Reviews

Short on sunday - reviews van Sisley, Lancaster, La Mer, Original & Mineral, Sensai & Kiehls

In de afgelopen weken had ik voor jullie een aantal korte reviews van producten die ik getest heb, bij elkaar in één artikel. In de artikelen komen afwisselend huidverzorging, parfums, haarverzorging en make-up voorbij, zo blijft het gevarieerd! Vandaag laat ik jullie weer een paar fijne huid- en haarverzorgingsproducten zien, o.a. van Lancaster, La Mer en Kiehl's. En ik deel één van de zachtste exfoliants die er zijn met jullie! Je leest het in de vijfde Short on Sunday!

Jullie weten inmiddels wel dat ik behoorlijk wat spullen binnenkrijg, iets waar ik heel erg blij mee ben omdat ik graag op de hoogte blijf van de producten die er in de winkels verschijnen. Maar soms kom ik er niet aan toe om alles heel uitgebreid of lang te testen, maar ik probeer het altijd wel. De afgelopen weken heb ik de producten op de foto hierboven meerdere keren gebruikt en ze bevallen mij heel erg goed! In dit Short on Sunday artikel zal ik jullie er in het kort wat over vertellen en vertel ik natuurlijk waarom ik ze zo prettig vind.

1. Sisleÿa Essential Skin Care Lotion EUR 110,00 (pompflacon 150 ml)

 

Sinds ik deze lotion gebruik ben ik helemaal overtuigd geraakt van het nut van deze extra stap in huidverzorging! Direct na het reinigen breng ik nu een pompje van deze, dunne, zeer lichte lotion op (met mijn handen, ik wrijf de lotion in mijn handen en duw het op mijn huid). De lotion is totaal niet vet, maar juist licht waterachtig en voelt heel fijn en fris aan, je voelt als het ware de lichte bloemen- en plantenextracten. Zo'n lotion zorgt voor nog betere hydratatie en zorgt er ook voor dat de producten die je erna gebruikt beter worden opgenomen en beter hun werk kunnen doen. Zoals gezegd, ik ben om! Inmiddels heb ik ook een aantal andere verzorgende lotions gebruikt, maar dit blijft een van mijn favorieten. Ik gebruik zo'n verzorgende lotion inmiddels zowel 's avonds als 's ochtend, ik heb ook het idee dat mijn huid minder is gaan glimmen gedurende de dag. Dat komt vast door de betere hydratatie!

2. Kiehl's Midnight recovery concentrate EUR 39,00 (flacon 30 ml)

 

Huidolie is heerlijk, zeker als je een huid hebt die wat aan de droge kant is, maar zelfs bij een vette huid kan een plantaardige olie echt een goede keuze zijn. Omdat oliën overdag niet altijd praktisch zijn in combinatie met make-up, gebruik ik een huidolie liefst in de nacht (al kun je best een drupje door creme of foundation mengen bij een echt droge huid) en deze plantaardige olie/serum van Kiehl's is heel fijn. Ik ken dit product al heel lang en gebruikte het een tijdje geleden een paar weken achter elkaar en heb er ook een video review van gemaakt. Toch wilde ik deze nog even extra in de picture zetten, omdat het een heel fijn product is dat snel in de huid trekt, heel fijn ruikt en een goed resultaat geeft door de anti-oxidanten die erin zitten. En je hoeft je geen zorgen te maken over een vette huid, de oliën (rijk in omega-6) trekken supersnel in en laten vooral een stralende, zachte huid achter. De druppelpipet is ook heel fijn om de olie goed te doseren, zo gebruik je precies genoeg.

3. Original & Mineral Project Sukuroi EUR 45,00 onder voorbehoud (pot 100 gram)

 

Ik moet jullie eerlijk zeggen dat ik nogal saai ben qua haarstyling, ik gebruik maar weinig producten om mijn haar te stylen, al zijn er heus wel wat producten die ik (zonder na te denken) gebruik. Maar ik heb een nieuwe ontdekking gedaan! Het van oorsprong Australische haarverzorgingsmerk Original & Mineral heeft een heerlijke, nieuwe haarcreme (zo zou je deze wel kunnen omschrijven) die ervoor zorgt dat zelfs beschadigd haar direct mooier, gezonder en glanzender oogt maar ook nog eens beter "zit'! De (onhandige) verpakking zit vol met gouden olie (serieus, zo heet het echt) en andere plantaardige, verzorgende maar toch lichte ingrediënten. Ik gebruik het eigenlijk alleen in droog haar, de ochtend nadat ik mijn haren heb gewassen voor wat extra glans en verzorging, het is heerlijk spul dat niet plakt, kleeft of mijn haar zwaar maakt, ideaal!

4. John Masters Organic Relaxing lavender & Palmirosa body scrub EUR 34,00 (pot 136,2 gram)

 

Body scrubs, daar ben ik heel gek op en daarom was ik heel nieuwsgierig naar deze relaxing body scrub met lavendel van John Masters Organic. Zoals je op de ingrediëntenlijst kunt zien bestaat de scrub uitsluitend uit plantaardige ingrediënten zoals suiker, zonnebloem- en kokosolie en allerlei plantaardige extracten. De scrub is niet heel erg grof, maar scrubt mijn huid lekker zacht en soepel, de geur is vrij licht en niet overheersend, ook niet overdreven ontspannend trouwens! Ik vind wel dat de prijs erg hoog is in verhouding tot de inhoud, het is maar een mini-potje voor een body scrub!

5. Lancaster Sun beauty hair Multi-protective hair spray EUR 25,50 (flacon 125 ml)

 

Dat we onze huid in de zon moeten beschermen, dat weten we natuurlijk wel, maar dat ons haar ook bescherming kan gebruiken....daar staan we misschien niet altijd bij stil Toch herken je vast wel het droge, stugge, verkleurde haar dat je soms kan hebben na een vakantie met zon, zee en strand, niet zo fijn! Ik heb er ook altijd last van, daarom zit is standaard met een staart of knot aan het zwembad, maar bescherm ik mijn haar ook graag met een spray. Nieuw is deze multi-beschermende spray van Lancaster, die bestaat uit twee fasen en beschermt tegen zon, zout en chloor! De spray moet eerst even goed geschud worden en vervolgens kun je deze sprayen over droog of nat haar. Ik vind wel dat de spray iets vettig is, maar eerlijk is eerlijk, dat heb je echt wel nodig als je in zee of zwembad gaat zwemmen. Misschien is het wel een echte "beach" spray en kun je voor dagelijks gebruik beter kiezen voor een lichter product dat puur tegen de zon beschermt. Wist je dat veel haarsprays ook tegen UV beschermen? Die houden de kleur dan mooi, zeker de moeite waard om die te gebruiken als je veel in de zon bent. Deze spray bewaar ik tot mijn vakantie!

6. Philip B. Russian Amber Imperial Insta-thick EUR 27,00 (spray 60 ml)

 

Ik hou wel van een beetje volume, naast een volumespray voor het föhnen, gebruik ik ook regelmatig wat droogshampoo of thickening spray tussendoor. Nadeel van droogshampoo is dat je haar er ook droog en dof van wordt, dat is ook niet het effect wat ik wil. Daarom is deze spray van Philip B. zo fijn, die maakt mijn haar dikker, voller en luchtiger, maar zorgt ook voor een mooie glans en soepel haar. Toch heeft de spray ook een nadeel (eigenlijk twee) : de geur is nogal overweldigend....en hij is veel te duur! Toch blijf ik fan, haha! Ik heb dit kleine flesje eigenlijk altijd mee op reis, wel handig natuurlijk, de grote bus staat thuis.

7. Sensai Silk peeling powder EUR 65,90 (flacon 40 gram)

 

Exfoliëren, dat doe ik graag, jullie weten dat inmiddels wel en ik vind het dan ook altijd leuk om nieuwe producten te testen! Nu ja, nieuwe producten, eigenlijk kende ik deze Silk Peeling Powder van Sensai al heel lang en heb ik die een paar jaar geleden ook opgebruikt. Toch had ik er nooit een review over geschreven! Het is een bijzondere peeling, die ligt tussen een "echte" scrub (qua gebruik) en een exfoliant (door de milde werking). Het is een grof poeder, dat je aanmaakt met een heel klein beetje water totdat het een papje wordt (mag niet te dun zijn) en dat papje breng je aan op de (van make-up)gereinigde huid. Je voelt vrijwel geen scrubdeeltjes, maar de milde enzymen weken de losse dode huidcellen van de huid waardoor de huid stralender en minder dof oogt, op de lange termijn heeft exfoliëren zeker goede effecten op de huidtextuur. Deze exfoliant is echt extreem mild en ideaal voor mensen met een gevoelige huid! Je doet enorm lang met deze poeder, zorg alleen wel dat er geen water in het flesje komt, anders gaat het klonteren. Een zeer fijne, zachte peeling!

8. La Mer The cleansing lotion EUR 82,00 (pompflacon 200 ml)

 

De afgelopen weken ben ik een aantal dingen in mijn routine gaan aanpassen, zo gebruik ik nu twee keer per dag een verzorgende lotion en ben ik mijn gezicht in de ochtend extra gaan reinigen op een milde manier. Ik gebruikte eigenlijk alleen water in de ochtend, maar merkte dat dat niets extra's voor mijn huid deed! Zonde, dus ben ik begonnen met het gebruiken van deze zachte reinigingslotion van La Mer, die ik aanbreng op mijn droge huid en goed inmasseer. Na een minuutje masseren spoel ik de lotion af met water en dep ik mijn huid voorzichtig droog om vervolgens verder te gaan met mijn routine.

Zie ik verschil? Ja, eigenlijk toch wel, vooral tussen mijn wenkbrauwen, die huid was nogal eens wat ruw, zeker als het alweer een tijdje geleden was dat ik een peeling had gehad bij de Velthuis Kliniek. Nu blijft de huid heel glad en mooi, ook zie ik minder puistjes en onzuiverheden verschijnen (die zag ik heus weleens al viel het erg mee) en voelt mijn huid goed aan. De reiniger is lekker mild, zeker niet vet maar ook niet uitdrogend, de grote pompflacon is prettig in gebruik en ook best zuinig omdat je goed kunt doseren.

Ik vind het vooral leuk dat ik nog steeds producten wil en kan blijven uitproberen, zo zie je maar weer dat je door af en toe wat te experimenteren toch weer nieuwe inzichten krijgt! Dat doe ik overigens wel met mate en ik verander liefst niet alles tegelijk, maar als ik merk dat mijn huid wat meer nodig heeft, dan ga ik wel op zoek naar nieuwe producten die daarbij kunnen helpen. Ik ben daarom heel happy met de nieuwe lotion van Sisley en de reiniger van La Mer, dat zijn zeker blijvertjes!

 

Als jullie mij op Snapchat of Instagram volgen, dan zien jullie vaak wel welke producten ik zoal binnenkrijg, mocht je daar iets tussen zien waar je wel een korte review over wilt lezen in deze Short on Sunday artikelen, laat het mij dan zeker weten! Zit er tussen deze acht producten iets voor je bij?

Deel dit artikel
Back to top