Fashion

Op bezoek bij Skins in het Conservatorium Hotel Amsterdam

Op Beautyscene en via mijn social media kanalen laat ik regelmatig producten zien die te koop zijn bij Skins. Skins is ongetwijfeld bij velen van jullie bekend, als Nederlandse beautyliefhebber zijn de winkels zeker een mustsee. Maar misschien ken jij Skins nog niet zo goed? Dan is een korte introductie wel handig, die koppel ik dan direct aan een kort verslagje van mijn bezoekje aan Skins in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Kijk je mee?

Skins is een winkelketen die zich heeft gespecialiseerd in niche-cosmetica, er worden bijzondere merken parfum, huidverzorging en make-up verkocht in een prachtige, luxe omgeving. In de winkels van Skins staat service in een hoog aanzien en voel je de passie voor de prachtige producten bij de adviseurs en adviseuses die er werken. Het is iedere keer weer een feestje om in één van hun negen filialen te komen, zelfs voor mij als beautykenner is er altijd wel iets verrassend te ontdekken. Weer een nieuwe geurkaars die ik "moet" hebben of dat schattige holografische nagellakje dat ik niet kan weerstaan of misschien wel een lief cadeautje voor iemand die helemaal niet jarig is....ik vind het altijd bij Skins.

Oeh...nieuwe Diptyque kaarsen, Joie is mee naar huis gegaan....

De winkels van Skins hebben elk hun eigen assortiment, aangepast aan de wensen van het publiek dat er komt. Er zijn wel een aantal merken die in alle filialen verkocht worden (zoals Creed, Diptyque, Aesop, Laura Mercier, by Killian, REN & Byredo), maar de winkels hebben elk ook hun "eigen" merken (zoals Sleek in het filiaal in Groningen). Inmiddels zijn er dus 9 filialen en vandaag hoorde ik dat er in september 2013 een filiaal opent in Oosterbeek, bij Arnhem. Niet gek hoor, zo zie je maar dat er behoorlijk wat groei is in deze niche-cosmetica markt. 

een van mijn favorieten geuren bij Skins, Reem Acra

Gisteren woonde ik, samen met stagiaire Vivianne, de half jaarlijkse persdag van Skins bij, die werd gehouden in en om hun winkel in het geweldige Conservatorium Hotel in Amsterdam. Dat is echt een droom van een winkel, vol met de prachtigste parfums, geurkaarsen, nagellakken, huid-en haarverzorging en vooral nog meer parfum (en de prachtige Merapi kapsalon in de kelder). Tijdens deze dag worden de nieuwe producten aan de pers gepresenteerd, vaak zijn er ook mensen van de verschillende merken aanwezig om "hun" producten toe te lichten. Dat is echt het leukste aan die dag, het enthousiasme te zien en te horen van de mensen die zo trots zijn op hun producten. Heerlijk en natuurlijk ook leerzaam!

Ik heb een paar foto''s op een rijtje gezet, zo krijgen jullie een beetje een idee van de prachtige Skins winkel....

Spotten jullie mij?

By Killian is echt geweldig, ik zou graag de hele "bibliotheek" hebben...maar ja....

In de kluis van de winkel vind je de heel speciale geuren van O''Driu, zeer dierlijk en uitgesproken, veel geuren met leer, hout en wierrook...lastig te omschrijven maar wel "one of a kind"

Dr. Vranjes heeft echt teveel heerlijke roomsprays & room diffusers, zo ruikt iedere kamer in huis lekker!

Mijn favoriete hoekje in de winkel misschien wel, de Diptyque hoek, ik moet er altijd even kijken!

De nieuwe Eau Moheli is weer een beeldschone geur met veel ylang-ylang, gecombineerd met frisse en opwekkende pepers & groene noten

Zoek je nog een mooie accessoire in huis? Één die ook nog lekker ruikt? Denk dan eens aan de bijzondere, kunstige Fornasetti objecten

Leuk, alles is tot in de details ingericht, het is tenslotte wel een ex-conservatorium waar deze Skins winkel is gevestigd

Nagellakjes, die zijn er ook! Heel veel prachtige kleuren van Kure Bazaar en FNUG

De zeer vrouwelijke flacons van E. Coudray, een klassiek parfumhuis dat al bestaat sinds 1810 en leverancier was van het Britse hof

Hier ben ik zeer nieuwsgierig naar, de Wild Rose face oil van Gamila Secret, die verkopen ze dus ook bij Skins

De verpakkingen van Estelle & thild springen er echt uit, zo mooi! Natuurlijk zijn de producten ook heel fijn, allemaal natuurlijk en organisch

Rosebud voor de lippen, in alle soorten die er zijn!

Hoe kun je hier nu ooit uit kiezen? Geweldig zo''n grote keuze!

Is het kiezen te lastig? Dan is er de geweldige NOSE applicatie, met een paar simpele vragen, een ipad en de hulp van een van de Skins adviseurs, vind jij tussen de meer dan 250 geuren jouw nieuwe favoriet!
Ben je een beauty-fan, gek op parfums, make-up, bijzondere merken en kun je een goede service en vakmanschap waarderen? Bezoek dan eens één van de negen winkels van Skins die je vindt op de volgend plaatsen:
 • Runstraat 11, Amsterdam
 • Conservatorium Hotel, Van Baerlestraat 27, Amsterdam
 • De Bijenkorf, Coolsingel 105, Rotterdam
 • De Bijenkorf, Wagenstraat 32, Den Haag
 • Ginnekenweg 31, Breda
 • Naarderstraat 15A, Laren
 • Van Oldebarneveltstraat 137, Rotterdam
 • Oude Boteringestraat 190, Groningen
 • De Lind 13, Oisterwijk
 • Uitrechtseweg 190, Oosterbeek (vanaf september 2013!)
 • online shop : www.skins.nl (ook voor meer informatie)
Ben jij al eens in één van de winkels geweest? Doe dat zeker eens, het is echt een feestje om er te zijn en aarzel dan niet om advies te vragen, de mensen bij Skins helpen je heel graag!
Deel dit artikel
Back to top