Nagel & Handen

Le Nail Art met L'Oreal Paris Color Riche - easy does it

Nail art is helemaal hot aankomende lente en zomer. We hebben veel nail art voorbij zien komen op de catwalk. Leuk natuurlijk, maar soms heb je niet de tijd of de handigheid om zo''n mooie nail art te maken. L''Oreal Paris heeft daarom hele handige nailpatches, stickers die je op je nagels plakt en waarmee je dus razendsnel prachtige opvallende nagels kunt creëren. L''Oréal had al zes verschillende patroontjes in hun assortiment, maar heeft er nog een aantal nieuwe ontwerpen aan toegevoegd. 

Momenteel zijn er ongeveer negen ontwerpen te koop van de L''Oreal Paris Color Riche Le Nail art (het is een tikje onduidelijk voor ons...). Sommigen zijn transparant, anderen hebben reliëf of zijn juist helemaal glad. Een setje bevat 18 stickers, de breedste stickers zijn voor je duimen en de dunste voor je pinken. Je hoeft niet bang te zijn dat de stickers niet passen op jouw nagels want er zitten genoeg verschillende maten stickers in.

Als je de verpakking open maakt zitten de stickers nog apart verpakt in de folie. Het plasticje waar de stickers op zitten is doorzichtig, dit is niet voor niets want zo kun je gemakkelijk meten welke sticker op welke nagel past.

Dit zijn de ontwerpen die op dit moment verkrijgbaar zouden moeten zijn. Het is niet helemaal duidelijk of alle ontwerpen in elk schap te vinden zijn. Even goed zoeken en kijken zou ik zeggen. Je kunt de patches vinden in het schap van L''Oréal Paris bij de drogisterij. De patches liggen in speciale bakjes aan de bovenkant van het schap.

Maar hoe kun je nu het makkelijkste de nagelstickers aanbrengen

  1. Zorg dat je nagels schoon, vet vrij en gevijld zijn. Dit maakt het makkelijker om straks het restant van je nagel af te vijlen. Leg de stickers op je nagels en kies de juiste maat.
  2. Plak de sticker op je nagel net iets van je nagelriem af. Let op dat je de sticker niet op je nagelriem plakt want op dat punt zal de sticker dan heel snel loslaten. Dan wrijf je van je nagelriemen naar de rand van je nagels. Je duwt dan de lucht onder de sticker vandaan. Doe dat een aantal keer zodat de lijm van de sticker een beetje warm wordt.
  3. Dan duw je de rest van de sticker over je nagel heen. Vervolgens pak je een vijl en vijl je zachtjes van boven naar beneden het restant eraf. Als je dit te snel doet zal de sticker inscheuren, wrijf dus af en toe de sticker weer terug op je nagel mocht de sticker los laten. 
  4. Vervolgens vijl je de randjes glad en haal je eventuele karteltjes weg. Controleer of de stickers overal even goed vast zitten. Mochten ze loslaten dan kun je ze proberen vast te wrijven of je brengt een doorzichtige topcoat aan op het randje (dus niet over de hele nailart maar alleen het randje)
  5. Wil je de stickers er af halen? Doe dit dan voorzichtig een vooral niet snel eraf trekken. De kans dat je je nagel beschadigd is niet heel erg groot maar wel aanwezig als je het niet voorzichtig genoeg doet. Het beste kun je ze eraf halen als de stickers niet mooi meer zijn en echt los beginnen te laten. Mijn truc is om je nagels een beetje warm te wrijven of op te warmen zodat de lijm zachter wordt en je ze gemakkelijker kunt verwijderen.

Het is even oefenen maar als het eenmaal lukt ben je in een paar minuten klaar. De stickers hoeven niet te drogen en zijn vrij van nagellak. Een heel groot voordeel als je het mij vraagt want ten eerste ruikt het niet en kun je ze gemakkelijk aanbrengen als je onderweg bent. De stickers zouden 10 dagen moeten blijven zitten. Nu weet ik uit ervaring dat ze wel zo lang blijven zitten maar de randjes toch wel losgaan laten, toch blijven ze zeker wel 4 dagen mooi. De ene sticker is wat makkelijker te plakken dan de andere, zo vind ik de dikke stickers met relief het makkelijkst om aan te brengen en de gladde stickers het lastigste.

En dit is het eindresultaat van: ..shine bright like a ''Disco Diamond''.
Ik kende deze nagelstickers al langer en deze zijn toch echt wel mijn favoriete ''niet nagellak''-nagelstickers. Je hebt ook nagelstickers op nagellakbasis en die vind ik toch even wat fijner met het verwijderen. Toch vind ik dit een super goede oplossing met name als je onderweg bent bijvoorbeeld met de trein en je wil toch graag opvallende nagels. En het allerleukste aan deze stickers vind ik dat sommige relief hebben of steentjes waardoor het lijkt alsof je ''echte'' nailart op je nagels hebt. 
Mijn favoriete ontwerp: ''Chic Python'' een donkerbruine slangenprint met goud. Echt een eyecatcher en dit is een van de ontwerpen die gemakkelijk aan te brengen is zonder vouwtjes. Deze blijft als een van de weinige echt 10 dagen perfect zitten.

Ik ben dol op streepjes, hier draag ik ''French Mariniere'' de metalic donkerblauw gestreepte nagelsticker. Deze is vrij lastig aan te brengen en kost wat meer tijd omdat het een gladde folie is. Als je zachtjes de vouwtjes eruit duwt zal hij perfect blijven zitten. Ook een grappig ontwerp omdat je met ''echte'' nailart je streepjes nooit zo strak krijgt.
Ik was al fan van de L''oreal Nailart Patches en vind de nieuwe ontwerpen een hele leuke toevoeging aan het assortiment. De stickers zijn handig, ruiken nergens naar en hoeven niet te drogen. En ze blijven ook nog eens lang zitten! Dus wil je ook eens wat bijzonders op je nagels dan raad ik deze stickers zeker aan. De L''Oréal Paris Le nail art patches kosten EUR 7,99  per setje en zijn te koop bij drogisterijen, maar ook bij Bol.com (niet alle designs).  Wil je wat meer informatie? Dan kun je hier nog even kijken in een eerder artikel.

Welk ontwerp vind jij het leukst? En wat vind jij van de nail-art trend? 
Deel dit artikel
Back to top