Reviews

Sisley So Intense mascara - verzorgend, verstevigend en geeft volume

Mascara is een product dat vrijwel iedere vrouw gebruikt, maar de perfecte mascara vinden is ook voor iedereen een uitdaging. Ik ben altijd wel een tikje jaloers op vrouwen en meiden die hun "holy grail" hebben gevonden...ik zoek nog steeds.Vandaag een review van de nieuwe So Intense mascara van Sisley, die naast XXL wimpers vooral ook echt zorgt voor de wimpers! Een vitamine peptide in de formule zorgt ervoor dat wimpers langer & dikker worden na vier weken....zou het echt?

Nu blijft het lastig controleren thuis voor de spiegel, maar volgens de tests die Sisley heeft gedaan zien 25 % van de vrouwen na vier weken duidelijk dat de wimpers langer en dikker zijn geworden. Vorig jaar zou ik heel sceptisch zijn geweest bij deze "belofte" maar na het uittesten van het wimpergroeimiddel Neu Lash weet ik dat het echt kan!

Eerlijk is eerlijk, ik heb de So Intense mascara geen vier weken achter elkaar getest, maar wel ongeveer twee weken. Ik vind de formule prettig en ik heb zeker het idee dat mijn wimpers door deze mascara beter verzorgd worden dan door een "simpele" mascara. Toevallig heb ik juist mijn dochter pas aangeraden om een betere mascara te gaan gebruiken dan haar waterproof drugstore mascara. Op zich deed die mascara best zijn werk (hij bleef de hele dag zitten), maar ik zag ook wel dat haar wimpers er steeds minder mooi uit gingen zien en dat is zonde. 

De formule van de So Intense mascara is verrijkt met vitamine peptide (3 aminozuren en vitamine H), die bekend staat om zijn werking tegen haaruitval. Carnaubawas, omhullende en fixerende polymeren zorgen ervoor dat de wimpers goed worden omhuld, waardoor ze meer volume krijgen. De wimperhaartjes worden gevoed door ricinusolie, pro-vitamine B5 en rijstfytoceramiden (deze versterken de structuur van de wimpers). 

alle foto's zijn door Bo gemaakt

So Intense mascara van Sisley is verkrijgbaar in 3 tinten : 1 deep black, 2 deep brown en 3 deep blue

v.l.n.r. Deep brown, Deep blue en Deep black

Deep blue in close-up
Nu gaat ze dus met deze nieuwe Sisley So Intense aan de slag, ook al was het wel even wennen aan het borsteltje. Je kunt de vorm van het borsteltje misschien nog het beste vergelijken met een haarborstel, een beetje apart is het wel. Toch vinden we het borsteltje hier op de redactie wel prettig werken, het brengt de mascara goed vanaf de wimperimplant aan, zo voorkom je "kale" wimpers bij het begin van de haartjes. Het borsteltje scheidt de wimpers redelijk goed (niet geweldig trouwens) en bestrijkt de hele wimper (waardoor ze helemaal gekleurd worden). Opvallend is het ook dat onze wimpers goed gekruld bleven, zelfs zonder vooraf een wimperkruller te gebruiken!

Vivianne draagt hier Deep Blue

Debbie test Deep Black

Sisley So Intense mascara wordt niet hard, kruimelt totaal niet, houdt de krul goed op zijn plaats en blijft de hele dag op zijn plaats. De formule is niet waterproof, maar kan heus tegen een drupje water. Goedkoop is de mascara zeker niet, sterker nog....hij is behoorlijk duur, de prijs is nl. EUR 44,00 voor 7,5 ml mascara. Of het die prijs waard is? Tja...dat blijft altijd een persoonlijke kwestie ben ik bang, ik vind het een fijne mascara die ik zeker zal blijven gebruiken. Of ik deze mascara opnieuw zou kopen? Daar ga ik nog even over nadenken, als mijn wimpers echt langer worden dan zeker wel! Sisley kun je o.a. kopen bij ICI Paris XL, de So Intense mascara is daar sinds deze maand ook te koop met 10 % korting (dat scheelt weer iets).

Kunnen jouw wimpers wel wat extra verzorging gebruiken? Gebruik je daarvoor ook een verzorgende mascara of heb je een andere tip?

Deel dit artikel
Back to top