Reviews

Armani Eye & Brow Maestro - de hele dag perfecte wenkbrauwen

Lange tijd waren ze helemaal niet zo belangrijk, onze wenkbrauwen, maar tegenwoordig moeten ze er helemaal tip top bij staan wil jouw make-up echt af zijn. De lat ligt dus behoorlijk hoog, zeker als je alle wenkbrauwtutorials ziet op Youtube of Instagram, de perfecte wenkbrauwen komen heel regelmatig voorbij. Natuurlijk begint het altijd met het bepalen van de juiste vorm, maar daarna is toch wel het juiste product van belang. Momenteel ben ik heel erg blij met mijn nieuwe ontdekking : Armani Eye & Brow Maestro, dat meer is dan alleen een wenkbrauwproduct.....

Dit nieuwe Armani product is meer dan alleen een gekleurde wenkbrauwgel, het is ook een product dat je als eyeliner of oogschaduw kunt gebruiken, handig als je niet veel ruimte in jouw make-uptasje hebt. Persoonlijk gebruik ik het alleen voor mijn wenkbrauwen, maar je kunt het zeker ook voor de andere doeleinden gebruiken, de gekleurde gel is zacht genoeg voor de oogleden en laat zich makkelijk blenden.

Armani Eye & Brow Maestro is verpakt in een glazen potje met een zwarte deksel, op de deksel zie je de naam van het product terug. De deksel sluit goed af, doe dat ook echt omdat het product anders kan uitdrogen (is bij mij natuurlijk nog inet gebeurd, ik heb het pas een week of twee in gebruik). 

Ik heb twee kleuren getest, kleur 02 Wenge Wood is een donkere taupe kleur die prima past bij mijn (natuurlijke) kleur wenkbrauwen, het linkerpotje bevat kleur 01 Jet Black en dat is een zeer diepe donkerbruin, al lijkt deze in het potje wel zwart.

Het lijkt mij duidelijk welke van de twee ik gebruik voor mijn wenkbrauwen, uiteraard het rechterpotje met de kleur 02 Wenge Wood. Sinds ik deze binnen heb, gebruik ik deze iedere dag, ruim twee weken dus en je kunt zien hoe weinig er nog maar uit is. Volgens mij doe ik eeuwen met dit potje, er zit nl.nogal wat product in!

Armani Eye & Brow Maestro is een zachte, gekleurde wenkbrauwgel die prima gepigmenteerd is en hele fijne shimmer bevat. Die zijn heel subtiel, maar wel bewust aanwezig omdat je hierdoor een natuurlijke glans op de wenkbrauwen krijgt. Tenslotte zijn wenkbrauwhaartjes ook niet helemaal mat, ze glinsteren toch ook in het (zon)licht en dat natuurlijke effect wilde Armani nabootsen. 

Ik vind het heel goed gelukt, ik vind het ook mooier als een wenkbrauwproduct niet al te mat is en ik hou al helemaal niet van poederige wenkbrauwen, dat staat soms wat stoffig!

Om het product mooi aan te brengen heeft Armani ook een applicator uitgebracht met aan de ene kant het onmisbare wenkbrauwborsteltje en aan de andere kant een schuin kwastje van synthetische haren. Het ligt lekker in de hand en beide kanten werken prima, toch kun je ook prima een ander kwastje en borsteltje gebruiken, al ziet het glimmende zwarte penseeltje er wel heel fraai uit.

swatches Armani Eye & Brow Maestro 01 Jet Black & 02 Wenge Wood

Op de foto's hieronder zie je hoe ik mijn wenkbrauwen iets aanzet, ik corrigeer vooral de vorm aan het begin van de wenkbrauw, maak het wat strakker en rechter en verleng de wenkbrauw iets. De kalere of lichtere plekjes die ik zie in mijn wenkbrauw worden vanzelf iets donkerder als ik het product door mijn wenkbrauw borstel.

Links nog zonder Eye & Brow Maestro, rechts heb ik een klein streepje gezet onderaan het begin van de wenkbrauw

links heb ik de rest van het product aangezet bij het begin van mijn wenkbrauw en ik heb ook het bovenste deel iets geaccentueerd, dit is allemaal met een zeer lichte hand gedaan. Op de foto rechts zie je dat ik het product zo goed mogelijk door mijn wenkbrauw borstel, ik vervaag ook de aanzet zoveel mogelijk. Dat lukt niet perfect omdat ik tussendoor ook foto's moest maken, snel werken is een must omdat het product snel droogt en dan lastig te corrigeren is.

Als laatste verleng ik de uiteinde van mijn wenkbrauw nog even, ook dat vervaag ik weer met het borsteltje omdat ik niet zo van te scherpe lijnen hou. Op de foto rechts zie je het resultaat, zoals ik al aangaf zie je de aanzet nog iets en dat was eigenlijk niet de bedoeling, dat moet ook netjes vervaagt worden, al zie je het van een afstandje echt niet.

Ik ben heel tevreden met deze Armani Eye & Brow Maestro! De gel is zacht, goed gepigmenteerd, hecht goed aan zowel haartjes als huid en droogt snel. De houdbaarheid is super, het vervaagt niet, je kunt het amper meer wegvegen en zelfs tegen wat water kan het prima. Ik vind de, iets glanzende, finish mooi, je hoeft zeker niet bang te zijn voor echte glitters of shimmers in jouw wenkbrauwen, daarvoor moet je toch echt met losse glitters aan de slag! Natuurlijk heb ik het product ook getest op mijn oogleden, werkt inderdaad prima maar ik geef zelf de voorkeur aan "normale" oogschaduw, toch is het een prima optie als je niet alle make-up bij je hebt en je toch wat kleur op jouw ogen wilt, gebruik dan liefst een stevig kwastje en werk het snel uit...want als het eenmaal zit, dan gaat het geen kant meer uit!

De Armani Eye & Brow Maestro is verkrijgbaar in negen kleuren variëren van zeer licht goud/blond tot diep zwart/bruin, voor een potje van 5 gram betaal je EUR 35,00 en voor de applicator betaal je EUR 21,00. Geen onredelijke prijzen vind ik, zeker niet omdat je heel erg lang met een potje zult doen! Is het iets voor jou denk je?

Deel dit artikel
Back to top