Reviews

Sisley City Muse collectie - review, swatches & look

Herinneren jullie de prachtige Orchidée blush van Sisley nog van een paar collecties geleden? Er ging een schok door beautyblogland, want niet alleen was de koraalkleurige blush beeldschoon, hij koste maar liefst EUR 74,00. Een immens bedrag voor een blush, maar eerlijk is eerlijk, hij was het waard! Nu brengt Sisley opnieuw een prachtige, soortgelijke blush uit, nu in een roze tint. Is die ook onmisbaar? Bekijk mijn review van de Sisley City Muse collectie en je weet het antwoord!

De Sisley City Muse collectie bestaat uit vrij koele, donkere tinten op de ogen, gecombineerd met een frisse, roze blos op de wangen die natuurlijk afkomstig is van de Orchidée rose blush perfector. De lippen worden voorzien van veel, heel veel kleur met de pruimkleurige Plum lipgloss en de rode lipgloss die echter de naam Pink heeft meegekregen? Misschien zie ik het verkeerd, maar ik zie toch echt een knalrode, zeer dekkende lipgloss die de lippen prachtig glad en glanzend maakt.

Phyto-ombre eclat Black diamond & Ultra-violet EUR 33,00 - gepigmenteerde oogschaduws met een flinke glinstering die een tikje aan de harde kant zijn en daardoor niet zo heel makkelijk te blenden zijn. Het lukt wel, maar dan moet je wel iets meer moeite doen om mooie zachte randjes te krijgen bij de oogschaduws.

Phyto-ombre eclat  Ultra-violet  & Black diamond EUR 33,00
Een simpele look met de Ultra Violet en Black diamond, gecombineerd met de Eyes to kill mascara van Armani

Orchidée Rose blush perfector EUR 74,00 - een helderroze blush in drie tinten die je los van elkaar kunt gebruiken (lastig om aan te brengen natuurlijk omdat de vlakjes vrij klein zijn) of met elkaar gemeng met een grotere blush of poederkwast. De kleur is vrij licht en voor veel dames waarschijnlijk ook gezichts als all-over gezichtspoeder. Wist je dat dit erg mooi kan zijn als jouw huid wat grauw ziet? Gebruik wel een grote poederkwast en breng het poeder luchtig aan. Wil je kleur wat geconcentreerder dan gebruik je een kleinere blushkwast.
het is natuurlijk wel een plaatje! Gelukkig kun je behoorlijk lang genieten van deze prachtige print, het is geen overspray en je ziet de orchidee dus totdat je hem helemaal hebt opgebruikt!

swatches van de roze blaadjes, de wit gespikkelde blaadje en de roze basis, daarnaast een combinatie van alledrie de kleurtjes
Zoals je kunt zien is de Orchidée rose blush aan de lichte kant voor mijn huidskleur, de andere koraalkleurige variant is beter voor mij, maar dat maakt het nog steeds wel een prachtige, licht glanzende roze blush

Phyto-lip gloss Plum & Pink EUR 38,50 - helemaal verliefd ben ik geworden op deze prachtige lipglosses, iets wat vooral opvalt is de zeer romige, dekkende textuur van de glosses die als het ware een zijdenzacht laagje leggen over de lippen heen, samen met een zeer extreme kleur. Het maakt mijn lippen heel mooi en glad, iets wat je niet altijd ziet bij een lipgloss. Juist als je wat ouder bent is dit zeker een aanrader, de gloss blijft nl. wel erg goed op de plaats zitten.

het kwastje is fijn, het werkt heel precies en brengt de kleur in één streek aan, heel erg fijn!

Phyto-lip gloss no. 9 Plum - een bessenrode/pruimkleurige tint


Phyto-lip gloss no. 8 Pink - tja, wat kan ik zeggen, ik vind dit geen roze lipgloss maar echt een rode, al zit er wel een roze tintje aan


Sisley Sheer Balm EUR 32,00 - de lipsticks kende ik al, nu is er ook een verzorgende transparante lipbalm met verzorgende botertjes, handig want Sisley had voorheen alleen een lipbalm in een potje, dit is praktischer natuurlijk

De Sisley City Muse collectie is mij eigenlijk wel goed bevallen, de blush is prachtig en geeft ieder, grauw winterhuidje precies een goed blosje, de lipglosses zijn qua kleur en textuur heel fijn, passen prima in het modebeeld en dragen erg fijn. De oogschaduws vind ik iets minder fijn, maar ze zijn wel goed gepigmenteerd en kleurecht. Natuurlijk zijn de producten van Sisley wel behoorlijk aan de prijs, mede door de hoogwaardige botanische ingrediënten die worden gebruikt in de producten. Of de producten echt hun geld waard zijn, laat ik liever aan jullie zelf over, niet iedereen maakt uiteindelijk dezelfde afweging. Ik vind de blush wel erg prijzig, als je echt jouw best doet dan vind je waarschijnlijk best een soortgelijke tegen een veel lagere prijs, maar ja...dan is deze niet van Sisley natuurlijk. De Sisley City Muse collectie ligt vanaf oktober 2013 bij de luxe parfumeriëen zoals Parfumerie Douglas en ICI Paris XL.

Wat vind jij van deze roze versie van de Orchidée blush van Sisley? Ken jij de koraalkleurige versie ook? Heb jij weleens vaker make-up uitgeprobeerd van Sisley?

Deel dit artikel
Back to top