Reviews

Chanel Chance eau tendre body cream & hair mist

Chanel kent iedereen wel van de no. 5 parfum, maar ook al is dat de bestseller van het huis, ze hebben nog meer fijne en mooie parfums. Chance is hun meest "jonge" en speelse parfum, die volgens mij vooral jongere vrouwen aanspreekt, al is het uiteraard een geur voor iedereen! Of je nu kiest voor de zachte Tendre variant of de frisse fraîche versie, Chance is er voor iedereen die wel een beetje geluk kan gebruiken. Nieuw (en opnieuw) in het assortiment zijn een zachte bodycreme en een hair mist van Eau tendre in een kleine flacon....

Chanel Chance is de flacon met de gele vloeistof, de originele bloemige parfum die niet opgebouwd is uit een traditionele "geurpyramide" maar een soort ronde opbouw heeft met geurnoten als jasmijn, roze peper en amber patchouli.

De roze Chanel Chance eau tendre is zachter en delicaat mede door de witte musk die de geur zacht en poederig maakt, grapefruit zorgt voor een frisse noot en natuurlijk ontbreekt jasmijn niet.

Chanel Chance Eau fraîche is de meest frisse van het stel, iets wat de groene vloeistof natuurlijk direct weggeeft, in deze variant wordt de jasmijn gecombineerd met citroen en teakhout, het maakt de geur compleet anders dan de andere twee.

alle Chancel Chance geuren zijn nu ook te koop in een kleinere fles van 35 ml, handig voor onderweg, zo heb je altijd jouw parfum bij je, de flesjes kosten EUR 60,00

Ik kreeg van Chanel ook een lekkere grote pot Chanel Chance eau tendre moisturizing body cream (EUR 70,00 pot 200 gram), een fijne, vrij lichte body cream die subtiel geurt naar Eau tendre, heel lekker! Als je wilt dat jouw parfum goed blijft "hangen", dan is het echt aan te raden om als basis een body cream of body lotion op jouw huid aan te brengen, dat scheelt zoveel. Je hoeft niet persé je hele lijf met de body cream in te smeren (kan wel, maar het blijft een kostbaar grapje), kan ook alleen op de plaatsen waar je de parfum sprayt zoals jouw hals, polsen en eventueel knieholtes en decolleté.

Maar er is nog een leuke aanvulling op het assortiment : een hair mist ofwel haar parfum (EUR 41,50), waar ik al eerder over heb geschreven in dit artikel. Haarparfum is wel de nieuwe trend op het gebied van parfums, steeds meer merken brengen er één uit en dat is toch wel weer leuk. Eerlijk is eerlijk, het is niet direct een product dat je nodig hebt, maar als je thuiskomt van een avondje in een teppanyaki restaurant, dan is zo'n haarparfum geen overbodige luxe!

 

Volgens Chanel is het de finishing touch voor jouw parfumritueel en ik moet je zeggen, het heeft wel wat! De geur blijft zeker goed in mijn haar hangen, maar dat is ook het geval bij de gewone parfum. En of het inderdaad mijn haren niet uitdroogt zoals Chanel zegt? Daar heb ik mijn twijfels bij omdat er toch "gewoon" alcohol in de haarparfum zit, al moet ik eerlijk zeggen dat er ook castorolie in zit, anders dan in de parfum en vooruit, dan is natuurlijk wel een tikje verzorgend. Toch is het zeker geen verzorgend product, maar dat begrijpen jullie natuurlijk ook.

ingrediëntenlijst Chanel Chance eau tendre hairmist

ingrediëntenlijst Chanel Chance eau tendre eau de toilette 

 

Het Chanel Chance assortiment is behoorlijk uitgebreid, je vindt er naast de parfums ook o.a. body lotion, body mist en shower gel, zo kun je inderdaad helemaal naar jouw favoriete Chanel Chance variant ruiken, de hele dag door!  Je koopt de producten bij de bekende Chanel verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL.

 

Mijn favoriet is wel de Eau tendre, ik heb de body mist en deodorant al heel vaak opnieuw besteld omdat het zo'n fijne, zachte en toch vrouwelijke geur is, vooral fijn in de lente en zomer wat mij betreft. In de winter komt de body cream natuurlijk goed van pas, mijn huid kan dan wel wat extra liefde gebruiken.

Deel dit artikel
Back to top