Reviews

Chanel Le Vernis Longe Tenue - swatches van 9 (nieuwe) kleurtjes

Chanel heeft door de jaren heen wat iconische nagellakken uitgebracht, denk aan een Rouge Noire, Jade, Black Pearl, Bel Argus en Riva. Vanaf april 2016 zal Chanel het assortiment Le Vernis uitbreiden met Le Vernis Longue Tenue, extra langhoudende nagellakken die, eventueel gecombineerd met Le gel coat, zorgen voor dagenlang plezier van de geweldige Chanel kleuren. Ik heb er al een aantal kunnen uitproberen en ben groot fan geworden. Kijk je mee naar de swatches en mijn review?

Chanel Le Vernis Longue Tenue EUR 25,00 per stuk - in 15 kleuren te koop, 11 daarvan zijn helemaal nieuw. Meer informatie vind je in dit artikel.

 

Chanel Le Gel coat is een extra glanzende topcoat die zorgt voor een stevige toplaag die de nagellakken beschermt en ervoor zorgt dat de kleuren nog langer houdbaar blijven. Er is ook een matte topcoat te koop bij Chanel, zo kun je de finish van de nieuwe nagellakken een andere look geven.

De kwastjes van de nieuwe Le Vernis Longue Tenue zijn niet zo erg breed, maar zijn wel iets breder dan de "oude" lakjes. Toch heb ik het idee dat het kwastje tijdens de laatste releases van nagellakken ook al iets breder was geworden? ik moet ze eens even naast elkaar gaan leggen volgens mij! Le Gel Coat droogt trouwens behoorlijk snel, zeker voor een gel topcoat en je hebt geen lamp nodig.

 

Ik heb 9 van de 15 kleuren getest, ik kreeg er 6 opgestuurd van Chanel en heb nog 3 nieuwe kleuren besteld in hun online shop, waar de lakjes inmiddels al te koop zijn. Ik heb de nagellakjes in twee laagjes opgebracht, met uitzondering van Rouge Essentielle en Shantung, die hebben een geweldige pigmentatie en textuur!

Chanel Le Vernis Longue Tenue 500 Rouge Essentielle

Chanel Le Vernis Longue Tenue 504 Organdi

Chanel Le Vernis Longue Tenue 505 Particuliere

Chanel Le Vernis Longue Tenue 508 Shantung

Chanel Le Vernis Longue Tenue 512 Mythique

Chanel Le Vernis Longue Tenue 514 Roubachka

Chanel Le Vernis Longue Tenue 516 Mariniere

Chanel Le Vernis Longue Tenue 520 Garconne

Chanel Le Vernis Longue Tenue 522 Monochrome

Zo kreeg ik de nagellakjes binnen van Chanel, in een domino doosje, is dat niet schattig?

Ik heb de nagellakjes alweer een paar weken kunnen testen en ben heel, heel erg tevreden! De houdbaarheid is inderdaad enorm verbeterd, maar ook de pigmentatie en de droogtijd zijn er heel erg vooruit gegaan. Zeker als je maar één laagje draagt, dan ben je binnen een paar seconden klaar met je nagels lakken! 1 laagje kan trouwens prima, ik heb op de foto's meestal twee laagjes aangebracht, maar dat was meer voor op de foto...eigenlijk was het niet echt nodig.En als je dan maar één laagje draagt, dan blijven de kleuren bij mij zeker zo'n dag of 3/4 mooi, zonder dat ze chippen of slijten, ook zonder Le Gel coat. De lakjes drogen ook snel hard op, de kans op deukjes is heel klein en dat is voor een ongeduldig type als ik echt erg fijn.

Chanel heeft een zeer goede zet gedaan door deze extra langhoudende nagellakjes uit te brengen, de kwaliteit is er absoluut op vooruit gegaan, al heb ik de "gewone" nagellakken van Chanel nooit slecht gevonden. Mijn persoonlijke favorieten zijn Organdi, Rouge Essentielle, Garconne en Particuliere, die laatste is natuurlijk een echte musthave voor Chanel lovers!

De nieuwe Chanel Le Vernis Longue Tenue kosten EUR 25,00 per stuk en zijn vanaf april 2016 te koop bij alle Chanel verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL. In hun eigen webshop kun je de lakjes nu al bestellen, je vindt ze hier. Welke kleur vind jij het mooiste van deze 9 lakjes?

Deel dit artikel
Back to top