Reviews

Giorgio Armani Beauty - Eye tints - koele vloeibare oogschaduws - review & swatches

Armani brengt een leuk nieuw oogmake-up product uit, vloeibare oogschaduws in vibrerende kleuren met heel veel glitters en dat zonder fall-out!! En weet je wat het mooiste is van alles? Ze blijven perfect zitten, zonder in de lijntjes te gaan ophopen, zelfs zonder oogschaduwbasis. Toch zijn de Eye tints geen allemansvriendjes, maar ik vind ze zeker wel de moeite waard om te laten zien. Kijk je mee naar mijn review?

Er zijn 12 kleuren Armani Eye tints te koop, waarvan ik zes mooie kleuren heb kunnen testen! Je ziet van links naar rechts : 1 Obsidian, 4 Émeraude, 6 Green iron, 7 Shadow, 9 Cold copper & 12 Gold ashes.

 

De Eye tints zijn vloeibare oogschaduws en zijn verpakt in eenzelfde verpakking als een lipgloss, verwar ze er dus niet mee! Nu ben ik normaal echt geen fan van vloeibare oogschaduws, omdat ze vrijwel allemaal in de lijntjes rond te ogen gaan ophopen, ook al beloven ze dat niet te doen. Maar weet je, het kan dus ook anders, dat doen de Eye tints echt niet, ik heb het zelf getest! Maar kijk eerst even mee naar de kleuren en swatches....

Eye Tint 1 Obsidian - een diepe zwarte kleur met blauw/paarse glitters

Eye tint 4 Émeraude - een diepe smaragdgroen 

Eye tint 6 Green Iron - een groen/gouden kleur

v.l.n.r. Obsidian, Émeraude & Green iron

Eye tint 7 Shadow - taupe met een koele uitstraling

Eye tint 9 Cold Copper - roze/koper met een koele uitstraling

Eye tint 12 Gold ashes - een frisse champagnekleur met veel lichte glitters

v.l.n.r. Shadow, Cold Copper & Gold ashes

Je brengt de Eye tint direct aan met de applicator op het oog, maar kunt eventueel ook vingers gebruiken of een kwastje. De applicator is vrij smal, zit schuin op het stokje en voelt zacht aan, je kunt er een wat groter oppervlak mee kleuren maar ook iets precies als je dat wilt, bijvoorbeeld onder het oog.

 

Het aanbrengen gaat simpel, maar werk wel snel, want de vloeibare textuur droogt snel op en zit dan behoorlijk vast. Dat is direct ook het nadeel van de formule, blenden zoals bij een poederoogschaduw gaat bijna niet. Je kunt de kleuren aan de randjes heus wel wat uitvagen, dat gaat het beste met je vingers, maar het wordt nooit zo mooi als een poederoogschaduws.

Toch zie ik ook wel wat voordelen, de Eye tints voelen heel zacht, fris en comfortabel aan op de ogen, je voelt ze niet zitten en voelen ook niet kleverig aan. Jullie zien hieronder goed dat ze behoorlijk glitterig en glanzend zijn, het fijne aan de vloeibare textuur is dat ze geen (!!) fall out geven en je ze dus zonder knoeien kunt aanbrengen. Dat maakt ze heel geschikt als je nog een glitterend accent wilt geven aan jouw ooglook zonder geknoei, je kunt ze tenslotte ook voorzichtig aanbrengen over andere oogschaduw (niet wrijven dan, maar heel voorzichtig deppen).

 

Op de foto hieronder draag ik de kleur Shaduw en Gold Ashes al zeker 5 uur, het aanbrengen was binnen 1 minuutje gepiept en ik ik de Obsidian nog als een soort liner aangebracht, dat werkte niet echt fijn maar het kan natuurlijk wel. Zie je dat de Eye tints niet in de arcadeboog is gaan ophopen? Ik heb geen oogschaduwbasis gebruikt!

Armani eye tint Shadow & Gold Ashes na 5 uur dragen

Nog even een foto van de complete look, het werd al een beetje donker, dus heel duidelijk is het niet, maar jullie hebben het al in detail gezien hierboven!

grappig filmpje dat lekker blijft hangen!

 

Je moet er natuurlijk wel een beetje van houden, de Armani Eye Tints zijn behoorlijk glitterig, blenden niet zo mooi, geven een semi-transparante dekking en zijn vooral mooi als je maar één kleur oogschaduw draagt. Toch hebben ze ook heel wat voordelen, de kleuren zijn mooi en sprekend, brengen snel aan, ze voelen heerlijk fris aan op de oogleden, blijven een hele dag perfect zitten en geven geen fall out tijdens het opbrengen en dragen. Ze voldoen dus meer dan prima, maar zoals ik al zei, je moet van dit soort oogschaduws houden!

v.l.n.r. 1 Obsidian, 2 Minuit, 3 Jade, 4 Émeraude, 5 Onyx, 6 Green iron, 7 Shadow, 8 Flannel, 9 Cold copper, 10 Senso, 11 Rose ashes en 12 Gold ashes

 

De Armani Eye tints zijn er in 12 kleuren en kosten EUR 32,00 per stuk (6,5 ml), je koopt ze o.a. bij De Bijenkorf in Den Haag en Amsterdam en in hun online shop. In België kun je terecht bij Parfuma voor de Eye tints, ze liggen officieel vanaf 1 maart 2015 in de winkels.

 

Is het iets voor jou deze Armani Eye tints?

Deel dit artikel
Back to top