Reviews

Debbie's favorieten - mijn favoriete parfums van februari 2015

Als je mij vraagt wat mijn favoriete parfum is, dan is het antwoord waarschijnlijk zoiets als "heb je even?", ik kan eigenlijk onmogelijk kiezen tussen de prachtige, heerlijke parfums die ik in mijn kasten heb staan! Ja, kasten, want in 1 kast past het echt niet en dan nog zweven er overal in huis flessen parfum die ik ook nog gebruik. Toch heb ik eens bijgehouden welke parfums ik momenteel (in de winter) heel vaak heb gedragen, misschien leuk om ze eens te laten zien aan jullie?

Giorgio Armani Si Intense eau de parfum (v.a. EUR 76,50)

 

Stond eerst de oorspronkelijke Sì eau de parfum op mijn kast, na het testen van de intensere versie heb ik ze verwisseld, deze warme, bijzondere geur is nog meer Debbie dan het origineel! Si is direct na het aanbrengen/opsprayen best heftig en zoet, maar dat verdwijnt bij mij heel snel en wat overblijft is de bijzondere combinatie met patchouli, benzoïne en vanille esssence, zo'n speciale geur, die nergens mee te vergelijken is. Niet te zoet en niet te heftig, maar wel kruidig en ook wat fruitig, lastig te omschrijven, maar ik vind dit echt één van de fijnste nieuwe geuren van deze winter.

 

Jo Malone Iris & White musk + Orange Blossom cologne

Over deze geweldige combinatie heb ik al vaker geschreven, het is nog steeds één van mijn favoriete geuren en ik draag hem echt enorm vaak, het is echt mijn geur geworden en ik krijg er zoveel complimenten over, dat is niet normaal! De geurencombi is best licht en fris, licht poederig door de iris & white musk en fruitig door de orange blossom, de combinatie is zowel vrouwelijk als vrolijk en kan eigenlijk altijd. Het is een geur die ik vooral overdag draag en werkt ook ideaal bij een chagrijnige bui, die is nl. direct over als ik deze geur draag, haha! Helaas is Iris & White Musk wel uit de Jo Malone collectie en daar ben ik best een beetje verdrietig over, gelukkig is de fles nog niet leeg en komt er nog een nieuwe iris geur uit bij Jo Malone hoorde ik...maar dat duurt nog wel even!

 

Tom Ford Patchouli Absolu eau de parfum (v.a. EUR 190,00)

Deze nieuwe Tom Ford geur past perfect bij een stoere of sexy outfit, het is tegenwoordig mijn standaard geur als ik 's avonds weg ga, overdag draag ik hem iets minder vaak al kan het toch echt wel. Het is een patchouli geur als geen ander en ook niet vergelijkbaar met andere geuren met patchouli, de geur is heel clean en aards, bijna dierlijk maar dan absoluut op een heel goede manier. In de geur zijn verschillende patchouli varianten gecombineerd, maar eerlijk gezegd ontwikkelt de geur zich niet echt meer na het opsprayen, de geur blijft net zo intrigerend, tikje donker en mysterieus als in het begin. Grappig ook dat dit een geur is die iedereen opvalt, op een zeer positieve manier, zelfs Sem vroeg gisteren nog wat er zo lekker rook toen hij bij mij in de buurt stond en geloof me, hij is al heel wat gewend qua geurtjes! Ook deze kan zowel gedragen worden door mannen en vrouwen, ik denk dat ik direct val voor de man die deze geur draagt...snap je ook waarom ik de geur niet opspray bij Marco?

 

Juliette has a gun Mad Madame (v.a. EUR 85,10)

Kennen jullie dit merk? Juliette has a gun is het parfumhuis van Ricardo Ricci, een kleinzoon van de bekende Nina Ricci. In navolging van zijn oma maakt hij prachtige geuren die allemaal een tikje stout zijn en behoorlijk anders dan andere geuren, ik hou ervan! Ik heb heel wat van zijn geuren en wissel ze graag af, momenteel is Mad Madame weer eens favoriet, een bijzondere combinatie van stoere rozen, roze peper, zwarte bessen en patchouli (alweer!). Mad Madame doet mij een heel klein beetje denken aan Si, al is Si wat zoeter en Mad Madame wat frisser in het begin. Mad Madame is na een tijdje heel sexy en blijft ook lang doorzinderen, zelfs dag erna ruik ik nog naar Mad Madame en dat bevalt me goed. Dit is één van de favorieten van Marco, en hij is behoorlijk kritisch, hij vindt de meeste geuren nl. stinken......</3

Bottega Veneta eau de parfum (v.a. EUR 63,50)

Een paar jaar geleden kreeg ik deze Bottega Veneta eau de parfum binnen in een kleine reisflacon en die nam ik mee op reis, ik was letterlijk op slag verliefd! Het is een bijzondere geur die jasmijn, bergamot, roze paper en leer/suede noten combineert op een vrij klassieke wijze, heel mooi en fijn. De geur is zeer lang houdbaar en in de basis blijft de patchouli heel lang hangen....ik denk toch wel dat dit mede de reden is dat ik zo gek ben op Bottega Veneta. De reisflacon is helemaal leeg gegaan en ook de grote flacon is op, gelukkig kreeg ik pas weer een nieuwe binnen (komt pas in april weer weer terug in de winkels) en kan ik er weer opnieuw van genieten. Een favoriet die weer terug is, welcome home!

 

Philosophy Pure Grace eau de toilette

Er zijn weleens van die dagen waarop alles een beetje teveel kan zijn, ik heb ze in elk geval weleens! Dan laat ik de rode lipstick liggen, vermijd ik opvallende make-up en kleding en kies ik voor iets subtiels, comfortabels misschien wel! Op die dagen draag ik graag heel veel Pure Grace, een ultra zachte geur die zeer "schoon" ruikt en mij in elk geval een fijn, comfortabel gevoel geeft zonder overheersend te zijn. Ik heb Pure Grace altijd in onze slaapkamer staan en spray de geur vrijwel dagelijks even over ons bed heen, dat is zo heerlijk! Ik heb geen idee hoeveel flessen er inmiddels al doorheen zijn gegaan in de loop van de jaren, misschien wel 10!

 

Tom Ford Neroli Portofino eau de parfum (v.a. EUR 125,00)

Ik hou erg van colognes, frisse geuren op basis van citrusnoten die een opwekkend en opfrissend zijn, prima geuren voor in de zomermaanden, maar ook fijn op dagen dat je wel een oppepper kunt gebruiken in de winter of herfst, de zon gaat altijd een beetje schijnen als je een cologne draagt vind ik. Nu hebben colognes de eigenschap dat ze vrij snel vervliegen, maar daar heeft deze cologne-achtige eau de parfum geen last van! Neroli Portofino is zowel heel fris als een tikje kruidig en de geurnoten als nerol en bergamot blijven lang hangen, vooral de neroli. Het is een "altijd goed" geur die zowel mannen als vrouwen kunnen dragen, reken maar op veel complimentjes als je deze draagt, iedereen kan de geur waarderen.

 

Chanel Coco Mademoiselle eau de parfum (of parfum) (v.a. EUR 66,00)

Ik hou van Chanel, zowel van de make-up als de huidverzorging, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik geen supergroot fan ben van alle geuren. Toch zijn er wel een aantal geuren in het assortiment waar ik echt van hou, zoals Coco Mademoiselle, ik vind de geur vooral na een tijdje verrukkelijk op mijn huid, en het allerfijnste is een druppel van de parfum, dat ruikt zoveel zachter en ronder dan de eau de toilette! Ik vind zo'n parfumflesje ook altijd zo schattig en speciaal om te gebruiken, ik gebruik dan echt een drupje op mijn polsen en ruik er regelmatig aan, als een geheimpje dat ik alleen ken!

 

Chloé Love story eau de parfum (v.a. EUR 56,50)

Romantisch kun je mij niet noemen en ik val ook niet in katzwijm bij het zien van een romantische film, nee ik sta met beide benen op de grond en zweef niet zo snel...Ik was dus ook benieuwd of Love story van Chloé wel iets voor mij zou zijn, tot ik de geurnoten bekeek : oranjebloesem....meer hoefde ik niet te weten. Ik hou ervan! Love Story is een mooie, frisse en schone geur die inderdaad vooral opvalt door de heerlijke oranjebloesem en neroli, maar na die frisse noten overgaat in een licht poederige musk geur, heel erg lekker en één van de beste geuren van de laatste tijd!

 

Estée Lauder Modern Muse eau de parfum (v.a. EUR 50,00)

Dit is zeker een nieuwe favoriet, een mooie stevige maar wel ultieme vrouwelijke geur die fijne bloemige geurnoten als jasmijn en tuberoos combineert met stoere houtachtige noten zoals patchouli en amber hout. Hierdoor is de geur wat minder lieflijk, iets wat misschien wel uitstekend past bij de vrouw anno 2015. En eerlijk gezegd past de geur hieronder ook wel prima bij mij, ik hou niet zo van typische romantische geuren, het mag inderdaad wel wat stoerder en moderner. Estée Lauder heeft dit echt goed gedaan, het is een mooie aanvulling op hun klassieke assortiment en ik geloof dat ze dat ook echt wel nodig hadden, want welke Estee Lauder geur was er nu echt modern te noemen? Dit is een aanrader voor alle vrouwen wat mij betreft, tenzij je echt een romantische ziel bent, dan misschien niet?

Ik wissel mijn geuren regelmatig af, dat doe ik wel heel bewust trouwens omdat ik de nieuwe geuren die ik ontvang ook graag een kans wil geven. Zeker als bepaalde geurnoten mij aanspreken zet ik de geur echt bewust op de kast in mijn woonkamer, omdat ik dan zeker weet dat ik ze regelmatiger ga gebruiken. Zo staan er momenteel zo'n 10 geuren op die ik dan aan het testen ben, meestal weet ik vrij snel of het echt blijvertjes zijn, degene die het niet zijn verhuizen snel weer naar de beautyzolder.

De komende weken en maanden komen er weer enorm veel nieuwe geuren uit, ik zal jullie natuurlijk op de hoogte houden en zal zeker weer een update maken van mijn favorieten over een tijdje! Kun jij ook een aantal geuren noemen die je echt heerlijk vindt? In welke geur zou je jezelf het liefst iedere dag hullen? Ik zou dan denk ik voor Neroli Portofino kiezen, dat kan echt altijd!

Deel dit artikel
Back to top