Reviews

By Terry Eye designer palette Magnet' Eyes & Wrinkle Control Sculpting Duo Powders

Een tijdje geleden ontving ik van het Franse merk By Terry een aantal nieuwe producten om eens te testen. Ik was er nog niet echt aan toegkomen, al hebben jullie de matte, vloeibare lipsticks wel gezien in een review (geweldige lipsticks overigens!). Vandaag kan ik je een kleurrijk oogschaduwpalette laten zien en twee contourproducten die helemaal passen in de huidige contourhype. Kijk je even mee? By Terry wordt in Nederland overigens verkocht bij de winkels van Babassu!

By Terry Eye Designer Palette 3 Magnet'eyes (EUR 78,00) met daarin 10 oogschaduws in verschillende texturen, totaal 14 gram oogschaduw plus een dubbelzijdig kwastje

Het palette is een mooie mix van blauw getinte oogschaduws, afgewisseld met meer natuurlijk getinte oogschaduws en de oogschaduws zijn allemaal afwisselend van textuur. De oogschaduws met de "By Terry" print erop zijn matter van textuur dan die zonder print, die wat cremiger lijken en ook iets van glitters bevatten. Op de swatches hieronder zijn vooral de glanzende kleuren enorm goed gepigmenteerd, ik heb de swatches gemaakt met mijn vingers en direct op de huid aangebracht.

Helaas is het een ander verhaal als je de oogschaduws met een kwast opbrengt op mijn ooglid, dan zijn de glanzende oogschaduws echt heel vervelend. De mattere, natuurlijke kleuren daarentegen zijn wel fijn, ze hechten goed, laten zich goed blenden en blijven goed zitten. De glanzende kleuren (ik gebruikte de donkerblauwe kleur uit het bovenste rijtje en de links petrol uit het onderste rijtje) doen dat juist helemaal niet, ze kleuren zijn amper op te nemen met een (goede) kwast en ze zijn dan ook heel lastig aan te brengen. Je zou ze het beste met je vingers moeten opbrengen, maar dat vind ik persoonlijk echt niet fijn, ik heb geen zin in vieze vingers. En ze geven fall out....enorm veel zelfs, ik heb echt mijn hele gezichtsmake-up opnieuw moeten doen, want donkerblauwe oogschaduw doet het echt niet zo goed op mijn wangen....best een teleurstelling dus.

swatches By Terry Eye Designer palette 3 Magnet'eyes

de look met de taupe en bruine kleur van de bovenste rij op het ooglid & arcadeboog,  de donkerblauwe kleur heb ik geprobeerd om aan te brengen in de buitenste ooghoek maar dat is maar deels gelukt. En ik heb echt mijn best gedaan! Ik heb de witte kleur ook nog onder mijn wenkbrauw aangebracht, maar eerlijk gezegd oogt het allemaal erg rommelig...iets wat ik totaal niet gewend ben van andere oogschaduws!

Deze schattige, best kleine maar luxe uitgevoerde, zilverkleurige doosjes bevatten de nieuwste contourproducten van By Terry. De Terrybly Densiliss Contouring Wrinkle Control Sculpting Duo Powder is een combinatie van twee kleuren blush die je gebruikt om het gezicht vorm te geven. Interessant is natuurlijk dat ze "wrinkle control" zijn, blijkbaar accentueren ze rimpeltjes niet en dat is goed nieuws voor de iets ouderen onder ons!

Terrybly Densiliss Contouring Wrinkle Control Sculpting Duo Powder 200 Beige Contrast EUR 75,00 (6 gram)

Terrybly Densiliss Contouring Wrinkle Control Sculpting Duo Powder 300 Peachy Sculpt EUR 75,00 (6 gram)

Van beide varianten zijn twee kleuren te koop, de linker variant is een echt contourpalette, het bevat een matte, scultping poeder die je gebruikt om de schaduwen in je gezicht te benadrukken om zo het gezicht meer vorm te geven. De lichtere poeder gebruik je juist weer om delen van je gezicht meer naar voren te halen! Beide poeders zijn mat en bevatten geen glitters.

Dat is zeker anders bij de Sculpting blush, dat zijn twee behoorlijke getinte blushes, waarbij de lichtste variant het meeste glans bevat (zeg maar glitters), de donkere kleur is iets minder glanzend. Je kunt door deze twee kleuren te combineren je wangen ook wat meer vorm geven, zeg maar de Adele look! Natuurlijk kun je de producten ook samen gebruiken, dat heb ik gedaan hieronder. Maar eerst even de swatches!

links 200 Beige Contrast & rechts 300 Peachy Sculpt

links zonder en rechts met Terrybly Densiliss Contouring 200 Beige Contrast

Met By Terry Peachy Sculpt op mijn wangen, wat een lekker fris kleurtje! De kleur is behoorlijk gepigmenteerd, voorzichtig opbouwen is dus zeker aan te raden! De blush glanst niet heel erg, maar het hangt ook een beetje van het licht af, er zit nl. wel wat glans in. Op mijn lippen heb ik MAC lippencil Soar en Pink Plaid lipstick!

 

De Terrybly Densiliss Contouring producten zijn heel fijn in gebruik, ze benadrukken rimpeltjes zeker niet, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat andere merken dat heus ook niet zo snel doen. Het komt vooral omdat de poeders heel fijn gemalen zijn, daardoor blenden ze goed met de huid en zullen ze niet in lijntjes terecht komen. Goede producten dus, maar gezien het effect wel wat aan de dure kant om eerlijk te zijn, zeker omdat het best kleine doosjes zijn met maar 6 gram product. De compacts zijn wel extra luxe, ze voelen zwaar aan en hebben een mooie, chique uitstraling, het bijgeleverde kwastje is ook prima.

 

Helaas is het oogschaduwpalette mij echt tegen gevallen, de fall out was eigenlijk niet te doen en dat voor zo'n prijzig palette, erg jammer! Ik heb binnenkort nog wat andere producten van By Terry om te laten zien, daar ben ik wel enthousiast over, het zijn nl. foundations en die zijn heel fijn van dit merk. Je koopt de producten van By Terry in Nederland exclusief bij Babassu, je kunt de producten ook kopen bij Sephora.fr.

Deel dit artikel
Back to top