Reviews

Zo blijft je oogschaduw of eyeliner echt goed zitten!

Herken je dit? 's Ochtends sta je extra vroeg op om een mooie oogschaduwlook aan te brengen, waarmee je tevreden de deur uitstapt. Tot je na een uurtje of wat in de spiegel kijkt en ziet dat de oogschaduw zich ophoopt in de fijne lijntjes en arcadeboog, weg mooie ooglook! Niets is zo vervelend als dat en ik begrijp dat het één van de redenen is waarom sommige vrouwen geen oogschaduw meer dragen. Toch is dat echt niet nodig, want met mijn tips weet ik zeker dat je oogschaduw en/of eyeliner echt goed blijft zitten, lees je mee?

dit bedoel ik...hier word ik niet vrolijk van!

Mijn favoriete oogschaduwbasis is momenteel MAC Prep + Prime 24-hour extend eye base! Momenteel test ik de By Terry Eye base, natuurlijk ken ik Urban Decay Primer Potion al heel lang, ook erg fijn! En wist je dat Leco ook zijn eigen eye base heeft? Die koop je bij Douglas!

Gebruik altijd een oogschaduwbasis

 

Een oogschaduwbasis is onmisbaar als je oogmake-up draagt! Oogschaduwbasis is in principe een product op basis van siliconen die een dun, transparant laagje legt op de huid, vaak egaliseert de oogschaduwbasis de huid ook iets, zodat je een mooi, egaal "canvas" hebt om je oogmake-up op aan te brengen. Door dat extra laagje blijft oogschaduw beter op zijn plaats en blijft het resultaat de hele dag mooi. Zorg er wel voor dat je maar een klein beetje oogschaduwbasis opbrengt (echt een speldenprikje is vaak voldoende) en verdeel het goed op de huid rond de ogen (mag ook onder de ogen waar oogpotlood of oogschaduw komt).

Er zijn ook oogschaduwbases die een kleurtje of andere finish (glanzend of juist mat) hebben, hierdoor verandert het resultaat van de oogschaduw dan ook iets. Gebruik liever geen concealer of foundation als oogschaduwbasis, omdat die vaak te vettig zijn voor dit doel of juist weer veel te droog, waardoor het effect echt niet mooi meer is.

Gebruik je geen oogschaduw, maar wel eyeliner of oogpotlood? Ook dan kun je een oogschaduwbasis gebruiken, het helpt nl. ook om die producten beter op hun plaats te houden!

Investeer in kwaliteit

 

Blijft een dure oogschaduw beter zitten dan een goedkope oogschaduw? Ja, vaak wel omdat de duurdere merken meer focussen op de houdbaarheid van hun product, aan hun oogschaduws voegen ze vaak ingrediënten toe die helpen om de oogschaduws beter aan de huid te laten hechten. Naar mijn mening is het zeker wel de moeite waard om te investeren in oogschaduws van goede kwaliteit, al hoeven dat zeker niet de allerduurste producten te zijn. MAC heeft bijvoorbeeld geweldig goede oogschaduws, die echt als een huis blijven zitten en zijn toch behoorlijk betaalbaar. 

Handig om te weten : oogschaduw is er in verschillende texturen, glanzende, smeuige oogschaduws blijven over het algemeen minder goed zitten dan matte oogschaduws en donkere kleuren hopen weer sneller op in de lijntjes dan lichte kleuren. 

 

Laagjes aanbrengen helpt

 

Het is duidelijk dat een oogschaduwbasis echt belangrijk is om je oogschaduw mooi te houden gedurende de dag, maar het kan ook helpen om meerdere laagjes oogschaduw aan te brengen. Zo zweren professionals ook bij een cremige oogschaduw zoals de MAC Paint of Paintpot, die ze als een dun laagje aanbrengen op het ooglid. Dat doen ze boven op de oogschaduwbasis en ze kiezen een kleur die of overeenkomt met de kleur van de huid of die de oogschaduws nog beter/intenser doet overkomen. Pas daarna brengen ze de poederoogschaduw aan, waarbij ze die ook weer opbouwen in dunne laagjes, die ze vervolgens mooi blenden. Als laatste stap zou je dan nog een settingspray kunnen gebruiken, niet specifiek op je ogen trouwens, maar wel over je hele gezicht waarbij je je ogen gesloten houdt, dit verlengt de houdbaarheid dan ook nog.

deze oogcreme/gel van La Mer is helemaal niet te vet, lees de review hier

 

Vet is de vijand

 

De meeste moderne make-upproducten kunnen best wat vocht hebben, zeker poederige of cremige producten blijven redelijk zitten onder vochtige omstandigdheden. Duik maar eens met een full face make-up het zwembad in, grote kans dat vooral de eyeliner en mascara uitlopen, de oogschaduws blijven meestal redelijk goed zitten, tenzij je gaat wrijven! Wrijven is natuurlijk helemaal een no-go als je je make-up mooi wilt houden!

Waar make-up echt niet van houdt is van vet of olie, die combinatie werkt niet echt fijn! Het is dan ook niet aan te raden om een vettige/voedende oogcreme te gebruiken in de ochtend omdat die de huid te vettig zal maken. Gebruik ook nooit teveel oogcreme, een klein beetje is voldoende en breng de oogcreme ook alleen aan de onderkant van het oog aan, nooit boven het oog (al kun je dat eventueel wel in de avond doen, wel altijd op het harde deel rond de ogen, niet te dichtbij het oog). Heb je desondanks toch veel last van vettige oogleden, kijk dan eens kritisch naar je make-up remover, misschien is die te vettig? Of droogt deze de huid juist teveel uit waardoor de huid meer talg gaat aanmaken? Misschien helpt het om eens te switchen?

 

Oogschaduwbasis vind je tegenwoordig bij vrijwel ieder merk, zowel in de drogisterij (Catrice, Essence, Hema en Gosh hebben er zeker één) als bij de luxere merken, van zeer betaalbaar tot behoorlijk aan de prijs. De bekendste oogschaduwbasis is misschien wel de Primer Potion van Urban Decay, die gelukkig weer in Nederland te koop is! Ben je op zoek naar een goede, dan is die zeker het overwegen waard! ik ben benieuwd of je oogmake-up beter blijft zitten nu je deze tips hebt gelezen, laat je het weten? Vragen kun je natuurlijk altijd in de comments stellen!

Deel dit artikel
Back to top