Reviews

Tom Ford Private Blend Atelier d'Orient collectie - eind november ook in Nederland

Na lang wachten is het eind november eindelijk zover, de Private Blend geuren van Tom Ford komen naar Nederland! Deze lijn van niche geuren bestaat al heel wat jaren, maar waren nog steeds niet in ons land te krijgen, tot mijn verdriet. Ik ben groot Tom Ford fan en tussen zijn Private Blend geuren heb ik ook heel wat favorieten. Onlangs zijn er vier geuren uitgebracht in de Atelier d'Orient collectie, een collectie die tracht de schoonheid en diversiteit van Azië weer te geven in vier verschillende geuren.

Tom Ford zegt over de Private Blend collectie het volgende : "Private Blend is mijn persoonlijke parfumlaboratorium, de geuren zijn samengesteld met een echte kenner in gedachten. Hier heb ik de mogelijkheid om exclusieve, bijzondere en originele geuren te creeëren die niet hoeven te voldoen aan de eisen van de "mainstream" geuren.".

De Private Blend lijn bestaat momenteel uit 13 "vaste" geuren die telkens worden aangevuld met tijdelijke collecties, zoals de Atelier d'Orient collectie. Soms blijven de nieuwe geuren deel uitmaken van de vaste collectie, maar niet altijd. Ik zal jullie binnenkort meer vertellen over de Private Blend geuren en kleurlijn (nagellakken en lipsticks) die vanaf eind november 2013 in Nederland exclusief te koop zullen zijn bij De Bijenkorf in Amsterdam.

Zoals jullie op de foto's kunnen zien ben ik één van de gelukkigen die de complete Atelier d'Orient in mijn bezit heeft, compleet met bijpassende presentatiedoos die je helaas niet kunt kopen. Ik heb de geuren al een paar maanden in huis en kan jullie er zeker meer over vertellen en natuurlijk vertel ik welke mijn favoriet is.

Iedere geur vertelt een inspirerend verhaal gebaseerd op de kostbare en unieke ingrediënten die in dit deel van de wereld gekoesterd en bejubeld worden. Rijke, zwoele bloemen, sappige vruchten, aromatische specerijen en zeldzame oliën vormen de basis van deze reis door de Orient. De geuren nemen je mee op een reis langs de oude zijderoute naar moderne en zinderende wereldsteden, een prachtige combinatie van traditionele geuren met een moderne, Tom Ford twist.


Rive d'ambre
Rive d'ambre is ontwikkeld door Olivier Gillotin, die zich heeft laten inspireren door kostbare citrusvruchten (die als een talisman fungeren in Azië) en de warmte die past bij de sfeer in Aziatische landen. Het is een typische eau de cologne geworden die opent met bekende ingrediënten als bergamot, citroen en bittere sinaasappel en gecombineerd wordt met het licht kruidige van tarragon, munt en kardemom. De amber in de basis maakt de geur veel warmer dan de traditionele colognes, waarbij de spannende cognac en tolu balsam zorgen voor een lichtelijk verslavend effect. Ik ben zelf gek op colognes, maar mis soms de warmte in een geur, iets wat Rive d'ambre duidelijk wel heeft, het maakt deze geur voor mij de perfecte cologne voor de koudere maanden.

Fleur de Chine

Fleur de Chine is een romantische  en elegante geur die zeer rijk en luxe aandoet,als een luxe boeket bloemen van de bloemenkunstenaar. De geur is ontwikkelde door Rodrigo Flores-Roux (what's in a name!). Rijke Aziatische bloemen zoals de Hualan bloem, jasmijn en stermagnolia zijn gecombineerd met bijzondere, typisch Aziatische ingrediënten zoals groene thee, clementines, witte perzik, pruim, hyacinth en pioenroos. De basis van de geur is een rijke mix van hinoki hout, Chinees cederhout, benzoin uit Laos, styrax, amber en vetiver, wat zorgt voor een mysterieuze touch aan deze prachtige bloemenparfum. 

Shanghai Lily
In Shaghai lily combineert Antoine Maisondieu ingrediënten met elkaar die gevonden worden op de historische zijde- en kruidenroute. Shanghai Lily opent met een pittige mix van zwarte peper, bittere sinaasappel roze peperkorrels en kruidnagel. In het hart ruik je de sensuele mix van jasmijn, roos, tuberroos  en een vleugje vetiver. De basis is zeer sensueel door een mengeling van benzoin, laddanum, guaiac hout en wierrook.  Dit is misschien de meest intense geur van de vier, die vooral door de kruidnagel mij heel Indisch aandoet, ik ruik ongeveer wat ik vroeger thuis bij mijn Indische oma rook, een mengeling van mooie specerijen en heerlijke bloemen in de tuin.

Plum Japonais

Plum Japonais is een mooie mix van kruidige ingrediënten zoals saffraan, en kaneel met de unieke Japanse, ume pruim die zorgt voor een sappige, volle en rijke lichtzoete geur. Toch zou ik de geur niet willen omschrijven als zoet, omdat de combinatie met magnolia, oud, amber, benzoin en vanilla echt zorgt voor een kruidige randje aan de geur, een randje dat je enorm lang blijft ruiken als je deze bijzondere combinatie draagt. 

Zoals je kunt lezen zijn het vier behoorlijk gevarieerde geuren, die elk inderdaad hun eigen identiteit hebben en echt een ander deel van Azië laten zien. Ik ben zelf natuurlijk een kind van Azië, althans een deel van mij omdat mijn vader uit Indonesië komt. De geuren komen dan ook erg dichtbij wat ik fijn vind, mede omdat ik zeker hou van bloemige, klassieke parfums die niet te zoet zijn, maar ook van kruidige parfums die niet te zwaar zijn en natuurlijk doet een warme cologne het altijd goed bij mij. Lastig kiezen zou je denken? Ja en nee, Rive d'ambre was direct mijn favoriet, maar dat is ook echt een allemansvriend, die vind iedereen wel lekker. De andere geuren heb ik echt moeten ontdekken, Fleur de Chine is een mooie, klassieke geur die goed past bij mijn werk, Shanghai Lily is heel wat heftiger en voor mij een typische avondgeur. Plum Japonais is een geur die mij het minste aanspreekt, ik vind de combinatie van lichtzoet met kruidig net iets minder geslaagd, zou dat komen omdat ik het ook nooit echt lekker vind om fruit te combineren met hartig als ik aan het koken ben?

Tom Ford Private Blend geuren zijn verkrijgbaar in twee formaten : 50 ml eau de parfum EUR 185,00 en 250 ml eau de parfum EUR 440,00. Momenteel kun je voor de geuren uit de Atelier d'Orient lijn al terecht bij Parfuma (prachtige winkel in Antwerpen met een mooie webshop) en hopelijk volgt De Bijenkorf Amsterdam ook snel, ik hou jullie zeker op de hoogte!

Willen jullie meer weten over de Private Blend lijn van Tom Ford? Zijn jullie ook benieuwd naar de nagellakken en lipsticks? Of willen jullie meer van alles weten? 

Deel dit artikel
Back to top