Reviews

Clarins 3-dot liner, geen streepje maar stipjes als eyeliner

Ben je niet zo''n held met eyeliner aanbrengen? Dan heb ik misschien wel een fijne tip voor je, de Clarins 3-Dot eyeliner. Misschien heb je deze al eerder voorbij zien komen in een artikel over de hersftcollectie van Clarins? Vandaag vertel ik je er wat meer over en laat je het resultaat zien, kijk je even mee?

De 3-Dot liner van Clarins is een eyeliner stiftje dat niet bestaat uit 1 puntje waarmee je de eyeliner aanbrengt! Nee, het bestaat uit 3 fijnere puntjes die dicht opelkaar staan, 3 stiftjes van vilt gemaakt die behoorlijk stevig zijn maar toch zacht genoeg zijn voor de tere ooghuid. 
De 3 puntjes kunnen je zeker helpen om een mooi effect te bereiken, je stempelt ze als het ware langs de wimperrrand en dat gaat toch wel makkelijker als een streepje trekken als je ietwat bibberige handen hebt. Vooral in het begin is het simpelweg wennen om een mooie, strakke eyeliner te trekken en daarbij kan de 3-Dot liner zeker helpen.

Je kunt de liner op 3 manieren gebruiken:

  • hou de liner recht waardoor de stift horizontaal is en je stipjes kunt zetten heel dichtbij de wimperrand, stempel ze zo dicht mogelijk naast elkaar. Lukt dat de eerste keer niet, stempel er dan gewoon weer overheen, zet de liner echt tegen de wimpers aan en hou de stift recht.
  • in diezelfde positie kun je ook een "gewone" lijn trekken" je hoeft dus niet te stempelen. Zet de liner dichtbij de wimperrand, hou de stift schuin en teken de lijn richting buitenste ooghoek. Dit is de klassieke manier van een vrij dunne eyeliner aanbrengen.
  • hou je van een iets dikkere eyeliner, draai de stift dan een kwartslag zodat je de stiftjes bovenelkaar hebt, hou de liner schuin en trek een dikkere lijn richting buitenste ooghoek


Op de foto hierboven zie je het resultaat van de liner die ik op de 3 verschillende manieren heb gebruikt. Helemaal links zie je de stipjes methode, bovenaan zie je de enkele stipjes en meer naar onder zie je het resultaat als je nog een keer stipjes hebt gestempelt. Bij de streepjes in het midden en rechts heb ik de liner "gewoon" gebruikt.
Het resultaat is een prima eyeliner, de 3-Dot liner van Clarins is zwart, maar had nog iets intenser mogen zijn van mij, de finish is mat, het is echt een vrij klassieke liner die wel prima blijft zitten de hele dag. Waterproof is de liner niet, maar een paar traantjes of regendruppels zal deze best overleven, probeer die altijd af te deppen en niet weg te vegen.

Het resultaat is prima en blijft de hele dag op zijn plaats, daar hou ik van! Ik ben de laatste tijd steeds vaker een eyelinerstift gaan gebruiken, op zich kan ik ook goed uit de voeten met een gel eyeliner en een kwastje, maar dan moet ik altijd eerst weer mijn kwast schoonmaken en daar heb ik soms geen zin is. De eyeliner stiftjes zijn dan ook zeker een prima alternatief. Deze van Clarins is fijn, maar de Quick Thick liner van Estée Lauder, Penultimate eyeliner en de Superslick liquid eye liner van MAC zijn ook heel fijn in gebruik.

Zoek je echt een soortgelijk product als de 3-Dot liner van Clarins? Bourjois heeft er ook één, net zoals Too Faced. De Clarins 3-Dot liner kost EUR 24,00 en is een limited edition.

Op de foto''s draag ik de oogschaduws van het Atomic Pink lip & eye palette van Bobbi Brown, een schattig palette dat vooral handig is om mee te nemen, de lipgloss in het midden biedt een mooie barriere tussen de oogschaduws en de lipsticks. Het palette kost EUR 42,00.

Heb jij weleens stipjes i.p.v. streepjes gezet? Is het iets voor jou, deze 3-Dot liner?
Deel dit artikel
Back to top