Reviews

MAC Brooke Shields eye shadow X 15 Gravitas palette - swatches & review

Vorige week vrijdag surfte ik naar de webshop van De Bijenkorf en checkte (zoals iedere dag) de nieuw binnen gekomen beautyproducten en daar stond het : het lang verwachte Gravitas oogschaduwpalette van de MAC Brooke Shields collectie. Die moest in mijn winkelmandje, niet zo zeer voor mij zelf, maar wel omdat ik hem aan jullie wilde laten zien en natuurlijk was ik zelf ook wel nieuwsgierig naar de kleuren in het palette. Kijk je mee naar de swatches van het MAC Gravitas oogschaduwpalette?

Over de verpakkingen van de MAC Brooke Shields collectie verschillende meningen behoorlijk, de één vind het wel leuk en de ander vindt de lichtgrijze tint niet zo'n succes. Sommige spreken zelfs van een "goedkoop ogende verpakking"...ik snap dat nooit zo, het gaat alleen om een andere kleur, het palette is verder net zo stevig en netjes als de doorsnee, matzwarte verpakkingen van MAC. Ach, smaken verschillen nu eenmaal en ik kan mij persoonlijk nooit zo druk maken om de verpakking van een product, als de inhoud maar fijn of goed is (al zijn er natuurlijk grenzen...).

Het MAC eye shadow X 15 Gravitas palette (EUR 146,00) is net zo groot als het standaard "lege" palette dat je kunt vullen met Pro palette refill eye shadows (daar betaal je EUR 20,50 voor plus EUR 10,00 voor de oogschaduwverdeler, totaal dus EUR 30,50). Ook dit palette heeft een transparante deksel waardoor je de oogschaduws goed kunt zien, een groot verschil is wel dat je deze oogschaduws niet (!!) uit het palette kunt halen.


ingrediëntenlijst van de MAC oogschaduws, zoals je ziet verschillen de verschillende finishes nogal qua samenstelling!

In het palette vind je 15 oogschaduws, het totale gewicht van de oogschaduws samen is 19,5 gram, de oogschaduws wegen per stuk 1,3 gram en dat is minder dan je krijgt als je een Pro refill eye shadow koopt, daar zit nl. 1,5 gram in. Het is maar een klein verschil natuurlijk, maar als je echt wilt letten op wat het voordeligste is om aan te schaffen, is het wel handig om dit te weten.

De kleuren in het Gravitas palette variëren van warme, vrij glanzende neutrale tinten tot koelere, vrij matte donkere tinten, de finishes van de oogschaduws zijn behoorlijk afwisselend. Volgens Brooke Shields kun je de oogschaduws in het palette prima gebruiken van dag tot avond, van een neutrale daglook tot een intense look die prima mee kan voor een avondje stappen. Ik ben het daar zeker mee eens, de combinatie van kleuren is mooi en afwisselend, zowel voor koelere als warmere types.


Van licht glanzend beige tot warm koper en goud, van mijn favoriet Satin Taupe tot de alleskunner Carbon, in het Gravitas palette vind je 15 mooie oogschaduws terug. De meeste kleuren zijn nieuw en uniek, maar zes van de kleuren maken deel uit van het vaste MAC assortiment en ik kan mij zo voorstellen dat de echte MAC fans deze (legendarische) kleuren al wel in huis hebben. Ik tenminste wel, wie heeft Shroom, Soft Brown, Carbon en Satin Taupe nu niet? Iedereen toch? 

Op zich snap ik de keuze natuurlijk wel, maar aan de andere kant is het jammer, nu betaal je toch een behoorlijk bedrag voor een palette dat niet helemaal uniek is. Het palette kost namelijk wel EUR 146,00 en dat is toch wel behoorlijk aan de prijs, zeker als je een aantal kleuren al in je bezit hebt. Maar goed, kijk vooral even mee naar de swatches....rij 1 : Pretty (S), Soft brown (M) *, Expensive pink (VXP) *, Clove (S) & Satin taupe (F) *


rij 2 : Canter (F), Luscious (F), Antiqued (VXP) *, Psyche (F) & Carbon (M) *


rij 3 : Shroom (S) *, Persuade (M), Plummed (VXP), Lofty (S) & Pepper (V)

Sommige oogschaduws voelen tijdens het swatchen naar mijn gevoel wat harder en steviger aan dan ik gewend ben, vooral de matte tinten zoals Carbon en Persuade geven niet heel makkelijk kleur af. De oogschaduws met een satijnen, frosty en veluxe pearl finish hebben dat probleem helemaal niet, die zijn heel zacht en toch stevig, ze kruimelen niet maar glijden direct op de huid, heel fijn. 
Qua kleurencombinatie ben ik wel erg enthousiast, met deze 15 kleuren kun je inderdaad heel veel kanten op en ik denk dat dit weer zo'n palette is dat ik graag mee op reis zal nemen. Nu doe ik dat al geregeld met de MAC X 15 Neutral warm & Neutral cool palettes (bekijk die reviews hier) of met mijn Narssist palette (review), maar deze zal zeker vaak gebruikt gaan worden. Ik zal jullie binnenkort zeker een of meer looks laten zien met het palette, daar ontbrak gisteren de tijd voor. 

Het MAC Gravitas palette is behoorlijk duur, EUR 146,00 voor 15 oogschaduws, omgerekend EUR 9,74 per oogschaduw en dat is natuurlijk toch wel goedkoper dan het andere alternatief van MAC (de Pro palette refill eye shadows kosten EUR 13,50 per stuk), maar het blijft een hele uitgave. Natuurlijk "moet" je deze als echte MAC oogschaduw fan zeker overwegen, maar ik kan mij ook voorstellen dat je soortgelijke kleuren hebt. En als je nooit oogschaduw gebruikt, dan zou ik persoonlijk ook voor iets anders kiezen. Maar als je een compleet oogschaduwpalette zoekt, dan kun je deze zeker overwegen. De MAC Brooke Shields collectie is sinds afgelopen vrijdag exclusief te koop in de online shop van De Bijenkorf, zolang de voorraad strekt.

Ben jij nog aan het twijfelen of je dit palette wel of niet moet kopen? Heeft deze review geholpen jouw keuze te maken? Vragen staan natuurlijk vrij!

Deel dit artikel
Back to top