Nagel & Handen

How to: Antique nails

Wanneer je via google op zoek gaat naar Antique nails dan komen er een allerhande aan spijkers tevoorschijn. De Beautyscene redactie werkt niet met materialen uit een bouwmarkt, maar met beauty producten, dus wees gerust: we gaan je niets vertellen over spijkers!

Je hebt wel eens van die momenten dat je onderweg bent en opeens een idee krijgt voor een experimentje. Dat komt eigenlijk door alle crackle nagellakjes die ons nog altijd om de oren vliegen. Ik was op zoek naar een mogelijkheid om deze op een andere manier te gebruiken.Eenmaal thuis ben ik natuurlijk meteen gaan zitten met twee bijzonder mooie lakjes. De Zoya Petra (EUR 8,95)  is onderdeel van de Smoke & Mirrors collectie en Tattered in Gold (EUR 6,25), een mooie gouden crackle nagellak met shimmer en glitter van Color Club. Je moet er even voor gaan zitten, maar het resultaat is dan wel erg leuk! Kijken jullie mee?

De twee laagjes nagellak die ik heb gebruikt zijn van de Zoya Petra. Deze bijzonder mooie rokerige, zeer donker paarse kleur bevat een vleugje grijs en geeft een mooie dekking in twee laagjes.  Deze heb ik goed laten drogen alvorens ik aan de slag ben gegaan met de Color Club Tattered in Gold.Ik heb de crackle nagellak in een zeer dun laagje aangebracht zodat een mooi egaal crackle resultaat volgt. Als deze laag droog is pak je en wattenschijfje waarop je een klein beetje remover sprenkelt. Met dit wattenschijfje dep je heel voorzichtig over de nagellak heen.Crackle onbewerkt

Voorzichtig deppen met een wattenschijfje met remover


Op deze manier wordt de nagellak wat meer dof en zorg je ervoor dat je het grillige crackle patroon een beetje uitvlakt waardoor (vooral met een gouden of bronzen crackle coat) een antique effect tevoorschijn tovert. Je kunt trouwens ook een schuursponsje gebruiken (voorzichtig!). 


Resultaat: de crackle is minder zichtbaar, het laagje is dunnerZonder top coat


Met top coat

Je kunt ervoor kiezen om een top coat te gebruiken, deze zal de houdbaarheid van jouw creatie verlengen, en een mooie hoogglans geven. Het is maar net waar jij zin in hebt.  Mocht je deze kleuren te donker vinden dan kun je natuurlijk iedere andere kleurcombinatie gebruiken.

De nagellakjes die ik heb gebruikt in dit artikel kun je bestellen bij Nailpolishfashion. Met code ‘lushious’ ontvangen onze lezeressen 10% korting op hun bestelling (ex verzendkosten). De ketting op de afbeelding is van Annejulie-art.

Deel dit artikel
Back to top