Reviews

Zachte lippen zonder velletjes? Sara Happ lipscrub is geweldig!

Ben jij al op zoek naar de herfst lipstick? Ga je voor een klassieke, matte rode? Of toch gedurfd voor een donkere bessentint? Of hou jij het, eigenwijs als je bent, bij de nude lipstick? Welke je ook kiest, zorg er wel altijd voor dat je goed verzorgde lippen hebt zonder velletjes, anders oogt zelfs de mooiste lipstick niet helemaal perfect. Een lekkere lip scrub en natuurlijk een verzorgende balm moeten dus op jouw shoplist, bijvoorbeeld die van Sara Happ.

Sara Happ is een pretty all American girl die in de jaren voor haar doorbraak in 2006 haar zelfgemaakte lipscrubs verkocht bij de hotspots in L.A. People magazine pikte deze nieuwe trend op en er was geen houden meer aan, Sara moest de productie behoorlijk opschroeven en inmiddels worden haar producten in alle luxe beauty winkels in de USA verkocht. 
Ik ben al langer fan, mijn eerste potje The Lip Scrub (EUR 24,00) kocht ik ergens in 2009, ik heb dat potje zelfs nog gebruikt in dit artikel. Sinds die tijd koop ik regelmatig een nieuwe pot, meestal als ik in de USA ben of eventueel in Londen, want tja...in Nederland werden de lip scrubs van Sara nog niet verkocht. Althans...dat dacht ik! Boy, was I wrong! 

Schattige verpakkingen, compleet met witte strik, zo heb je altijd een cadeautje!

Want de producten van Sara Happ worden wel degelijk in Nederland verkocht, al is dat volgens mij nog niet zo heel lang het geval. Maar hoe het ook zij, ik ben er blij mee en ik weet zeker dat jullie dat ook worden! Zo aan het begin van de herfst heb je er misschien nog niet echt behoefte aan, maar ik kan je beloven...zodra het koude weer zijn intrede weer doet krijgen de lippen behoorlijk wat te lijden. Droge, gebarsten lippen met velletjes liggen op de loer en laat die nu juist niet zo goed combineren met de mooie lipsticks uit de herfst- en winter make-up collecties? Wat nu?

Een schattige combinatie van de zomerse Pink Grapefruit en Lemonade met de warme geur van Crème Brulée....momenteel vind ik Pink Grapefruit het lekkerste, ik hou van grapefruit!

The lip scrub van Sara Happ is verpakt in grote, kunstof potjes met een schroefdeksel, er zit 30 gram product in, behoorlijk veel want je gebruikt per keer echt maar een kleine hoeveelheid

The Lip scrubs zijn er inmiddels in 8 smaken/geuren : de klassiekers Vanilla Bean, Creme Brulee, Peppermint en Brown Sugar en sinds kort zijn er ook frisse geuren bijgekomen in kleurige verpakkingen : Red Velvet, Pink Grapefruit, Lavender en Lemonade

The Lip Scrub is een suikerscrub, de fijne suikerkristallen scrubben de lippen zachtjes en de verzorgende bestanddelen zorgen ervoor dat mijn lippen lekker zacht en soepel worden en blijven. Op de ingrediëntenlijst  zie je suiker, vaseline of petrolatum, smaakstof, druivenpitolie, jojobazaadolie en kleurstoffen. Geen poespas dus, maar een simpele en doeltreffende mix.

Hoe gebruik je The Lip Scrub?
Zorg dat de lippen schoon zijn, haal een klein beetje lip scrub uit het potje, liefst met een spateltje of eventueel de achterkant van een make-up kwast. Ik gebruik zelf de hoeveelheid ter grootte van een boon of erwt, je hebt echt niet veel nodig. Duw de lip scrub even op de lippen om het te laten plakken en scrub de lippen met ronddraaiende bewegingen van jouw vinger. Na een minuutje kun je de lip scrub er met een tissue afvegen, de laatste suikerkorrels kun je simpel van jouw lippen aflikken....haha, het is niet schadelijk ofzo. Als je last hebt van losse velletjes, dan is het belangrijk om dagelijks de lippen te scrubben, anders kun je ook iets minder vaak scrubben. Ik vind dat de lippen mooier en meer roze van kleur worden door het scrubben, ik merk dat de doorbloeding goed gestimuleerd wordt en dat heeft weer een gunstige uitwerking op de conditie van de lippen.

Na het scrubben voelen de lippen misschien wel wat gevoelig aan, maar dat is normaal en daar hoef je je geen zorgen om te maken. Toch is het wel lekker om een lip balm te gebruiken, dat voedt de lippen extra en zorgt voor een perfecte basis voor lipstick of lipgloss. Sara Happ heeft The Lip Slip (EUR 24,00) speciaal ontwikkeld om deze na The Lip Scrub te gebruiken, maar eerlijk is eerlijk, je kunt natuurlijk ook een andere lipbalm gebruiken. 
Toch is dit wel een hele fijne lip balm, met veel luxe en verzorgende bestanddelen zoals bijenwas, jojoba olie, amandelolie en macadamia olie. De verpakking is luxe en chique, maar minder hygiënisch en soms ook wel onhandig, snel opbrengen gaat toch makkelijker met een stick of tube (die heeft Sara Happ trouwens ook). 

The Lip Slip zit in een iets kleiner potje dan The Lip Scrub, niet zo heel hygiënisch, maar de uitstraling is wel wat chiquer dan een tube of stick. De geur van The Lip Slip is een licht zoete, vanille die niet overheerst, maar wel fijn ruikt bij het aanbrengen met de vingers. 

ingrediëntenlijst van The lip slip


Tja, wat doe je dan met mooie verzorgde en gladde lippen? Dan doe je natuurlijk een extra mooie lipstick op, bijvoorbeeld deze Narcotic Rouge van Tom Ford! Nu helaas niet meer te koop, maar Cherry Lush is ook erg mooi (EUR 45,00 via Parfuma.com)

Waar koop je Sara Happ producten?

  • Babassu Skin&Spa Amsterdam Cornelis Schuytstraat 40 1071 JK Amsterdam, binnenkort ook online www.babassu.nl
  • Babassu Skin & Spa Nieuwe Rijn 60 2312 JH Leiden
  • Skins Cosmetics Groningen Oude Boteringestraat 12 9712 GH Groningen
  • Parfumerie Henny M.C. Burchtplein 11 3452 MJ Vleuten
  • Parfumerie Mignon Julianalaan 37 3722 GD Bilthoven
  • Parfumerie La Ruelle Visserssteeg 10 3752 BZ Spakenburg
  • MYSC parfumerie Rijsdijk 11 3161 HK Rhoon
  • Blush Nobelstraat 12 3231 BC Brielle
  • Freshlab SPRL Chaussée de Waterloo 1482 B-1180 Brussel, Belgie

Heb jij weleens een lip scrub gebruikt? Maak je die zelf of koop je deze kant en klaar in de winkel? Mijn volgende potje wordt zeker de Red Velvet lip scrub en eerlijk gezegd ben ik ook wel erg nieuwsgierig naar de Body Scrub, nog meer te ontdekken dus!

Deel dit artikel
Back to top