Reviews

Just like sunday met Jo Malone - een geurkaars die naar tomatenblaadjes ruikt?

In mijn huis vindt je op ieder tafeltje, randje of kastje wel één of meerdere geurkaarsen, je zou echt kunnen spreken van een onschuldige verslaving. Toch kan ik best een beetje chagrijnig worden als ik een geurkaars van mijn wensenlijstje nog steeds niet in huis heb...vandaar dat ik zondag, samen met mijn moeder, naar Den Haag reed om twee nieuwe geurkaarsen van Jo Malone te kopen.  Best toepasselijk...de collectie heet "just like sunday"....

Ik weet niet hoe jullie het liefst een zondag doorbrengen, maar ik vind het altijd fijn een combinatie te maken van relaxed thuis zijn met de hele familie en een paar uurtjes erop uit trekken. Toen de kids kleiner waren gingen we regelmatig naar bos, strand, speeltuin of pretpark, maar inmiddels ligt die fase achter ons...ze gaan nu liever voor een paar uurtjes winkelen of naar de bioscoop gaan, gevolgd door een lekker etentje.

Hoe dan ook, op zondag brandt er bij mij altijd wel een geurkaars, liefst één die past bij de ietwat luie mood waar iedereen in is, Jo Malone heeft nu vier geurkaarsen uitgebracht die perfect zo'n zondagse sfeer neerzetten, heerlijke comfortabele geuren in mooie combinaties. Ik heb drie van de kaarsen inmiddels in huis, de vierde was niet helemaal mijn ding moet ik eerlijk zeggen....ja...ook dat kan gebeuren bij Jo Malone!

Lavender & Lovage  - crispy, witte lakens met de comfort van lavendel linnen....puur en ontspannend. Met een twist van anijs afkomstig van de garden lovage (maggikruid). Uitgediept met kruidige rozemarijn en tijm, kalm en aromatisch

Green tomato leaf - een kas vol tomaten, aards, groen en vol zonneschijn. Crispy met stamgroene hars, levendig met de artemisia plant en fruitig met cassis, rustend op een kussen van mis, pittig en suggestief

Sweet almond & macaroon - een verrukelijke macaron, een subtiele mix van zoete amandel en romige kokosnoot, rijk met kersen, verzacht door vanille, warm en cocooning.

Incense & embers - "krullen" van rokende wierrook, gecombineerd met zilveren spar en witte peper, sensueel met nappa leder op basis van elegante vetiver en gouden amber, gelaagd en ontspannen.

In het setje geurkaarsen dat ik rond kerstmis 2013 kocht, zat al een kleine versie van de Sweet almond & macaroon, een behoorlijk zoete kaars die ik nog steeds niet opgebrand heb...ik vind deze net iets te snoeperig, maar als je daar van houdt is het een heerlijke keuze. Je kunt momenteel alleen een grote versie van deze geurkaars kopen.

De geurkaarsen van deze collectie hebben een zwart etiket, die uit de normale collectie hebben een wit etiket met daarop de naam. Bij de kaars krijg je altijd een zilverkleurig metalen dekseltje dat de kaars netjes houdt (zo valt er geen stof in). Incense & Embers is een warme, licht kruidige geur die heerlijk is op een koudere zondag, ik vind dit meer een geur voor herfst en winter dan voor lente en zomer, maar goed...het is maart en dan kan het nog wel naar mijn idee.

Lavender & lovage is ook een fijne kaars, die brandt hier al een paar daagjes, het is een zachte comfortabele lavendelgeur die best apart is door het pittige van de lovage ofwel het maggikruid. Dit is ook een geur die ik in mijn badkamer zou branden....heerlijk om bij te onstpannen. Heb je mijn eigen Saffron cologne ook gezien? 

Als je bij Jo Malone iets koopt, dan worden jouw aankopen altijd met enorm veel liefde en aandacht verpakt in één van hun prachtige dozen. Het vloeipapier wordt geparfumeerd met de huisgeur van Jo Malone, Lime Basil & Mandarin, en de doos zorgvuldig dichtgemaakt met een mooie zwarte strik. Natuurlijk kun je in deze dozen de parfums bewaren, maar ik gebruik ze graag om sieraden in te bewaren, ik heb al een hele stapel!

In Nederland kun je Jo Malone maar op één locatie aanschaffen, in de Jo Malone counter in  De Bijenkorf in Den Haag, over een tijdje komt er ook een counter in Amsterdam. Een bezoekje is zeker de moeite waard en wil je meer weten over mijn favorieten van Jo Malone, lees dan deze artikelen zeker nog even door. De "Just like sunday" geurkaarsen van Jo Malone zijn nu te koop, je betaalt EUR 50,00 voor een geurkaars van 200 gram, die brandt bij mij zeker een paar weken...al wissel ik mijn kaarsen natuurlijk wel regelmatig af.

Wat is jouw favoriete geurkaars? Kies je in de lente ook andere geuren dan in de winter? Of is een "home fragrance" niets voor jou? 

Deel dit artikel
Back to top