Reviews

Mascara's in de test - Yves Saint Laurent, Clarins, Guerlain & MAC (+ 40 % korting op veel mascara's)

Sinds een paar weken heb ik een superfijne mascara cocktail ontdekt, ik combineer een verzorgende en een volume mascara voor wimpers die er mooi uitzien en gezond zijn. Doen jullie dat ook weleens, twee mascara's combineren? Of houden jullie het er bij 1? Hoe dan ook, nu is het moment om mascara's te shoppen, want ICI Paris XL heeft weer 40 % korting op veel mascara's. De perfecte tijd voor een mascara review van Guerlain, Yves Saint Laurent, MAC en Clarins!

Clarins Mascara Supra Volume EUR 29,00 (nu met 40 % korting)

Deze mascara heeft een dubbel volume effect dankzij de verzorgende make-up formule (+17.6%* toename in wimpervolume na 4 weken gebruik). Voor alle vrouwen die graag snel een spectaculaire intense blik willen verkrijgen met volumineuze wimpers. Dermatologisch en oftalmologisch getest

Deze mascara is al een paar weken mijn basis mascara, zo noem ik de mascara die ik als stap 1 aanbreng. Zo'n mascara moet niet te dik, plakkerig en heftig zijn en het borsteltje moet de mascara goed aanbrengen, liefst een beetje subtiel. Daar voldoet deze nieuwe Supra Volume mascara van Clarins echt wel aan. Het effect is vrij natuurlijk, vooral omdat de wimpers zacht en soepel blijven, wat heel fijn is omdat ik er altijd een andere mascara overheen aanbreng.

Ik ben deze mascara gaan gebruiken omdat de formule extra verzorgend is en deze ervoor zou zorgen dat mijn wimpers langer worden. Dat effect heb ik zeker wel gemerkt, ze waren een paar weken geleden een stukje korter en ik had niet zoveel zin om een wimperserum te gaan gebruiken, deze mascara is best een fijn alternatief (al werkt Revitalash toch wel beter, zie deze review). 

Het borsteltje is een standaard mascara borsteltje met een vrij rechte vorm, die de wimperhaartjes best aardig separeert en zorgt voor wat volume en lengte. Het brengt de mascara aan zonder te knoeien en plakken, beweeg het wel even goed heen en weer.

De houdbaarheid van de mascara is redelijk, deze is niet waterproof en bij een beetje zweten geeft de mascara wel een beetje af, hou daar rekening mee. Groot voordeel is de verzorgende formule en het feit dat de mascara niet hard wordt. Al met al is dit zeker een prima mascara voor een natuurlijke look of als eerste stap bij een mascara cocktail!

Het effect van Clarins Supra Volume mascara - na één keer aanbrengen

Yves Saint Laurent Mascara Volume effet faux cils The Shock EUR 35,95 (nu met 40 % korting)

Mascara Volume Effet Faux Cils THE SHOCK is het perfecte wapen om meteen een dramatisch volume op je wimpers te verkrijgen vanaf de eerste beweging. Dankzij de uitmuntende formule en het gepattenteerde volumegevende borsteltje Mascara Volume Effet Faux Cils The Shock geeft je wimpers meteen de juiste hoeveelheid mascara. Ultra mat & dik, de formule grijpt de wimpers meteen en biedt een klontervrij dramatisch volume, ultra-comfortabel en langhoudend.

Mascara's van Yves Saint Laurent zijn altijd goed, althans, dat vind ik! Maar deze nieuwe variant van de bestaande Effet faux cils is helemaal geweldig! Toch schrok ik een beetje van het heftige effect na één keer aanbrengen, het was teveel van het goede. De mascara is vrij dik en doordat de haartjes van het borsteltje vrij ver uit elkaar staan, separeerde de mascara de wimpers niet zo goed. Daarom heb ik de hulp ingeroepen van een andere mascara (Clarins Supra Volume), die ik als basis opbreng.

Daarna breng ik The Shock dan aan, voor extra kleur (die is nl. echt intens zwart), meer volume (door de dikke formule lukt dat heel goed) en een langere houdbaarheid (de mascara blijft de hele dag perfect zitten en is ook waterbestendig). Op de foto's hieronder zie je het effect van één laagje The Shock. Nu moet ik er wel bij zeggen dat de mascara al een paar weken in gebruik is en de formule iets droger lijkt, waardoor het aanbrengen netter gaat dan in het begin. Nu zou ik de mascara ook zonder basismascara kunnen gebruiken, het is zeker niet meer "too much" maar precies genoeg. Deze mascara vind ik zeker een aanrader!

Het borsteltje is vrij groot, recht van vorm en heeft opvallend korte haartjes die vrij ver uit elkaar staan, hierdoor hebben de wimpers de neiging om aan elkaar te plakken. 

Het resultaat van Yves Saint Laurent Effet faux cils The Shock - na één keer aanbrengen

Guerlain La petite robe noire mascara EUR 32,65 (nu met 40 % korting)

La Petite Robe Noire van Guerlain creëert zijn 1ste mascara Cils Sur-mesure, 4 stijlen in 1. Naar het beeld van het zwarte jurkje sluit deze nieuwe mascara naadloos aan bij het silhouet van elke … wimper! Dankzij de 'alles-in-één' formule, belichaamt de mascara 4 stijlen in één instrument: volume, krul, lengte en precisie. Hij past zich aan ieders voorkeur aan, van de meest naturelle tot een meer intense oogopslag.

Na het succes van La Petite Robe Noire parfum heeft Guerlain dit "kleine zwarte jurkje" nu ook een eigen make-uplijn gegeven! Guerlain mikt hiermee duidelijk op een jonger publiek, best leuk natuurlijk. Na de lipsticks en nagellakjes, zijn er nu ook een mascara en lipglosses, alsook een leuke, frisroze cheektint. Nu ben ik altijd best fan van mascara's van Guerlain, dus was ik meer dan benieuwd naar deze nieuwe variant.

Helaas ben ik niet zo onder de indruk, jammer want de mascara ziet er op het eerste oog goed uit, mede door de leuke verpakking. De formule is intens zwart, maar doet naast kleur geven toch niet zoveel voor mijn wimpers. Ze ogen een beetje sprieterig na het aanbrengen en zo voelen ze ook, ze zijn direct vrij hard en niet meer soepel. Nog een laagje opbrengen is eigenlijk geen optie, dat wordt heel lelijk en rommelig, dat doe ik niet. De houdbaarheid is op zich wel goed, maar voor mijn korte wimpers is dit geen goede mascara, ik mis volume en soepelheid, jammer!

Het borsteltje heeft een heel apart vorm, het is driehoekig van vorm (vanaf het steeltje breed en het loopt smaller toe) en op het uiteinde zit een soort bolletje. Het borsteltje heeft flexibele, kunststof stekeltjes die helaas de wimpers niet zo goed separeren.

Het effect van Guerlain La Petite Robe Noire - na één keer aanbrengen

MAC Pro Beyond Twisted Lash mascara EUR 24,00 

Deze mascara zal zeker jouw nieuwe obsessie worden. De unieke en flexibele borstel kan in alle richtingen buigen tot 90°, zodat je perfect ziet hoe je de mascara aanbrengt. De vederlichte formule vlekt niet, geeft meer definitie en volume en lift en krult je wimpers.

Worstel jij ook weleens met het aanbrengen van mascara op die kleine, korte wimperhaartjes bij je binnenste of buitenste ooghoek? Dan is deze nieuwe mascara van MAC, met ultra flexibele borstel absoluut een uitkomst. Doordat je de borstel helemaal kunt verbuigen, kun je de ideale aanbrenghoek kiezen en raak je ieder haartje.

De formule lijkt in eerste instantie best licht, maar hecht enorm goed aan de wimpers en maakt ze haartje voor haartje donkerder, dikker en wat langer. Ik kan echt ieder wimperhaartje makkelijk kleuren en dat zorgt voor een natuurlijke, mooie oogopslag. Het effect is vrij natuurlijk, maar houdt wel de hele dag. Mijn wimpers blijven gekruld en de mascara geeft niet af, mijn wimpers blijven vrij zacht en eventueel een extra laagje aanbrengen kan prima.

De borstel is heel smal, met korte "haartjes" daardoor kun je de mascara heel hoed vanaf de wimperaanzet kleuren en ogen ze direct voller. Met dit borsteltje is de kans op knoeien heel klein!

Het effect met MAC Pro Beyond Twisted Lash - na één keer aanbrengen

 

Hieronder heb ik alle mascara's nog even naast/onder elkaar gezet, zo kun je ze het beste vergelijken. Heel veel verschil zie je op het eerste oog misschien niet (Clarins, YSL & MAC lijken best op elkaar), maar qua effect en houdbaarheid verschillen ze zeker wel. 

Mijn favorieten zijn de mascara van Clarins & Yves Saint Laurent samen, waarbij ik de Supra Volume van Clarins absoluut niet kan missen door de goede verzorging. Maar qua houdbaarheid ben ik daar weer niet zo onder de indruk, dus is een extra laagje The Shock onmisbaar. Als ik die combinatie draag, dan heb ik van 's ochtends tot 's avonds mooie, donkere, gekrulde wimpers! De mascara van MAC is dan weer heel fijn om aan te brengen, die zou ik dan ook weer als basis gebruiken, al is die ook prima als natuurlijke mascara, de houdbaarheid is dan weer prima.

 

Kortom, er zitten weer leuke nieuwe ontdekkingen bij, maar misschien hou jij het wel bij jouw alltime favoriete mascara als je gaat shoppen bij ICI Paris XL. Want je mag de actie waarbij je 40 % korting krijgt op bijna alle mascara's natuurlijk niet missen, de mascara's van Clarins, Yves Saint Laurent en Guerlain horen ook bij die actie. Helaas verkoopt ICI Paris XL geen MAC, maar de andere mascara's vind je hier!

Deel dit artikel
Back to top