Reviews

Chanel Rouge Noir Absolument collectie - review, swatches & look

De Chanel kerst make-up collectie Rouge Noir Absolument werd met veel enthousiasme ontvangen toen ik het nieuwsartikel plaatste. Rouge Noir blijkt maar weer eens onverminderd populair, een goede zet van Chanel om een complete collectie te creëeren rond deze kleur. Ik kan je een aantal producten uit de collectie laten zien, zo kun je zelf bepalen welke producten je echt moet hebben van deze collectie. Kijk even mee naar mijn review...

Chanel Rouge Noir Absolument collectie - vanaf 31 oktober 2015 te koop, de informatie vind je in dit artikel

Joues contrastes Lumiere - Coups de Minuit EUR 41,00

Volgens Chanel is dit een perzik/beige highlighter, maar om eerlijk te zijn valt mij deze wel een beetje tegen. De kleur is mooi, inderdaad een warme roze/perzik/beige tint die veel mensen goed zal staan als highlighter....maar ik mis het glanzende effect. Het is wel heel erg subtiel, hoeveel highlighter je ook aanbrengt, hij valt gewoon niet zo erg op.

swatch Coups de Minuit

Links zonder en rechts met highlighter - je ziet toch geen verschil? Ik heb heel wat manieren geprobeerd, verschillende kwasten gebruikt, meerdere laagjes aangebracht, maar helaas valt de highlighter niet op.

De prachtige oogmake-up producten van deze collectie heten allemaal Rouge Noir, ze hebben ook allemaal de prachtige diep donkerrode tint, zowel de Illusion d'ombe, de crayon kohl en Le Volume de Chanel mascara

swatches Illusion d'ombe, le crayon kohl en le Volume de Chanel mascara in Rouge Noir

Hier heb ik alleen Le Crayon Kohl in Rouge Noir (EUR 22,00) gebruikt, het potlood is zacht en smeuiig, brengt en precies aan en blijft goed zitten! De kleur is diep donkerrood, op zich zeker een aparte kleur die het goed doet bij mijn groene ogen, kijk zo nog maar even verder....kijk wel een beetje uit als je toevallig wat rode ogen hebt door een verkoudheid. De Rouge Noir zal het rood dan nog versterken en dat is misschien niet altijd even mooi.

Le Volume de Chanel in Rouge Noir (EUR 32,00) is een diep donkerrode mascara die donker genoeg is om een mooie definitie te geven, maar geeft toch net dat subtiele andere effect dan een normale zwarte mascara. Ook deze kleur staat geweldig! De combinatie van deze twee producten met goud zou ook erg mooi zijn denk ik?

Ik heb de Illusion d'ombre Rouge Noir (EUR 31,00) hierboven redelijk subtiel opgebracht, al lijkt de kleur op deze foto ook wel iets fletser dan in het echt door de felle belichting. De Rouge Noir Illusion d'ombre is een vrij matte, donkerrode kleur met wat rode shimmers. De mousse oogschaduw laat zich makkelijk aanbrengen en verdelen, blenden gaat goed, maar werk wel een beetje snel en gebruik liefst een andere kwast dan die je erbij krijgt! Ik heb trouwens wat van de highlighter aangebracht in de binnenste ooghoek.

Chanel Rouge Allure Velvet La Merveilleuse & Rouge Allure Rouge Noir EUR 33,50 per stuk

swatch Le Merveilleuse & Rouge Noir

Rouge Allure Velvet La Merveilleuse - een frisse donkerroze, semi-matte lipstick die op mijn lippen wat feller oogt dan ik had gedacht. De kleur is mooi dekkend in één laagje en brengt makkelijk en egaal aan, de houdbaarheid is goed! 

Chanel Rouge Allure Rouge Noir - een donkere rood/bruine lipstick die minder goed dekkend is dan de Rouge Allure Velvet La Merveilleuse, iets wat ik erg jammer vind. Misschien was het beter geweest om deze ook de "velvet" finish te geven, dat had ik zelf mooier gevonden. Ik vind dat de kleur vrij snel in de lijntjes trekt en niet zo'n mooi egaal effect geeft.

Chanel Le Vernis 18 Rouge Noir - een donkerrode creme nagellak die in twee laagjes dekt en een mooie glans geeft

Chanel Le Vernis Rouge Noir & Le Top Coat Lamé Rouge Noir - de topcoat is een semi-transparante topcoat met gouden en donkerrode deeltje voor een mooie 3D effect, zo kun je Rouge Noir omtoveren in een feestelijk, kerstig lakje!

Chanel Le Vernis 757 Rose Fusion - ik zie geen roze, maar wel een taupe/bronze metallic nagellak met fijne multi-colour shimmers, de nagellak brengt moeiteloos op en droogt ook weer heel snel. Ik draag op de foto twee laagjes!

Moet je kijken wat een mooie combinatie de bordeauxrode tinten zijn bij mijn groene ogen, ze lijken nog wel groener! 

Ik vind de collectie echt geweldig, ook al ben ik persoonlijk niet zo'n groot fan van de lipstick om eerlijk te zijn, ik vind de kleur vooral mooi voor oogmakeup en eigenlijk had ik best ook een Rouge Noir blush willen hebben! De blush/highlighter valt een beetje tegen, dat hebben jullie gezien, jammer...want dat had absoluut een knaller kunnen zijn als deze wat opvallender was geweest!

Ik vind het wel jammer dat ik het oogschaduwpalette niet heb kunnen testen, misschien komt dat nog wel, ik ga er nog even achteraan! De Chanel Rouge Noir Absolument collectie zal vanaf 31 oktober 2015 te koop zijn (datum onder voorbehoud) en is wel een limited edition, loop dus zeker niets mis!

 

Wat vind jij het mooiste item van deze collectie?

Deel dit artikel
Back to top