Algemeen

Plog(mas) van 25 december 2014

De zon scheen vanochtend toen ik wakker werd en dat beviel heel goed, het is toch altijd leuker om je dag zo te beginnen dan met regen! Toch moesten we er soms wel aan geloven, vooral toen ik buiten de vogels stond eten te geven en Marco de lampjes ophing....is dat soms toeval? Verder geen klagen op deze eerste kerstdag, we hebben het rustig maar gezellig gehad, de voorbereidingen voor morgen zijn gedaan en we hebben natuurlijk ook nog een kerstdiner klaar gemaakt. Kijk je mee naar mijn plog van eerste kerstdag 2014?

Morning! Tijd voor wentelteeftjes met aardbeitjes, altijd een goed idee.

....en gepocheerde eieren op een bruschetta, even een andere manier van bereiden getest, bevalt ook goed.

Bruschetta van stokbrood even bestrijken met een knoflookteentje, wat rucola en bacon erop en dan als laatste het gepocheerde ei, zalig!

Het bordje rechts ging naar Bo, die kreeg een ontbijtje op bed, gewoon omdat het kan!

Vandaag zijn we lekker thuis en ben ik vooral aan het koken en opruimen voor morgen, een makkelijke outfit dus met een legging van Boss Orange en een top van Zara, de schoenen zijn van Tom Ford en heb ik na een tijdje geruild voor (hoge) enkellaarsjes, die ik nu nog steeds aan heb.

Ik draag niet vaak rood, maar voor kerst moet het kunnen!

Mijn make-up look in 3 stappen, eerst de basis met oogpotlodd en mascara, daar begin in de ochtend altijd mee....

Aan het einde van de ochtend heb ik wat extra oogschaduw van Lancome opgebracht (Hypnose dazzling Or Vendome) met wat bronzer (NARS Laguna).

En na de lunch ging ik voor de uiteindelijke kerstlook, met wat extra donkere oogschaduw uit het Lancome Hypnose Palette Drama eye Parisian Lights aangebracht met de MAC 224 kwast, Orgasm blush van NARS en Salon Rouge lipstick van MAC. Mijn haren heb ik snel gekruld met de Carmen krulset en niet doorgekamt.

Dit was de lunch, wat anti-pasti met lekker brood, altijd fijn.

Ik was een beetje laat voor de kalkoen, ik vergeet altijd dat die best lang in de oven moet, stom zeg! Gelukkig hadden we dit jaar niet zo'n grote kalkoen, ik kocht er altijd een van een kilo of vier, maar dat is zo'n groot ding, is alleen maar lastig! En we eten toch niet zoveel, het meeste vlees houden we over en maken we later op in een salade of sandwich. Hier ligt de kalkoen even op temperatuur te komen terwijl ik de "flavoured butter" maak.

Ja, die stop je dan onder het vel....lekker hoor, met heel mijn hand in de kalkoen!

Flavoured butter onder de huid, wat stuffing in de nekholte en mandarijntjes en kruiden in de buik van de kalkoen, het is een recept van Jamie en heel lekker en simpel, ik hou ervan!

Het toetje is ook simpel, creme brulee met framboosjes! Even klaarmaken en dan laten opstijven!

Tussendoor een spelletje Diner Dash op de (kapotte) ipad, meestal doe ik het samen met Sem maar die was even te druk....

...met het kijken naar The Hobbit op Netflix! Natuurlijk heeft hij de film pas 161618 keer gezien...maar ja, blijft altijd leuk zo met kerst een fijne film kijken!

Geen idee waarom deze kussens opeens allemaal op de grond liggen, weet jij er iets van, Yoshi? Nope...Sem ging even alles recht leggen, ok dan!

Turkey is klaar, even laten rusten en dan lekker opeten!

Maar eerst de carpaccio die we altijd moeten eten met kerst, ik had ook wel iets anders willen eten, maar ja...de kids vinden dit lekker en dus komt het er.

Kalkoen, rode kool met cranberry en een mix van zoete aardappel, ui, selderij, wortel en stuffing....dat is zo lekker! We zijn nooit van die grote eters, dus aan een bordje hebben we allemaal wel genoeg.

Maar zo'n klein creme bruleetje past er altijd wel in natuurlijk, lekker, vooral in combinatie met de frambozen, het bakje is inmiddels ook helemaal leeg!

Nog even op tassenjacht, maar ik kan niet zo goed kiezen, deze zijn allemaal van Proenza Schouler, maar mijn favoriet staat er niet bij....ik twijfel ook nog of ik die wel moet kopen, vind hem behoorlijk duur. Weten jullie nog welke het is? Staat dus niet hier op de foto!

Grappig torentje dat ik vond bij de Makro, ik vind de sterren erin zo leuk!

Tinkerbell kochten we een paar jaar geleden in Disneyland Paris en ze is er nog steeds, ik mis Disney best een beetje, we zijn dit jaar niet in het kerstseizoen geweest....jammer eigenlijk, volgend jaar zeker weer!

Inmiddels is het al over 12 uur en is Sem officieel jarig, wat is het toch leuk om te zien dat hij uitgebreid gefeliciteerd wordt op Twitter door zijn online vrienden! Morgen komen de opa's en oma's, tante's en ooms en natuurlijk wat vrienden om zijn verjaardag te vieren, ik heb net nog even voor de slaperige jarige gezongen, hij is alweer 11....wat vliegt de tijd toch!

Even een oude foto opgezocht, hier was Sem 1 dag oud en Bo 6 jaar, het lijkt alsof het gisteren was, maar het is dus alweer 11 jaar geleden, niet te geloven!

 

Ik hoop dat jullie ook een gezellige dag hebben gehad en dat je morgen ook gaat genieten! Misschien nog wel van een dag visite, eten en luieren of misschien wel van een dagje winkelen, wandelen of er op uit trekken. Ik hou jullie op de hoogte in de voorlopig laatste vlog, daarna wordt het weer tijd voor veel beauty artikelen! 

Deel dit artikel
Back to top