Nagel & Handen

Funest voor handen en nagels : schoonmaakmiddelen

Iedere keer als ik een paar dagen niet thuis ben geweest valt het mij weer op, wat zien mijn handen en nagels er dan toch mooi uit. Normaal gesproken heb ik best last van droge handen en nagelriemen, soms verschijnen er velletjes en harde stukjes....niet fijn! Natuurlijk weet ik hoe ik mijn handen en nagels goed moet verzorgen, dus uiteindelijk komt het weer goed, toch is het vervelend. Maar hoe kan het nu dat ik er op reis geen last van heb? Het antwoord : dan gebruik ik geen schoonmaakmiddelen....die zijn echt funest voor handen en nagels!

Je moet mij maar geloven als ik zeg dat ik bepaald geen type ben om heel vaak met mijn handen in een sopje te zitten, al gaat het ongemerkt toch wel de hele dag door als je (zoals ik) thuis aan het werk bent. Ik maak toch wel twee keer per dag de keuken en eetbar schoon, tussendoor was ik even snel wat met de hand af en tja...er wordt weleens iets geknoeid dat opgeruimd moet worden. Ongemerkt komen mijn handen en nagels dus heel wat keren in aanraking met de uitdrogende (want ontvettende) schoonmaak- en afwasmiddelen en dat merk ik onmiddelijk aan mijn huid. Misschien herken je het wel?

En het maakt eigenlijk niet uit welke producten ik gebruik, zelfs de meest milde en verzorgende soorten zorgen bij mij voor droge handen en nagelriemen. Er zit dus niets anders op dan of niet meer schoon te maken of voortaan altijd huishoudhandschoenen te dragen....maar dat vind ik zo vervelend. Vooral omdat de handschoenen altijd zo vies ruiken, bah! Er zit dus weinig anders op dan mijn handen extra goed te verzorgen en het schoonmaken zoveel mogelijk te beperken. Ben je trouwens een fanatieke schoonmaker of was je heel vaak jouw handen met een ontvettende zeep, dan is dat ook op de lange termijn echt slecht voor jouw nagels, ze worden er enorm veel slapper van. Natuurlijk is het niet altijd te voorkomen, maar wellicht is het gebruiken van handschoenen voor jou toch een oplossing.

Deborah Lippmann Rich girl hand cream

De eerste stap bij een goede verzorging voor handen en nagels is het gebruiken van een goede handcreme, momenteel is de Rich girls van Deborah Lippmann mijn favoriet, maar er zijn natuurlijk enorm veel fijne handcremes in alle soorten, maten en prijzen. Zorg er in elk geval voor dat je iedere keer als je jouw handen hebt gewassen of in contact bent geweest met schoonmaakmiddelen, jouw handen en nagels goed insmeerd met een verzorgende handcreme. Masseer vooral ook de nagelriemen goed in en je zult zien dat de handen er direct beter uitzien. Wil je de nagels beschermen? Dan kun je het beste een nagellak aanbrengen, met een goede, verzorgende basecoat eronder, dat zorgt echt voor een beschermlaagje en helpt bij mij zelfs om mijn nagelriemen mooier te houden. Hou je niet van kleur? Denk dan eens aan een transparante lak of een handige 2-in-1 base- en topcoat (Rimmel London Nail Nurse is heel fijn), dat is een prima oplossing. 

Merk jij het ook dat schoonmaakmiddelen echt slecht zijn voor jouw nagels? Hoe zorg jij ervoor dat je jouw nagels mooi houdt? Heb je nog een goede tip? Binnenkort ook weer een update over fijne verzorgingsproducten voor nagels!

Deel dit artikel
Back to top