Nagel & Handen

Contra Manicure - Snel, simpel en net even anders!

French manicure is een techniek om je nagels gezond en natuurlijk te doen overkomen. In de praktijk kies ik meestal voor een roze nagelbed en witte tips (randjes aan het uiteinde van je nagels). Maar je kunt natuurlijk voor de kleuren kiezen die je zelf leuk vindt. Momenteel is deze laatste methode behoorlijk hot: de Contra Manicure!

Voordat je begint met de Contra Manicure zorg er dan voor dat je nagels volledig nagellak vrij zijn. Wrijf je nagels even schoon met een wattenschijfje met daarop een klein beetje remover (zonder aceton) en was daarna je handen met water en zeep. Ik vind ik een Contra Manicure er net even mooier uit wanneer het nagelbed roze is. Heb je last van gekleurde nagels gebruik dan even een transparante base coat, liefst met een roze glansje, dit maakt de nagels een tikje witter. Er zijn ook speciale nagellakjes die hiervoor zorgen bijvoorbeeld Nail Glow van Dior (uit de lente collectie)
 

Gebruik voor je randjes bij voorkeur een donkere nagellak die in een laagje dekt. De handigste manier op strakke randjes aan de bovenkant van de nagel te creëren is door je borsteltje om de rand van je nagel te plaatsen, deze vervolgens stil te houden en de draaibeweging met je hand/nagel te maken. Je houdt je borsteltje dus stil en laat de nagel/hand het werk doen. Dit filmpje maakte ik jaren geleden en is inmiddels meer dan 17.000 keer bekeken!


Je kunt hierna een  top coat aanbrengen om de houdbaarheid van jouw Contra manicure te verlengen maar je kunt ook nog even over de top gaan met een extraatje. Op de afbeeldingen zien jullie dat ik over de zwarte Orly Liquid Vinyl nagellak een grillig laagje Whirled Away nagellak van China Glaze (Cirque du Soleil Worlds Away) heb aangebracht. De blauwe kleur op de andere afbeelding is overigens Stockholm van Herôme .

Op zich is het niet heel belangrijk om de nagellak perfect aan te brengen. Ik draag de contra manicure momenteel vaker als ik niet zoveel tijd heb en krijg er (ook als ik iets minder precies werk) veel complimenten over. Mocht je streven naar perfectie dan kun je bij veel drogisterijen de zogenaamde sjablonen kopen. Deze plak je op jouw nagels, lakt de toppen en trekt de sjabloon er wanneer de nagellak goed droog is weer vanaf.

Dragen jullie zelf wel eens een Contra manicure? Wij zijn enorm benieuwd!

Deel dit artikel
Back to top