Reviews

Nieuwe huidverzorgingsproducten herfst 2014 met Collistar, Chanel, Absolution, Sans Soucis & La Prairie

Wekelijks komen er bij mij pakketjes binnen met de nieuwste huidverzorgingsproducten, van een mooi nieuw serum tot een interessante voedende creme die perfect is voor deze tijd van het jaar. In dit artikel laat ik jullie kort kennismaken met 5 (nieuwe) producten van Chanel, Sans Soucis, Collistar, La Prairie en een (voor mij) nieuw merk : Absolution. Ik heb de producten kort getest en deel graag mijn eerste indruk met jullie, lees je even mee? Misschien zie je er wel iets interessants tussen?


Sans Soucis Peach Blossom creme EUR 29,95 (pot 48 gram) o.a. bij sans-soucis-shop.nl
Kenners van Sans Soucis zullen het direct zien, dit is helemaal geen nieuw product, al zit het nu wel in een schattige verpakking omdat het merk 75 jaar bestaat! Deze creme is één van de bestsellers van het Duitse merk en ik kan best begrijpen waarom dit het geval is. Het is nl. een fijne, romige en voedende creme die heerlijk naar perzik ruikt en de huid zo zacht maakt als een.....perzikje! Als je naar de ingrediëntenlijst kijkt, dan wordt duidelijk waarom, de creme zit vol perzikpitolie. Maar de andere ingrediënten als glycerine, squalane en hyaluronzuur zijn ook heel fijn om de huid goed te hydrateren. Het is een no-nonsens creme die geschikt is voor vrijwel alle huidtypes, er zit wel een vleugje parfum in maar geen uitdrogende alcohol, dus dat is prettig. 

ingrediëntenlijst Sans Soucis Peach Blossom cremeCollistar Dual action mask EUR 19,95 (tube 30 ml) o.a. via Douglas
Microdermabrasie is een methode om de huid te "peelen" d.m.v. een zeer fijne gezichtsscrub die vol zit met (bijna) onzichtbare scrubdeeltjes in drie verschillende maten. De deeltjes zijn gemaakt van koraal, zee algen en vulkanische zand, waarbij de grootste korrel als eerste het vuil losmaakt, waarna de andere deeltjes de huid verfijnen en diep reinigen. Je ziet de deeltjes amper zitten, maar eenmaal op de huid aangebracht voel je direct dat dit masker niet gewoon glad is. Je brengt een ruime hoeveelheid masker aan op de schone huid, masseer het masker voorzichtig in over het hele gezicht, maar maak geen ruwe scrubbewegingen. Laat het dan 5 minuten zitten en masseer het dan nogmaals voor een langere periode, daarna verwijder je het met lauw water. Heb je een gevoelige huid, dan masseer je daar plaatselijk de huid minder lang en juist op b.v. het voorhoofd kun je best wat langer masseren. Ik vind het een prettig masker dat inderdaad meer fungeert als een peeling, de huid is verfijner, glanzender en zachter na gebruik. Ik doe ongeveer 5 keer met het masker, misschien haal ik er wel 6 behandelingen uit, qua prijs is het dus een prima geprijsd masker. Zeker een aanrader, maar als dit nu niets voor jouw huid is, Collistar heeft nog 4 andere maskers die ook prima zijn.

ingrediëntenlijst Collistar Dual Action maskAbsolution Addiction Night & Day face oil EUR 60,00 (flacon 30 ml)
Dit is een merk dat misschien wel nieuw voor je is, Absolution is een Frans merk natuurlijke cosmetica dat is opgezet door Isabella Caron. Zij was op zoek naar een merk dat natuur en verzorging op de beste manier combineert, maar kon niets naar haar zin vinden. Uiteindelijk is ze Absolution gestart, een merk dat wordt gemaakt van gecertificeerd biologische en wilde plantenextracten, mineralen en vitaminen. Ingrediënten die volgens Isabella essentieel zijn voor de jeugdigheid en de balans van uw huid, de producten hebben bijzonder fijne texturen en parfums en zijn prettig in gebruik. Ik ben vooral gecharmeerd van het "cosmetica op maat" principe, je kunt de producten zo combineren dat jouw huid precies krijgt waar deze om vraagt, huidverzorging op maat.
Een droge, geirriteerde huid heeft bijvoorbeeld lipiden nodig, vetten om het maar even simpel te zeggen, maar dan wel vetten of oliën die goed in de huid dringen waardoor er geen vettig laagje achterblijft en natuurlijk zou die olie ook vol anti-oxidanten moeten zitten om de huid goed te verzorgen. Dat is zeker het geval bij de Addiction gezichtsolie, die bevat maar liefst 27 verschillende soorten plantaardige oliën en extracten. Je kunt de olie bijvoorbeeld mengen met jouw dag- of nachtcreme of gewoon direct op de huid aanbrengen, precies waar er behoefte aan is. Ik zweer bij een druppel olie op mijn huid, zeker in de winter heb ik dat echt nodig. Deze Addiction olie is echt verslavend, vooral doordat deze snel intrekt en zalig (en groen) ruikt, een mooi product. Je vindt de producten van Absolution bij salons, meer informatie kun je vinden op www.absolution.nl

ingrediëntenlijst Absolution Addiction


Chanel Le Blanc illuminating brightening concentrate EUR 107,10 (pompflacon 30 ml)

Pigmentvlekken, daar wordt niemand blij van en ik al helemaal niet, ik ben ze liever kwijt dan rijk. Toch merk ik dat ze weer behoorlijk opgekomen zijn tijdens deze zonnige zomer, ondanks dat ik braaf iedere dag een product met SPF30 of SPF 50 draag, helemaal niet leuk. Ik ben dus weer begonnen met de hydroquinone (zie ook deze artikelen) en probeer zo veel mogelijk uit de zon te blijven. Als ondersteuning ben ik ook begonnen met een nieuw serum van Chanel, dat een van de meest effectieve (en veilige) verhelderende ingrediënten bevat : ascorbic glucoside in combinatie met parelextract en het extract van de "one-day" bloem. Jarenlang werd deze Le Blanc lijn alleen verkocht in Azië, waar vrouwen heel veel belang hechten aan een vlekkeloze huid, maar inmiddels waaiert de lijn ook uit naar de rest van de wereld. De lijn is een groot succes en dat belooft eigenlijk wel behoorlijk wat, al blijf ik altijd voorzichtig om te beweren dat dit het middel is tegen pigmentvlekken. Het hangt er nl. erg vanaf hoe diep de hyperpigmentatie zit in de huid, soms zit het simpelweg te diep voor een huidverzorgingsproduct als dit. Toch ben ik het serum gaan gebruiken en voorlopig vind ik het vooral een fijn serum dat mijn huid direct een mooie glow geeft en lekker fris aanvoelt op de huid. Ik vind het wel erg jammer dat er alcohol in zit, dat is nl. niet echt gunstig voor de huid met hyperpigmentatie, toch ga ik het eens langere tijd proberen, wie weet?

ingrediëntenlijst Chanel Le Blanc Illuminating Brightening concentrateLa Prairie Cellular mineral face exfoliator EUR 103,00 (tube 100 ml)

Na een lange tijd geen gezichtscrub meer gebruikt te hebben, kreeg ik van een lieve PR dame deze nieuwe scrub in mijn handen geduwd met het advies "deze moet je echt gaan proberen, je zult verbaasd zijn naar het resultaat....". Nu hoor ik dat wel vaker, want volgens PR medewerkers is ieder product van "hun" merk even geweldig, al is het niet zo....haha, dat is nu eenmaal hun werk.
Toch had ze gelijk, deze fijne (maar behoorlijk dure) scrub is erg fijn, mede door de bijzondere ingrediënten die erin verwerkt zijn. Denk dan aan verschillende mineralen en edelsteenpoeders zoals het ijzerrijke Hematiet en Toermalijn, maar ook hydraterende ingrediënten zoals glycerine en Centifolia roos en heel kostbare poeders zoals diamant- en meteorietpoeders. Klinkt heel spannend allemaal, maar ik was toch nog meer benieuwd naar het resultaat. Ik ben dus gaan testen en was eerst gematigd enthousiast omdat de scrub best een beetje grof aanvoelde (en er wel heel erg mooi uitzag). Toch is de scrub zacht, mijn huid wordt absoluut niet rood of gevoelig na gebruik van de scrub, maar is juist heel mooi fris, vol en glanzend, de huidtextuur oogt direct fijner nadat ik de scrub heb gebruikt. Dat was de reden waarom ik vooral ben door blijven testen, het resultaat is heel goed en een fijne bijkomstigheid is dat serum en cremes op een schone huid zonder dode huidcellen ook veel beter gaan werken. Een fijne scrub, al kan ik mij voorstellen dat de prijs een behoorlijke drempel is, niet iedereen wil dit uitgeven aan een scrub. Maar mocht je het toch willen, dan kan ik je deze echt aanraden, ik gebruik de scrub meestal één keer per week maar je kunt hem vaker gebruiken als je dat wilt.


ingrediëntenlijst La Prairie Cellular Mineral Face exfoliator


Wat een fijne ontdekkingen doe ik toch eigenlijk! Soms duizelt het mij weleens, zoveel producten komen er ook uit, maar na een keer proberen kan ik vaak al ontdekken of een product bijzonder, fijn of prettig is. Toch moet ik soms ook weleens wennen aan producten, bijvoorbeeld aan de scrub van La Prairie. Ik heb de laatste maanden maar weinig scrubs gebruikt en was toch een beetje sceptisch geworden, maar na een paar keer de scrub met de edelstenen gebruikt te hebben, ben ik toch wel weer blij met deze "nieuwe" ontdekking. 

Gebruik jij ook weleens producten een tijdje niet, waarna je er toch weer bij terugkomt? Of heb je een echt vaste routine, misschien wel al jarenlang? Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten die ik getest heb?

Deel dit artikel
Back to top