Inspiratie & Tutorials

Curated - mijn shoptips voor dit weekend - kou in aantocht!

Een nieuw idee, een nieuwe rubriek op Beautyscene! Onlangs schreef ik in mijn editorial dat ik mij soms meer een beauty curator voel dan een beautyblogger. Vandaar dat er een nieuw soort artikel online komt, met daarin mijn shoptips voor dit weekend! Ik geef jullie tips welke producten de moeite waard zijn om te proberen of te shoppen als je dit weekend in de winkels komt. Tenslotte is het weekend vaak het moment dat je daar tijd voor maakt! Vandaag deel ik kort mijn tips voor heerlijke verzorgingsproducten die je best nodig kunt hebben nu het wat kouder wordt!

Olie, olie en nog eens olie!!

 

Ik voelde het vandaag al, het wordt echt een stuk kouder de komende dagen en dat kan er vrij snel voor zorgen dat je huid droger, gevoeliger en strakker aan gaat voelen, niet fijn! Iets wat altijd helpt tegen zo'n drogere huid is een paar druppels huidolie, die kun je direct aanbrengen op je huid, maar ook prima mengen door een creme of foundation. De oliën die je tegenwoordig in de winkels vindt trekken over het algemeen snel in de huid en laten geen overdreven vettig gevoel achter. Het is ook een goed idee om je huid 's avonds eens met een reiniger op oliebasis te reinigen, zo droog je de huid niet extra uit.

 

Aanraders:

- Biotherm Liquid Glow EUR 38,00 (niet alleen voedend, maar geeft de huid door de kleur ook een frisse uitstraling en wie wil er nu geen mooie glow?)

- Phenomé Replenishing moisturizing oil EUR 50,99 ( een fijne basis olie van een nieuw merk, dat hun inspiratie vindt in de natuurlijk, de producten zijn dus vrijwel helemaal natuurlijk en zonder minerale oliën etc.) exclusief bij ICI Paris XL online

- DHC Deep cleansing oil EUR 11,75 - (wil je een cleansing olie testen die niet al te duur is, dan is dit Japanse merk misschien wel interessant, haalt make-up goed weg en reinigt de huid zacht zonder uit te drogen) exclusief bij ICI Paris XL

- La Mer The Renewal oil EUR 180,00 - (een prachtige, luxe olie die ook de befaamde Miracle Broth bevat waar La Mer zo bekend om staan)

Dik & voedend

 

Als de kou echt gaat doorzetten, dan is het ook belangrijk om je huid extra te beschermen tegen de kou als je veel buiten bent. Als je huid roodheid en schraalheid gaat vertonen, dan helpt zelfs olie niet meer afdoende. Je moet er dan voor zorgen dat je een dikke, vettige balsem op de droge plekken aanbrengt die werken als een beschermend laagje. De huid krijgt dan tijd om zichzelf te herstellen zonder dat de huid extra kan uitdrogen, dit soort balsems werken ook prima bij kleine wondjes of een geïrriteerde huid. Breng ze het liefst wel plaatselijk aan, alleen op de huid die echt hulp nodig heeft!

 

Aanraders:

- Lancôme Nutrix EUR 79,00 (een klassieke creme die dik en voedend is, je kunt deze zowel op het gezicht als je handen gebruiken, doet echt wonderen en je hoeft maar een klein beetje te gebruiken)

- Dr. Pawpaw (dit natuurlijke balsemtje is de favoriet van zoon Sem, al kiest hij wel de transparante versie i.p.v. de perzikkleurige voor de lippen, er zit papaya extract in en is in Australië het wondermiddel tegen schrale lippen of andere droge plekjes)

- Weleda Skin Food EUR 9,99 (ben jij bewust bezig met je voeding en ga je vaak voor superfoods of biologische producten? Zorg dan ook zo goed voor je huid, door deze dikke, voedende Skin Food te gebruiken bij een droge huid, ook ideaal voor kids)

Comfortabele cremes

 

Natuurlijk heeft niet iedereen extreem veel last van een droge, schrale of rode huid, maar toch kunnen we vaak wel merken dat onze huid iets meer nodig heeft dan in de warmere maanden. Kies in de herfst en winter daarom eens voor een speciale "comfort" creme, die hebben steeds meer merken, speciaal voor de landen met een kouder klimaat. Zulke cremes voelen vaak zachter aan bij het aanbrengen en bevatten ook meer lipiden ofwel oliën dan een hydraterende creme. Ze zijn niet direct extreem vettig of voedend, maar geven je net iets meer comfort als je huid wat droger aanvoelt.

 

Aanraders:

- Marie-Stella-Maris Shea Butter (extra romig doordat er veel sheaboter in deze creme zit, ruikt ook heerlijk comfortabel, heeft wel een wat vettige finish)

- Embryolisse Lait Creme Concentré EUR 18,50 (deze creme werkt op iedere huid verzachtend en hydraterend, ook een gevoelige, rode en schrale huid wordt blij van deze creme, ook fijn als familie creme omdat hij niet extreem geparfumeerd is en een fijne glans geeft zonder vettig te zijn)

- Bioeffect Daytime Nourishing day cream EUR 65,00 (in IJsland hebben ze behoorlijk ervaring met koud weer en dus kun je er wel vanuit gaan dat deze creme heel fijn is voor koudere temperaturen.)

- Biotherm Aquasource Cocoon EUR 41,00 (heb je een vochtarme huid, maar kun je in de winter wel iets meer comfort gebruiken, dan is dit een fijne creme. Nog steeds ultra fris en luchtig, maar wel wat zachter, als een donsdekentje voor je huid)

- Philosophy Renewed Hope in a jar for dry skin EUR 47,21 (deze iets rijkere versie van Renewed Hope in a jar is fijn voor een drogere huid, al blijft deze wel licht en luchtig aanvoelen)

Mijn nieuwe ontdekkingen zie je op deze foto, de Dior Capture Totale Huile serum (EUR 151,50) is een huidolie met veel goede ingrediënten die je ook in plaats van een serum kan gebruiken. Dat is zeker fijn bij een droge huid, denk daar zeker eens aan! Kies wel een olie dat ook verzorgende ingrediënten bevat, zoals vitamines en anti-oxidanten. De Hoth Cloth Cleanser van REN Skincare (EUR 23,00) klinkt al helemaal fijn als het wat kouder is, het is ook heerlijk. Door de reiniger eerst goed in te masseren en vervolgens eraf te halen met het doekje, reinig je niet alleen de huid maar exfolieer je de huid ook!

Een goede bodycreme is zeker ook onmisbaar, ik wissel nu een body lotion van Collistar (zie je morgen even voorbij komen in een artikel) af met deze Body Creme van La Mer (EUR 160,00), fijne creme die snel intrekken en mijn huid de hele dag mooi soepel en glanzend houden, zonder plakkerig te zijn (daar hou ik echt niet van). Voor mijn lippen gebruik ik de geweldige Lip Treatment van Sensai (EUR 84,16), dat is zo'n fantastisch product! Maar het is weer minder handig om mee te nemen, daarvoor heb ik de Kiehl's Lip Balm (EUR 8,00).

Weerbarstig haar!

 

Als het kouder wordt, kan haar ook best lastig doen, en dat is ook niet zo gek, want ook haar heeft behoefte aan lipiden! Olie dus en dat vinden mensen soms heel eng! Probeer het toch maar eens, een paar druppels olie door droge punten of weerbarstige krullen doen echt wonderen. Heb je haar als stro? Dan zijn die paar druppels misschien niet voldoende, dan is het ook wel handig om een speciale shampoo, conditioner en masker te gebruiken. Nog een tip: laat de droogshampoo maar even staan, dat droogt het haar teveel uit in deze tijd van het jaar!

 

Aanraders:

- Collistar Sublime Oil shampoo, mask & drops (de olie is perfect voor een mooie glans, gebruik niet teveel!)

- Aussie Repair Miracle shampoo & conditioner (ruikt heerlijk)

- Aveda Smooth Infusion  Smoothing Masque (verzorgend masker dat je haar glad maakt en niet verzwaart)

 

Ga jij dit weekend winkelen? Ik heb je in elk geval weer inspiratie gegeven! Heb je wat aan dit soort "curated" artikelen? Wat zou je er eventueel nog meer in willen zien? Laat het mij zeker weten!

Deel dit artikel
Back to top