Reviews

Melkflessen? Weg ermee met deze handige smeerseltjes

Help....gisteren was het natuurlijk typisch zo''n dag dat we eindelijk een keer met onze blote benen en armen naar buiten mochten. Maar ja, die waren natuurlijk nog wel zo wit als wat, not so pretty bij een kleurige lente-outfit. Tenminste, niet als het nog van die typische witte, winterbenen zijn, helemaal niet klaar voor de zomer. Heb je geen tijd om hier heel uitgebreid mee bezig te zijn, maar wil je wil direct een fris tintje, dan hebben we fijne tips voor je. Lancaster, This Works, Sisley en Collistar helpen ons uit de brand....

This works Perfect legs skin miracle (EUR 47,00 pompflacon 120 ml) is geweldig! In een handige, grote pompflacon zit een getinte gel-creme-serum die de huid van de benen direct hydrateert en verzorgt. Arnica zorgt ervoor dat blauwe plekken snel vervagen en vitamine C en E zorgen ervoor dat de huid egaler van kleur wordt. Het serum masseer je zo vaak te wilt goed in en laat een mooie glans en hint van een kleurtje achter op jouw benen, ze zien er direct veel mooier uit. Op de lange termijn zal de huid van jouw benen echt gaan opknappen en ben je echt weer klaar voor de zomer! Te koop via www.cosmania.nl

Maar er is meer! Lancaster heeft de Bronzing beauty adjustable tan glow refreshing leg fluid (EUR 30,00 tube 125 ml), een getinte fluide die zich aanpast aan jouw huidskleur door kleine pigmentbolletjes die openbarsten als je de fluide aanbrengt, wel even goed smeren om alle bolletjes te laten openbarsten. Er zijn twee kleuren te koop (01 Blonde to blonette & 02 Blonette to brunette...ik hou van die namen!) en de fluïde zorgt er ook voor dat de huid meer melanine aanmaakt, waardoor je sneller bruint. Hou er wel rekening mee dat dit product niet beschermt tegen de zon, het is echt een product dat je gebruikt voor instant kleur. Breng het aan, laat het even opdrogen en kleed je gewoon aan, het geeft niet af aan kleding en ''s avonds was je het er gewoon weer af.

Sisley heeft een soortgelijk product, maar dan in een meer jelly formule die totaal niet vettig is en vooral een zongebruinde tint geeft en de huid hydrateert. De Tinted body sun glow gel (EUR 68,40 tube 100 ml) is vooral erg mooi door de glanzende gouden deeltjes die in de gel zitten en de huid mooi, maar subtiel laat stralen. De gel smeert niet zo heel goed uit en moet wel goed verdeeld worden door de donkere kleur, je kunt deze er ''s avonds direct weer afwassen maar de kleur blijft nog wel zichtbaar op de huid, net alsof deze de huid staint.

Helemaal nieuw is de Collistar Magica BB cream(EUR 31,68 tube 150 ml)....voor het lichaam!! Jazeker, een BB cream voor het lichaam en het is echt een topper. Deze gekleurde creme met pigmentbolletjes hydrateert de huid, zorgt ervoor dat de huid egaler oogt, mede door de fijne glinstertjes in de creme en geeft een subtiele tint. Het werkt echt als een BB cream voor het gezicht, het effect is ietwat dekkender dan dat van de andere producten, maar wees gerust...het blijft heel natuurlijk en absoluut niet zoals een foundation. De kleur is niet al te donker en past zich volgens mij prima aan bij verschillende huidskleuren. 

Deze vier producten zijn geschikt voor een instant effect, direct na het aanbrengen krijg je al een lekker tintje dat toch natuurlijk oogt. Je hoeft echt niet bang te zijn voor een "worteltjeslook" en ook voor een "Snooki-effect" hoef je je niet druk te maken, het is behoorlijk subtiel. En zie je toch een streep of vlek, smeer het dan wat beter uit of veeg het simpelweg weg met een doekje en een beetje water. De producten beschermen niet tegen de zon, zijn geen zelfbruiners en zijn niet waterproof, ''s avonds was je ze er gewoon weer af onder de douche. Na het aanbrengen is het belangrijk om ze even goed te laten opdrogen, daarna geven ze vrijwel niet meer af op kleding, maar pas toch wel een klein beetje op bij een smetteloos witte outfit!

Ga jij toch liever voor een zelfbruiner? Daarover gaan we jullie binnenkort meer vertellen, maar vergeet vooral niet om altijd eerst de huid heel goed te scrubben om de dode huidcellen te verwijderen. Collistar heeft de Magica scrub (EUR 18,81 tube 125 ml) voor gezicht en lichaam die specifiek is gericht op het gebruik voor het aanbrengen van zelfbruiner, je kunt deze gebruiken voor het gezicht en het lichaam. Nu moet ik wel zeggen dat de scrub best een beetje heftig is voor het gezicht, daar kies ik zelf liever een andere voor, maar voor het lichaam voldoet deze prima. Je brengt de scrub aan op de vochtige huid en masseert deze in, waarna je de scrub een minuut of twee laat inwerken, daarna simpelweg afspoelen en de huid is mooi glad en klaar voor de zelfbruiner.

Guerlain Terracotta is de zomerlijn van Guerlain en ik word altijd heel blij als ik de heerlijke Oosterse parfum van de producten ruik. De Sun scrub tan-enhacing scrub (EUR 51,46 tube 150 ml) is een scrub voor lichaam en gezicht die gebruikt wordt ter voorbereiding voor het zonnen of het gebruiken van zelfbruiner. Deze is een stuk zachter dan die van Collistar, zelfs ietsje vetter maar wel heerlijk. Het laat de huid direct stralender en beter gehydrateert achter dan die van Collistar. Maar...doordat de huid iets vetter is, is zelfbruiner toch wat lastiger te verdelen. Ik zou er niet direct een zelfbruiner na gebruiken, maar pas de volgende ochtend bijvoorbeeld. Maar zoals ik al zei...binnenkort meer over zelfbruiner!

Vind je het nu lastig om te kiezen tussen de vier getinte producten, dan heb je misschien nog wat aan onze ervaringen en foto''s van het resultaat:

  • Sisley is de donkerste van de vier en smeert het minst fijn uit, maar blijft wel het langste zitten naar mijn idee
  • Collistar geeft het meest natuurlijke resultaat en is het minst zonnig, het shimmertje is wel heel mooi
  • Lancaster lijkt in het begin een tikje oranje, maar na goed uitsmeren is de kleur gewoon lekker zonnig en zeker niet te donker, wel een beetje roze trouwens deze Blonde to Blonette kleur
  • This works...heeft een typische groene geur en voelt ook verkoelend aan op de huid, deze is het meest zuinig in gebruik, maar geeft de minste kleur uiteindelijk, smeert wel heel fijn uit
v.l.n.r. This works, Lancaster, Sisley en Collistar
Ga jij weleens voor een getinte bodycreme of - gel? Naar welke van deze vier ben jij het meest nieuwsgierig?
Deel dit artikel
Back to top