Nagel & Handen

Nagel- en handverzorgingstips voor winterhanden!

Nagels en nagelriemen hebben het momenteel niet gemakkelijk. De koude temperaturen, verwarming en andere winterse omstandigheden zorgen ervoor dat droge handen en nagelriemen, velletjes en zelf kloofjes en wondjes de kans krijgen om onze nagels te ontsieren. Daar gaan we natuurlijk een stokje voor steken door middel van de tips die je vandaag kunt lezen!

Zijn jouw nagels droog? Ze worden nog droger om het moment dat je een remover gebruikt met aceton. Gooi jouw oude remover dus aan de kant en probeer altijd voor een variant zonder aceton te kiezen. Voorbeelden? Kruidvat, Hema of Etos hebben varianten van hun eigen merk. Voor een klein beetje extra verzorging kun je kiezen voor bijvoorbeeld de Trind Nailpolish Remover (EUR 6,99) of de Caring Nail Polish Remover van Herôme (EUR 8,10).


Droge of vastzittende nagelriemen? Smeer ze dagelijks (mag ook een aar keer per dag) in met een nagelriemproduct. Ook nagelriemolie, -crème of een ander nagelriemproduct is verkrijgbaar in vele varianten en prijsklassen zoals de Herôme Cuticle Cream (EUR 8,99) of de Sally Hansen Vitamin E Nail & Cuticle Oil (EUR 8,99).
Gebruik een handcrème! Een handcrème lost vrijwel direct jouw droge handen probleem op. Ook hiervoor geldt: je kunt een fijn product meerdere malen per dag gebruiken. Vind je het niet fijn om ‘vette’ handen door gebruik van handcrème te gebruiken smeer dan alleen de bovenkant van je handen in. Op deze manier voel je de vettigheid niet in je handpalmen. Natuurlijk is het ook een optie om een vetvrij formule te gebruiken. Ik ben in de ban van de L’Occitane Shea Butter Ultra Rich Hand Cream (vanaf EUR 6,00) voor de droge huid maar ook de Trind Hand Repair (EUR 12,99) is nog steeds een van mijn favorieten.

Ik verwen mijn nagels en nagelriemen vaak met een nagelmaskertje. Smeer een flinke klodder crème op iedere nagel en je nagelriemen. Dit kan trouwens ook als je nagellak draagt. Vervolgens laat je de crème een half uurtje zitten om zijn werk te doen. Na dit half uur zal je zien dat er nog maar weinig handcrème nog op je nagels zit. Wat er overblijft masseer je voorzichtig in rondom je nagelriemen!

Vergeet vooral niet dat onderhoud erg belangrijk is. Het is misschien even een klusje maar als je iedere dag een paar minuutjes jouw handen en nagels verzorgt dan heb je daar veel plezier van. Al die mooie lente nagellakjes staan natuurlijk wonderschoon op nagels zonder kapotte nagelriemen, velletjes en handen met kloofjes!  

Deel dit artikel
Back to top