Reviews

Chanel Hydra Beauty Nutrition - comfortabele creme & voedende lipbalm

Nu de lente is aangebroken is het voor velen van ons tijd om eens na te denken over een lichtere dagcreme, maar wat nu als je ook nu nog een extreem droge huid hebt? En je daar ook in lente en zomer last van blijft houden, moet je dan ook overstappen naar een ander product? Nee, ik zou dan zeker niet kiezen voor een lichtere creme, maar juist voor een goede voedende creme die toch ook licht is, zoals de Chanel Hydra Beauty Nutrition cream. Deze ligt sinds kort in de winkels en is echt heerlijk, net zoals de nieuwe Nourishing lip care in een schattig potje....

De Chanel Hydra Beauty lijn is perfect voor een jongere huid, de producten zorgen vooral voor een zeer goede vochthuishouding in de huid waardoor de barriere-functie van de huid optimaal functioneert en de huid er vol, glad en stralend uitziet. Maar ook als je wat ouder bent en jouw huid wel wat extra vocht kan gebruiken (na een zonvakantie, als je werkt in een kantoor waar de airco volop blaast of als je thuis de verwarming hoog zet), dan kun je bijvoorbeeld prima het Hydra Beauty serum gebruiken. De lijn is nu uitgebreid met een extra voedende creme die zeer geschikt is voor een vochtarme huid die ook droog is (dat kan heel goed) en Chanel heeft ook een nieuwe voedende lipbalm.

In de nieuwe Nourishing & protective cream (EUR 66,00 pot 50 gram) van de Hydra Beauty lijn heeft Chanel de actieve werkstof Camelia Alba PFA gebruikt, daarnaast zorgt de camelia-olie voor een perfecte aanvulling van lipiden, iets waar een tekort aan is bij een droge huid. De ingrediënten zijn prima uitgebalanceerd, de huid wordt zowel goed gehydrateerd als gevoed waardoor de huidbarriere hersteld wordt en de huid beter aanvoelt, maar ook beter bestand is tegen invloeden van buitenaf. De creme is vrij stevig van structuur, maar eenmaal op de huid aangebracht versmelt de creme met de huid en voelt direct heerlijk aan. Op mijn (droge) handen trekt de creme binnen een paar seconden in, wat achterblijft is een zeer zacht gevoel op de huid maar totaal geen plakkerig of zwaar gevoel. De creme is zeker voedend, maar blijft desondanks erg licht wat een zeer prettig gevoel geeft! Ik denk inderdaad dat Chanel een fijne balans heeft gevonden tussen een vrij lichte hydraterende en een meer voedende creme, ik ben er altijd van overtuigd dat onze huid zowel hydraterende ingrediënten als lipiden nodig heeft (tenzij je een echt vette huid hebt). 

ingrediëntenlijst Chanel Hydra Beauty Nutrition Nourishing Cream - geen uitdrogende alcohol, wel parfum maar ook sheaboter, glycerine en plantaardige oliën


Het ziet er geweldig uit, zo'n klein rond potje van Chanel met daarin de Nourishing lip care (EUR 36,00 potje 10 gram), maar eerlijk gezegd vind ik een potje minder fijn in gebruik dan een tube of eventueel een stick om mijn lippen te voorzien van een lipbalm. Toch ben ik enorm tevreden over de inhoud, de lipbalm bevat flink wat goede, plantaardige oliën zoals jojobazaad- en camelia-olie, maar ook sheaboter en vitamine E staan op de ingrediëntenlijst. De lipbalm is vrij hard, je moet dus even goed wrijven om de balm "los" te maken, dat lukt het beste met een schone vinger. 

De lipbalm is compleet transparant maar laat een mooie glans achter, mijn lippen voelen goed gevoed aan en blijven ook zo aanvoelen gedurende de dag. Ik zou deze lipbalm niet zo snel meenemen, omdat even snel opbrengen lastig gaat als je eerst het dekseltje eraf moet halen en je vervolgens ook nog een vinger moet gebruiken. Nee, deze lipbalm staat vanaf nu in de badkamer en ik gebruik hem dan iedere ochtend voordat ik mijn make-up ga aanbrengen, zo blijven mijn lippen lekker zacht en staat lipstick ook veel mooier.


ingrediëntenlijst Chanel Hydra Beauty Nutrition Nourishing lip care

De Hydra Beautylijn van Chanel is inmiddels al behoorlijk uitgebreid, zo vindt je er een fijne serum, een heerlijke gel voor rond de ogen en voor in de zomer is de Hydra Beauty essence mist echt een must! heb je geen droge huid, maar wel een vochtarme, dan zijn er ook nog twee fijne (gel-)cremes.   In de zomer heeft mijn huid weleens de neiging om echt wat vochtarm te worden en dan kan ik alle hulp gebruiken, de Hydra Beauty cremes en serum staan dan ook zeker weer in mijn kast! Je vindt de producten van deze lijn bij alle Chanel verkooppunten zoals De Bijenkorf, ICI Paris XL en Parfumerie Douglas, de nieuwe creme en lipbalm zullen er binnenkort ook te vinden zijn.

Heb jij de producten van de Hydra Beauty lijn van Chanel weleens gebruikt? Wat vind jij van een lipbalm in een potje? Handig of juist niet?

Deel dit artikel
Back to top