Nagel & Handen

Unieke nagellak - Rouge Louboutin

Je hebt er misschien al veel over gelezen, de befaamde schoenenontwerper Christian Louboutin heeft sinds deze maand ook een eigen merk nagellak. Natuurlijk was de eerste kleur de iconische Rouge Louboutin, de vuurrode nagellak die exact lijkt op de kleur van de rode zolen van de "Louboutins". Vorige week was ik in Parijs en kocht ik twee kleuren Louboutin nagellak, kijk je even mee naar de switches en foto's?

De nagellak van Louboutin is behoorlijk hot, ook in Parijs, waar een behoorlijke rij stond voor de Louboutin store aan de Rue Saint-Honoré. Gelukkig was het bij Printemps rustiger en kon ik op mijn gemak twee kleurtjes uitkiezen. Natuurlijk hoort er bij zo'n bijzondere nagellak ook een extra mooie verpakking, elk nagellakje kreeg zijn eigen tasje.

Prachtige papieren tasjes met een mooi rood lint dat ook dient als handvat, zo heb je natuurlijk wel een topcadeautje!

"Rouge Louboutin… a timeless, vibrant red suited to any skin tone. A true objet d’art of a dramatic 8-inch height inspired by the tallest heel Christian Louboutin ever created- the Ballerina Ultima. The iconic Rouge is encased in a faceted, weighted glass bottle with an unique ombré effect. The tall slender cap, inspired by calligraphy, turns the application into a luxurious experience, inviting women to take their time. The custom-designed, patented triangular brush picks up the right amount of formula, without air bubbles, to deliver flawless, chip-resistant coverage. A highly pigmented, super glossy formula delivers in just two coats the effect of 20 layers of traditional lacquer. Enclosed in a patent leather like finish presentation box with a red reveal."

Opvallend zijn natuurlijk de enorme grote, lange en vervaarlijke doppen van de flesjes, wie verzint dat nu? Christian Louboutin blijkbaar, hij heeft zich natuurlijk laten inspireren door de hakken van de schoenen die hij maakt, ook die kunnen heel gevaarlijk zijn!
De nagellakken zitten verpakt in luxe kartonnen doosjes waar de dop uit blijft steken, handig gedaan eigenlijk, zo is het flesje beschermd en blijf je toch de bijzondere dop zien.

Rouge Louboutin, de klassieke rode nagellak, heeft een speciale verpakking van zwart karton met een rode binnenkant, net als de pumps! De andere kleuren uit de selectie hebben ene beige verpakking, zoals je misschien kunt zien zijn de doppen ook iets anders. Rouge Louboutin heeft een extreem lange, zwarte dop en de andere nagellak (in dit geval Sevillana) heeft een iets kortere dop die wat meer glanst en antracietgrijs is i.p.v. zwart.


Pas maar op dat je er niemand mee verwondt, bij mij thuis werd er al "lollig" gezegd dat je wel iemand kon vermoorden met het flesje...ik heb het nog niet uitgetest!

Mooi detail hoor, zo'n rode binnenkant.....

Het flesje heeft een vierkante vorm met hoekige kanten, facetten bij die de flacon echt een juweeltje maken, ziet het er niet prachtig uit?

Het flesje is aan de bovenkant transparant, aan de onderkant is het zwart, het ombre effect op het glas zorgt voor een mysterieuze uitstraling.


Rouge Louboutin EUR 45,00 (13 ml) - de kleur is prachtig, een heldere, diepe rood die inderdaad erg overeenkomt met de rode zolen. Ik heb zelf één paar Louboutins en ik heb de kleur inderdaad even gecheckt, een prima match! Met de kleur is helemaal niets mis, maar natuurlijk is de prijs van de nagellak wel erg hoog, is deze dit nu wel waard?

Of koop je zo'n flesje echt alleen voor de naam en het design? Het antwoord is simpel, ja...eigenlijk wel, maar dat neemt niet weg dat de nagellak echt heel erg fijn is. Ik heb best heel wat verschillende merken en soorten getest, van goedkoop tot behoorlijk duur, van professionele tot budgetmerken en die is verreweg één van de beste nagellak die ik ooit gebruikt heb!
De formule is heel bijzonder, niet te dun en niet te dik, maar het lijkt meer een soort vernis of hars dan een "normale" nagellak. De textuur lijkt een beetje op een beits en hecht op de nagel vrijwel direct, hij loopt niet uit en stroopt niet op. Zorg wel dat je het kwastje (dat vrij klein is maar wel prettig plat met afgeronde haren, foto volgt...die ben ik vergeten te uploaden) goed in het flesje doopt en niet afveegt, dan heb je nl. direct genoeg lak voor 2 of 3 nagels. En echt....één laagje Rouge Louboutin voldoet voor mooie, rode nagels! Op de foto zie je het resulaat, dat is toch wel heel mooi?


Louboutin Sevillana nail colour EUR 45,00 (13 ml) - een diepe donkere rood, bordeaux of oxblood, de perfecte kleur voor deze herfst en winter. Deze lak heeft niet helemaal dezelfde textuur als de Rouge Louboutin, maar lijkt wat dunner en minde gepigmenteerd. Het is nog steeds een heel goede nagellak, maar niet zo geweldig als de rode kleur! Ik draag dan ook twee laagjes op de foto!


Dit flesje is helemaal transparant, hier heb je dat bijzondere ombre effect niet.


Mijn review

Ik ben dus eigenlijk wel enthousiast, vooral over Rouge Louboutin! Wat een kleur en dat binnen een paar minuten, want aanbrengen gaat razendsnel en de lak droogt ook snel op. Momenteel draag ik de kleur al drie dagen, zonder topcoat, want ik wil natuurlijk wel even zien hoe lang de nagellak houdt. Op zich is het resultaat best goed, de nagellak chipt niet, maar ik zie wel tipwear ofwel slijtage aan de toppen van mijn nagels. Ik zou er morgen wel een nieuw laagje overheen kunnen aanbrengen, dan kan de lak zeker nog een paar dagen mee, op zich is het zeker een langhoudende nagellak al moet je geen wonderen verwachten. Met een topcoat zou de houdbaarheid wel aanzienlijk verbeteren.
Of de nagellak de hoge prijs van EUR 45,00 waard is? Nee, dat denk ik niet, niet gezien de kwaliteit, het is geen wondernagellak, wel een hele goede! Maar als je houdt van een bijzonder design, Louboutin, rode nagellak, it-items of aparte beauty producten dan is dit natuurlijk wel een ultiem product, dan is je dat misschien best EUR 45,00 waard. Prima natuurlijk, maar anders kun je ook gewoon een mooie rode nagellak van Essie of OPI kopen of van Chanel of Dior als je wat luxers wilt. Prima nagellakken die je ook nog eens simpeler kunt vinden!

Dat gezegd hebbende....ik ben wel blij met mijn Rouge Louboutin, ik hou juist wel van dit soort over the top items!  Je kunt de nagellakjes van Louboutin momenteel alleen in het buitenland kopen, online bestellen is vrijwel niet mogelijk, omdat de meeste winkels nagellak niet naar het buitenland verzenden. Misschien krijgt Sephora.fr de nagellak binnenkort wel? Maar dat weet ik nog niet zeker!

Wat vind jij van Rouge Louboutin? Musthave of overbodige luxe?

Deel dit artikel
Back to top