Reviews

Tijd voor een Botanical D-tox door Sisley

Een vale, vermoeide huid is iets waar niemand blij van wordt...ondanks dat je misschien wel prima voor jouw huid zorgt kan stress er toch voor zorgen dat je er niet meer zo stralend uitziet. Om dat te verhelpen zou je eens kunnen denken aan een intensieve kuur voor jouw gezicht. Ik heb pas een maand lang een Botanical D-tox kuur van Sisley gebruikt, een nachttreatment die de huid intensief verzorgt en verwend. Lees je even verder voor mijn ervaring?

Sisley Botanical D-tox is een ontgiftende nachtverzorging die bedoeld is als een kuurtje van een maand. Natuurlijk moest ik dat echt even gaan uittesten, want ik ben altijd wel in voor een mooiere huid. Wie niet eigenlijk?
Bij bestudering van de ingrediëntenlijst was ik best onder de indruk,  er zitten verschillende plantaardige oliën in die de huid direct een goede oppepper geven. Maar dat is nog lang niet het enige, plantaardige glycerine zorgt voor een intensieve hydratatie en rijst peptidenextract zorgt voor een ontgiftende werking, weg met de schadelijke stoffen in de huid!

Simpel gezegd komt het erop neer dat deze Botanical D-tox een mix is van zeer hoogwaardige plantaardige ingrediënten die de huid gedurende de nacht voorzien van een extra oppepper. Waarom ''s nachts? Omdat de huid dan behoorlijk actief is, overdag is de huid druk bezig zich te verdedigen tegen allerlei invloeden van buitenaf en ''s nachts is er meer rust waardoor bijvoorbeeld het celvernieuwingsproces een tandje harder gaat. Een perfect moment om de huid ook wat extra verzorging te geven.

ingrediëntenlijst Sisley Botanical D-tox

Actieve ingrediënten :

 • Rijst peptidenextract: stimuleert celontgifting door beschadigde proteïnen te elimineren
 • Einkornextract: bestrijdt oxidatieve stress
 • Ginkgo biloba-extract: bevordert de microcirculatie van de huid
 • Rozemarijnextract: stimuleert en tonifieert
 • Hopextract: revitaliseert
 • Etherische oliën van rozemarijn en salie: zuiveren en verkwikken
 • Matricariabloesem: verzacht en versoepelt
 • Etherische oliën van majoraan: kalmeren
 • Etherische oliën van lavendel: stabiliseren
 • Plantaardige glycerine: hydrateert
 • Karitéboter: voedt
 • Zonnebloemolie: versoepelt


Maar hoe pakt het nu in de praktijk uit? De Botanical D-tox is een vrij dunne, emulsie die mij doet denken aan een serum. Het is lichtgeel van kleur en ruikt werkelijk goddelijk! Er is geen parfum aan het product toegevoegd, je ruikt dus  de fijne combinatie van alle plantaardige ingrediënten en dat is erg fijn. Één pompje van de flacon is in principe voldoende voor het hele gezicht. De treatment laat zich makkelijk verdelen over de huid en trekt snel in, wat rest is een hele zachte huid, net alsof er een ragfijne panty overheen is getrokken. Het voelt niet vettig aan maar geeft de huid wel een mooie glans, al zie je die ''s nachts natuurlijk niet echt.

De Sisley Botanical D-tox is geschikt voor alle huidtypes en eigenlijk ook van jong tot oud, zelfs als je een gevoelige huid hebt kun je dit product gebruiken. Je kunt het gebruiken als een 30-daagse kuur, maar na die periode zit er nog steeds voldoende product in de pompflacon. Ik gebruik het nu niet meer dagelijks, maar een paar keer per week, gewoon onder mijn nachtcreme. Mijn huid is erg zeker van opgeknapt, ik vind vooral dat de huid meer in balans is en de glans & kleur zijn zeker verbeterd. Zoiets blijft lastig vast te leggen op de foto, dus moeten jullie dit keer maar van mij aannemen. In gebruik is het een heel fijn product en zou ik het zeker aanraden als jouw huid echt een goede oppepper kan gebruiken. 

Sisley Botanical D-tox kost EUR 161,00 (pompflacon 30 ml) en is nu verkrijgbaar bij de Sisley verkooppunten zoals ICI Paris XL en Parfumerie Douglas. Dat is natuurlijk behoorlijk duur, maar ik test regelmatig dure producten en toch zou ik die niet altijd aanraden, deze D-tox kuur echter wel, dus als je het ervoor over hebt zou ik zeker even gaan informeren.

Wat gebruik jij als oppepper voor jouw huid als die er extra vermoeid uitziet door stress, drukte op het werk of slaaptekort?

Deel dit artikel
Back to top