Nieuws

Meer dan 50 % van de Nederlandse vrouwen slaapt weleens met haar make-up

Vandaag heb ik huilend doorgebracht, al begon de dag nog zo mooi! De dag werd namelijk onderbroken door een schokkende e-mail waarin stond hoe dramatisch het gesteld is met de huidverzorging van de Nederlandse vrouwen. Demak'Up (bekend van de wattenschijfjes) heeft een onderzoek gedaan naar de reinigingsrituelen van de Nederlandse vrouw en daaruit bleek bijvoorbeeld dat meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen minstens één keer per week naar bed gaat met haar make-up nog op. Neee.......het kan niet waar zijn!! Maar er is meer......

We zorgen slecht voor onze huid

 

Ik snap er niets van, steeds meer vrouwen (en mannen) zijn zich bewuster een gezond lichaam, ze proberen hun eetpatroon te verbeteren, gaan meer en meer bewegen, maar op het gebied van huidverzorging valt de bewustwording flink tegen. We zorgen eigenlijk helemaal niet goed voor ons gezicht! Groot onderzoek van Demak’Up onder Nederlandse, Belgische en Duitse vrouwen wijst uit dat een derde van de Hollandse vrouwen met een ‘vies gezicht’ naar bed gaat. En dat, als we huid dan toch reinigen, niet rimpels maar onzuiverheden de voornaamste reden is dat we ons gezicht reinigen. En daar krijg je later de rekening van....wist je dat eigenlijk?

Uit het onderzoek blijkt (helaas) dat Nederlandse vrouwen geen fanatiekelingen zijn als het aankomt op gezichtsreiniging. Dat blijkt uit het feit dat 32% pas ’s ochtends haar gezicht reinigt, meer dan de helft wekelijks naar bed gaat zonder haar make-up te verwijderen en we (82%) kennelijk niet meer dan twee minuten nodig hebben om de boel schoon te maken. Slechts 33% reinigt tweemaal daags haar gezicht wat, volgens huidtherapeut Kim Berger van Triaderm in Utrecht, de standaard zou moeten zijn en ik op zich ook aanraad (al moet je de standaard bij een gevoelige/droge huid misschien iets aanpassen).

Reinigen, hoe dan?

 

Gek genoeg zijn de meeste vrouwen best tevreden, ook al geeft de helft van de vrouwen toch aan dat de conditie van de huid verbeterd zou kunnen worden. Maar ja....waarom doen we dan niet? Zijn we er te nuchter voor? Vinden we het de moeite niet waard? Of weten we gewoon niet hoe? Voor 31% van de Nederlandse vrouwen bestaat het dagelijkse beauty ritueel nog altijd uit wassen met water (OMG.....). Verder gebruiken we watjes en ‘huismerk’ lotion of tonic (27%), een facewash (18%), water en zeep (11%) of vochtige doekjes (9%). Eigenlijk is dat het...al doen sommige vrouwen wel "iets" extra's : een maskertje (50%) of een scrub (49%, 15% doet helemaal niets extra’s voor hun huid.

 

Hoe kan ik jullie helpen?

 

Vinden we het onzin? Zijn we te nuchter? Absoluut niet. Reinigingstechnieken, D.I.Y. tips, tutorials, bijna een op de twee Nederlandse heeft daar behoefte aan, we weten dus simpelweg niet hoe we onze huid goed moeten reinigen!  Dat moet toch anders? De basis van een goede huidverzorging is toch echt de reiniging van de huid, dat is zo enorm belangrijk! Niet alleen om onzuiverheden te voorkomen, maar ook om huidveroudering te vertragen en natuurlijk ook om problemen zoals een droge, ruwe of juist veel te glimmende huid op te lossen.

Maar hoe is dit nu op te lossen? Hebben jullie behoefte aan meer informatie, meer reviews of meer how to video's of artikelen? Of hebben jullie meer persoonlijk advies nodig? Misschien in de vorm van een online spreekuur? Vertel het me, ik zou zo graag willen dat deze cijfers positiever worden!

 

Schrikken jullie van deze cijfers? Hoor jij ook bij de 31 % van de vrouwen die de huid alleen reinigt met water? 

Deel dit artikel
Back to top