Reviews

Tip: Budgetproof primers!

Goede primers zijn wat mij betreft onmisbaar in mijn dagelijkse routine, aangezien door deze producten je make-up veel beter blijft zitten! De fijne budgetmerken Catrice en Essence hebben inmiddels budgetvriendelijke versies van mijn favoriete producten uitgebracht, dus het leek mij een goed idee om ze eens beter te bekijken. Zouden ze net zo fijn zijn als hun duurdere tegenhangers?Primers zijn producten die als het ware een laagje vormen tussen jouw eigen huid en make-up. Door dit laagje wordt een perfecte basis gecreëerd waardoor je make-up zich veel beter kan hechten aan jou huid en daardoor langer zal blijven zitten. Bovendien zijn veel primers er op gericht om kleine imperfecties zoals grove poriën of fijne lijntjes ietwat te verdoezelen. Je zal ze nooit helemaal kunnen doen verdwijnen, maar met een primer zullen ze in elk geval iets minder zichtbaar zijn!Eén van die primers die speciaal voor grove poriën is de nieuwe Prime and Fine Smoothing Refiner van Catrice (EUR 4,99). Dit product deed mij direct enorm denken aan Clarins Lisse Minute Base Comblante (EUR 26,50), ze zijn wat mij betreft zelfs bijna identiek! Dit is, zoals ik net vertelde, geen product om over het gehele gezicht te gebruiken, maar juist voor ''probleemzones'' met grove poriën of lijntjes, zoals de neus, de wangen of de gehele T-zone. Je smeert een dun laagje van de romige primer op de gebieden en brengt daar vervolgens je foundation overheen aan. Door de zachte crème worden de oneffenheden als het ware tijdelijke opgevuld en zijn ze minder zichtbaar. Bovendien blijft je foundation veel beter zitten! Ik gebruik beide producten met regelmaat en ik moet eerlijk zeggen dat ik weinig verschil tussen deze twee merk. De budget-versie van Catrice doet dus zeker niet onder voor de duurdere primer van Clarins!Een ander (voor mij) onmisbaar product is oogschaduwbasis. Wat mij betreft is dit echt een absolute must-have voor iedereen die oogschaduw draagt! Het zorgt er niet alleen voor dat je oogschaduw de hele dag keurig op zijn plek blijft, maar ook dat kleuren veel mooier uitkomen. Al jaren ben ik trouw aan mijn favoriet Urban Decay Eyeshadow Primer Potion (EUR 19,00), maar ook van dit product zijn de budget-versies flink verbeterd! Zo is de Essence I Love Stage Eyeshadow Base (EUR 2,49) een prima alternatief dat zijn werk goed doet. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik soms wel wat verschil qua houdbaarheid merk, maar gezien het fijne prijsje en de makkelijke verkrijgbaarheid is het zeker een goede keuze.


Als laatste is een transparante finishing powder ook een belangrijk product om make-up houdbaar de maken. Het is weliswaar geen primer, maar maakt minstens zo''n groot verschil! Een transparante poeder fixeert je foundation waardoor het langer blijft zitten en je huid mooi mat blijft. Ik gebruik zelf graag de MAC Prep + Prime Transparant Finishing Powder (EUR 21,50) of Make Up For Ever HD Microfinish Powder (EUR 36,00). Beide producten zijn zeer fijngemalen poeders die je huidstructuur extra egaal en mat maken, maar hebben helaas niet echt een vriendelijk prijskaartje. Gelukkig is daar nu een zeer prettig alternatief voor, namelijk de Fix & Matte Translucent Loose Powder van Essence (EUR 3,49). Dat klinkt een stuk beter, nietwaar? Ik moet wel eerlijk zeggen dat je wel wat kwaliteitsverschil merkt, maar mij bevalt de budget-versie prima!

Het is voor mij altijd een sport om fijne budget-alternatieven te vinden voor mijn favoriete luxe-producten. Deze bovenstaande producten zijn wat mij betreft stuk voor stuk aanraders. Zo zie je maar dat het allemaal een flink stukje goedkoper kan! Een goede primer kan de houdbaarheid van je make-up behoorlijk verbeteren, dus is absoluut het proberen waard.

Gebruik jij altijd een primer onder jouw (oog)make-up?

Deel dit artikel
Back to top