Reviews

Viseart eyeshadow palette Neutral Matte - review, swatches & look

Een tijdje geleden liet ik jullie in een artikel zien welke oogschaduwpalettes je nu echt "moest" hebben ofwel mijn aanraders van dit moment. Op die lijst stond ook het Viseart Matte Neutrals palette, waar ik steeds meer over hoorde van make-up artiesten, die moest ik natuurlijk eens gaan testen. Ik stond op het punt om het te bestellen bij Sephora.com, maar het is natuurlijk veel makkelijker om het "gewoon" in Nederland te doen, dat kan namelijk ook. Ik heb het palette inmiddels meer dan een week in gebruik en ga je swatches laten zien, kijk je even mee?

Viseart is een Frans merk, gek genoeg heb ik het idee dat het veel bekender is in de USA dan hier in Europa, maar toch zijn de make-up artiesten hier in Nederland ook fan van dit merk. Het is een merk voor professionele make-up artiesten, maar natuurlijk mogen wij "normale" make-up liefhebbers ook gewoon met dit palette aan de gang. Viseart heeft verschillende palettes, een aantal oogschaduwcombinaties maar ook concealer/corrector en lippaletten, die heb ik nog niet getest.

 

Ik koos voor mijn eerste kennismaking voor het Neutral Matte palette, een palette met 12 oogschaduws in matte, neutrale tinten die een prima basis vormen voor vrijwel iedere ooglook. De kleuren zijn verre van spectaculair, maar wel ideaal om het oog vorm te geven en eventueel te combineren met andere, glanzende of fellere tinten, net wat je zelf wilt.

Viseart Neutral Matte 12 eye shadows palette $ 80,00 (Sephora.com) of EUR 74,95 (Boozyshop)

Het palette is simpel qua design, het heeft een transparante deksel waardoor je de kleuren goed kunt zien en dat deksel sluit ook goed af, het is stevig genoeg om mee te nemen en is ook stapelbaar. Dat is vooral handig voor pro's, die hebben natuurlijk vaak meer paletten mee te nemen tijdens een klus. 

In het palette vind je 12 oogschaduws, die elk 2 gram wegen, volgens mij is het palette niet navulbaar, althans...dat heb ik niet kunnen ontdekken. 

De oogschaduws in dit palette hebben een matte finish, ze zijn heel zacht en gepigmenteerd, zo gepigmenteerd dat je van de donkere kleuren echt heel weinig nodig hebt, je brengt al snel teveel aan. De lichtere kleuren zijn natuurlijk minder fel, maar toch is de pigmentatie goed en ze zijn vooral ideaal om te blenden met de donkere kleuren voor een mooi, subtiele effect.

De oogschaduws zijn wel vrij stevig, maar als je ze aanraakt met een vinger of een kwast komt er snel voldoende poeder/kleur vanaf, dus dat is meer dan prima. Het voordeel van de stevige oogschaduws is dat ze netjes blijven en niet je hele palette onder het poeder komt te zitten, je merkt dat de oogschaduws een professionele kwaliteit hebben.

De selectie van kleuren is prettig, zowel iets warme als iets koele tinten, maar eigenlijk zijn ze vooral erg neutraal en daarom ook echt geschikt voor iedereen. 

 

Hieronder kun je de swatches van de oogschaduws even zien, ik heb ze gemaakt met een veeg van mijn vinger over mijn huid, ze hechten goed en geven prima kleur af.

Je ziet het, de oogschaduws zijn kleurecht, de kleur die je in het doosje ziet krijg je ook op je huid, mooi zo! Zo hoort het natuurlijk, maar bij oogschaduw van minder kwaliteit is het weleens anders. Toch heeft het niet altijd met kwaliteit te maken, zo ogen glanzende oogschaduws al snel anders dan in het doosje, er is zoveel verschil.

Er zijn ook weleens mensen die klagen over de pigmentatie van lichtere kleuren, niet geheel terecht overigens, want die kleuren horen simpelweg zo licht te zijn, er is dan niets mis met de pigmentatie.

Conclusie/review

 

Ik ben tevreden, de kwaliteit is prima, de kleurencombinatie is inderdaad neutraal maar wel veelzijdig, je kunt er alle kanten mee op van rustig en basic tot behoorlijk donker en heftig. Natuurlijk zijn de oogschaduws wel allemaal mat, ze geven een fluwelig effect op de huid en blijven keurig zitten. Natuurlijk gebruik ik wel een oogschaduwbasis (van MAC), maar ook al doe je dat niet, dan nog verwacht ik dat ze netjes blijven zitten door de wat droge textuur.

Persoonlijk hou ik best van matte oogschaduws, maar ik combineer ze eigenlijk wel altijd met wat meer glanzende oogschaduws, anders vind ik het soms wel erg dof. Maar...het hangt ook af van de rest van je make-up, zo kun je bij een mattere ooglook weer wat meer uitpakken met glans op het gezicht of de lippen, het gaat uiteindelijk vooral om het totaalplaatje. Toch is zo'n compleet mat palette wel heel fijn, het is gewoon een prima basic als je houdt van mooie ooglooks maken! Oh ja, de prijs is behoorlijk hoog, maar de kwaliteit is het zeker waard, die is gewoon goed, niet voor niets vind je dit palette in de make-up kit van vrijwel iedere make-up artiest!

een simpele, neutrale look met het Viseart Neutral Matte palette, ik zal jullie zeker vaker wat looks laten zien!

deze look van de mooie Emmaly Brown is ook gemaakt met het palette, foto is van de lieve Paul Benjamin's Instagram.

 

Je koopt het Viseart Matte Neutrale x 12 oogschaduw palette o.a. kopen bij Sephora.com en Boozyshop.nl (Nederland), maar online zijn er ook wel andere verkooppunten te vinden. Ik ben inmiddels wel nieuwsgierig geworden naar de andere Viseart palettes, blijkbaar komt er binnenkort weer een nieuwe uit, misschien moet ik die ook maar eens gaan testen als het zover is.

 

Lijkt dit palette van Viseart je iets? Heb jij het palette misschien al? Welke kleuren combineer jij graag met elkaar en gebruik je er ook weleens glanzend oogschaduws bij?

Deel dit artikel
Back to top