Reviews

Zomerparfums 2015 met Elie Saab, Jil Sander, Roberto Cavalli, CK & Hierbas de Ibiza

Vandaag kunnen we wel iets zomers gebruiken volgens mij, wat een saaie grijze dag is het! Daar trek ik me weinig van aan, ik ga gewoon door met het reviewen van fijne zomerparfums. Vandaag vertel ik je meer over vijf geuren van Elie Saab, Jil Sander, Roberto Cavalli, Calvin Klein en Hierbas de Ibiza, allemaal geïnspireerd door mooie vakantiebestemmingen. Een vleugje oceaan, zonnige kruiden, tropische bloemen en frisse citrusnoten...die vind je in vrijwel iedere geur terug, heerlijk toch?

De verpakkingen stralen frisheid en helderheid uit, je ziet in één oogopslag hoe de geuren ruiken? Of zullen deze geuren mij toch nog verrassen? Ze zijn niet allemaal nieuw, Hierbas de Ibiza bestaat al heel lang en ook Paradiso ligt al even in de winkels maar past wel prima in dit thema.

Elie Saab Le Parfum Resort collection eau de toilette EUR 65,00 (50 ml) 

 

Een bloemige, zonnige, fruitige geur! Resort collection eau de toilette is samengesteld door de parfumeur Francis Kurkdjian als een escapade aan de Middellandse zee: "De geur doet denken aan een warme zomers briesje die de gezicht van een vrouw, staand op een jachtdek, streelt."  In de top ruik je een zoete vijg en een mandarijn welke een heerlijk en frisse sensatie geven. In het hart van de geur ruik je de witte en mythische bloem uit het originele parfum die verrijkt is met een zonnige Fragipani bloem. In de basis geven cederhout en amber elegantie en sensualiteit aan het parfum.

 

Elie Saab Le Parfum is een van de fijnste parfums die er de afgelopen jaren zijn uitgebracht, ik ben er vooral gecharmeerd van door de combinatie van oranjebloesem en jasmijn. In deze limited edition ruik ik zelf veel meer frangipani, en hoewel ik snap waarom deze bloemen in dit "resort" parfum gebruikt is, vind ik het de geur iets te zoet en misschien wel gewoontjes maken. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik door de frisse blauwe kleur van de flacon wat op het verkeerde been was gezet, ik had de geur frisser en lichter verwacht. Hou je juist van zoete vijgen en warme frangipani, die lang blijven "hangen" op de huid, dan ben je bij deze Elie Saab Resort geur aan het goede adres. Ik hou het toch liever bij het origineel!

Jil Sander Bath Sun eau de toilette EUR 33,00 (100 ml)

 

Sun Bath is een bloemige aqua geur gecreëerd door Philippe Bousseton. De topnoten zijn waterakkoorden, Calon molecuul, freesia en roze peper. Oranjebloesem zorgt voor sensualiteit en warmte in de hart van de compositie, die wordt aangevuld met ylang-ylang en rozenessence. De basis is zacht en warm door zonnige musk, vanille en tonkabonen. 

 

Iedereen kent Jil Sander Sun wel, misschien gebruik je deze klassieker zelf tijdens zonnige dagen of anders vast iemand in je omgeving! Ik moet je eerlijk zeggen dat het nooit mijn favoriet is geweest, ik vind de warme basis in het origineel erg overheersen en net iets teveel van het goede. Deze tijdelijke variant heeft dat ook nog steeds om eerlijk te zijn, al opent de geur wel een stukje frisser door de waterakkoorden. Maar...die verdwijnen enorm snel, na een minuutje ruik ik alleen nog maar de vanille, musk en tonkabonen en heb ik de ylang-ylang, oranjebloesem en rozenessence compleet overgeslagen. Geen idee hoe het kan, maar ik ruik ze gewoon niet en ruik alleen maar de warme basis.

Die warme basis is op zich wel zomers, maar bij warm en zonnig weer vind ik het juist wat fijner om wat frissere parfums te gebruiken en geen parfums die de warmte accentueren....ik weet niet of ik het zo goed uitleg? Anyway, ik denk gewoon dat je ervan houdt of niet, en er zijn zoveel fans van Jil Sander Sun dat ik zeker weet dat zij deze tijdelijke variant ook erg lekker zullen vinden. Ik moet er wel bij zeggen dat de prijs heel fijn is, je krijgt voor EUR 33,00 een enorm grote fles, dat is natuurlijk ook niet gek!

CK One summer 2015 eau de toilette EUR 38,83 (100 ml)

 

CK One Summer 2015 is een verfrissende, energiek en opvallende aromatische citrusgeur!  De geur opent met een akkoord van gin-tonis en leidt naar het hart van steranijs en de basis van amberhout. Het is een unisex geur en ook heel erg geschikt als bidy splash. De neus achter deze geur is Harry Fremont.

 

Als je de dop van deze CK One Summer 2015 flacon opendraait en eraan ruikt, dan zou je er bijna een slok van nemen, ik ruik echt een frisse gin-tonic! Daar ben ik gek op, zeker in de zomer, maar ook tijdens een gezellig avondje in een cocktailbar kun je mij ermee uittekenen. Wist je trouwens dat er gezegd wordt dat je van gin-tonic geen kater kan krijgen? En nog een "voordeel" : door veel tonic te drinken vinden muggen je niet lekker en prikken ze je niet meer, fijn om te weten op een vakantiebestemming met teveel muggen (je kunt de gin natuurlijk weglaten).

Of dat ook geldt voor deze geur? Ik denk het niet, maar toch ruik je bij het dragen van deze frisse, pittige geur echt naar mijn favoriete drankje. Er zit wel echt een scherp, bitter randje aan deze variant van CK One, daar moet je wel van houden, het maakt de geur naar mijn idee wat mannelijk. Maar het heeft ook wel weer iets aparts, zeker even gaan snuffelen als je fan van gin-tonic bent!

Hierbas de Ibiza aqua de colonia fresca EUR 59,95 (100 ml) 

 

Deze geurlijn werd in 1997 gelanceerd door de familie Torres Sagrera en betekent letterlijk kruiden van Ibiza. Het is een citrusgeur voor hem en haar. De geur is opgebouwd uit citrus, tijm, lavendel, sage, jasmijn en oranjebloesem. Hierbas de Ibiza geeft de sfeer van Ibiza perfect weer!

 

Toen ik net eindexamen had gedaan ging ik voor het eerst naar Ibiza en dat vond ik behoorlijk stoer! Na lange tijd kwam ik er een jaartje of twee geleden weer en werd ik opnieuw verliefd op het eiland. Om dat gevoel mee te nemen, nam ik op het vliegveld een flesje Hierbas de Ibiza mee, zo'n lekkere cologne met behoorlijk wat kruidige ingrediënten. De combinatie van die kruiden en de zoete citrusnoten maakt het een perfecte, lichte zomergeur die zowel door mannen als vrouwen kan worden gedragen. Het is zeker Ibiza in een flesje en het mooie is dat je deze geur ook gewoon in Nederland kunt kopen, maar eerlijk is eerlijk...kopen op Ibiza is natuurlijk net iets leuker! Ga dus even op zoek in de winkels in Ibiza stad of shop een flesje last minute op het vliegveld.

Roberto Cavallo Paradiso eau de parfum EUR 92,50 (100 ml) 

 

Roberto Cavalli Paradiso is gecreëerd om extra te genieten van het joie-de-vivre. Het is een opwekkende en stimulerende geur die vreugde en geluk uitstraalt. Als duidelijke ode aan sensualiteit en verleiding, stimuleert het ons om het moment te pakken en ten volle te genieten van het plezier op dit aardse paradijs. Roberto Cavalli Paradiso is ontworpen door meesterparfumeur Louise Turner (Givaudan). De geur opent met citrusnoten van bergamot en mandarijn, in het hart ruik je het bloemige hart van jasmijn en in de basis vind je de houtachtige noten van cypress, pijnboom en roze laurier.

 

Cavalli zou je nooit betrappen op een onopvallende creatie, dierenprints en bling-bling overheersen nog steeds zijn collecties en ook in de geuren van dit merk straalt de glamour ervan af. Toch start Paradiso behoorlijk kalm, de geur opent best fris met fijne citrusnoten en gaat langzaam over in het mooie, witte hart van bloemen. De geur is licht romig, sexy en vrouwelijk, niet zwaar en heel zoet, maar wel fruitig-zoet en rond. De verhoudingen in de frisse, bloemige en houtige noten zijn prima, het is nooit teveel van het één en te weinig van het ander en de geur ontwikkelt zich ook prettig. Na een behoorlijke tijd wordt de jasmijn iets minder opvallend en ruik ik de basisnoten die mij in elk geval erg aan Italië doen denken, die zijn erg lekker. Al met al is het een sexy, vrouwelijk geur in een glamoureuze flacon die goed past bij een vrouw die wel houdt van een opvallende outfit of look, hakken zijn een must!

Van deze vijf geuren is Hierbas de Ibiza toch wel mijn favoriet (ik ben al aan mijn derde flesje toe door de jaren heen!), met op de tweede plaats Roberto Cavali Paradiso die ik ook steeds vaker ben gaan dragen. Mijn CK One Summer 2015 heb ik doorgeschoven naar Sem, die ook af en toe een geurtje opsprayt en deze lekker fris vind. Jil Sander Sun Bath is zeker iets voor de fans van deze legendarisch geur en Elie Saab Resort is een aanrader voor fans van tropische, zoete geuren. Kortom....voor elk wat wils!

 

Wat voor soort geuren draag jij graag in de zomer? Kies je voor iets frissers of kun jij juist de warmere, geuren zoals Jil Sander Sun meer waarderen? Binnenkort komen er nog meer parfumreviews aan, heb je suggesties voor een geurreview, laat het dan zeker weten!

Deel dit artikel
Back to top