2 online! Veel plezier met de voorbereidingen!
Deel dit artikel
Back to top