Nagel & Handen

Zo kom je van splijtende, bladderende nagels af!

Lukt het je bijna nooit om nagellak langer dan een paar dagen mooi te houden, ondanks de goede kwaliteit nagellak, een base & topcoat? En heb je ook last van nagels die splijten of bladderen? In dat geval merk je dat de nagel uit verschillende laagjes bestaan, die niet meer goed aan elkaar hechten waardoor ze steeds zwakker worden en afbreken. Niet leuk, want zo blijven je nagels slap en nooit eens mooi lang! Hoe kom je van dit probleem af? Ik vertel het je in dit artikel!

 

Hydrateren!!!

In 90% van de gevallen heeft het bladderen/schilferen van nagels te maken met uitdroging/dehydratatie. Net zoals de huid en het haar, kunnen nagels ook uitdrogen en dan zullen ze gaan scheuren, niet alleen op de randjes maar soms ook in het midden van de nagels, bij de toppen. Het is van belang om de vochtbalans in de nagels aan te pakken. Dat kan best even wat tijd kosten, dus verwacht niet dat je binnen drie dagen van je probleem af bent. Zorg er in elk geval voor dat je altijd voldoende vocht binnenkrijgt per dag (dat is natuurlijk niet alleen van belang voor de nagels...) en zorg voor een gezond eetpatroon met voldoende vitamines en voedingsstoffen. Je kunt ook eens kijken naar een voedingssupplement,

Begin dus met het gebruiken van een vocht herstellend product dat ervoor zorgt dat jouw nagels weer even op adem kunnen komen. De moisturizer kun je dagelijks of zelfs meerdere keren per dag gebruiken, zeker bij zeer vochtarme nagels is een kuur van enkele weken aan te raden. Gaat het weer wat beter, dan kun je het product als onderhoudsproducten gebruiken, een paar keer per week zal dan voldoende zijn. De vocht herstellende producten gebruik je als extra product, op schone nagels. Breng na het aanbrengen niet direct een nagellak of base coat aan, want die hecht dan niet.

Bufferen!!

 

Om de aanmaak van het natuurlijke vocht in de nagels de stimuleren (jaja, dat bestaat) is het aan te raden om je nagels regelmatig te "bufferen". Je gebruikt hiervoor een drie stappen vijl, die zorgt ervoor dat je nageloppervlak glad wordt en mooi gaat glanzen, maar door de buffervijl regelmatig te gebruiken stimuleer je ook de aanmaak van nagelvocht. Hierdoor blijft de hele nagel beter gehydrateerd, soepel en ook stevig.

Let er wel op dat je de ruwe kant (meestal het donkerste deel van de vijl) niet te vaak gebruikt, hooguit 1-2 keer per maand! De fijnere vijl (het witte deel) en het glansdeel (de grijze kant) kun je wel vaker gebruiken, een paar keer per week is zeker een goed idee. Haal dus zeker zo'n buffervijl in huis, het zorgt niet alleen voor mooie glanzende nagels, ze worden er ook gezonder van.

Verstevigen, maar doe het met mate!

Na het hydrateren kan het ook nodig zijn om de nagels te versterken, hiervoor kun je dan een nagelverharder of nail repair, gebruiken maar kies die heel bewust. Er zijn namelijk ook veel nagelversterkers op de markt die de nagels teveel uitdrogen, waardoor het probleem verergert of niet beter wordt. Combineer een nagelversterker dus altijd met een hydraterend product, breng eerst een laagje van dat hydraterende product aan voor je de nagelversterker gebruikt en haal die de volgende dag er ook weer af. Begin daarna weer met het hydraterende product. Dat lijkt misschien veel werk, maar het loont echt de moeite als je dit een week of 2 volhoudt. Zet de flesjes, een nagellakremover en watje gewoon even in het zicht, bij de televsie of op je bureau, je hebt vast een paar minuutjes de tijd per dag?

Nagelriemen verwennen!

Nagels groeien natuurlijk vanuit de nagelriemen en het is ook enorm belangrijk dat je de nagelriemen soepel, zacht en gezond houdt. Als de nagelriemen vastzitten op de nagel of als ze extreem droog/hard zijn of zelfs wondjes vertonen, dan is dat een teken dat ze minder gezond zijn. Als dat het geval is, zal dat ook effect hebben op de rest van je nagel, die kan nl. niet gezonde en onbelemmerd groeien. Verwen je nagelriemen dus heel erg goed met goede nagelolietjes, handcremes of nagelcremes. Dat mag meerdere keren per dag, zorg dus dat je altijd een handcreme in de buurt hebt.

Heb je je handen gewassen of heb je met je handen in een sopje gezeten? Dan is het zeker aan te raden om wat handcreme te gebruiken, je handen en nagelriemen zullen daar erg blij van worden. Wat ook fijn is, is om je handen en nagelriemen regelmatig te scrubben of een exfoliant te gebruiken! Dat kan bijvoorbeeld prima in de nacht, zeker geen slecht idee.

Hou er wel rekening mee dat je echt alleen verbetering gaat zien als je deze producten meerdere weken blijft gebruiken, verwacht geen wonderen binnen een week! Maar echt, het werkt zeker wel, vooral als je dus hydratatie combineert met intensieve verzorging. De eerste twee weken zou je iedere dag een nieuwe laagje nagelverharder moeten aanbrengen (eerst even hydrateren natuurlijk) en daarna zou je het kunnen afbouwen naar enkele keren per week. Wil je "gewoon" gekleurde nagellak blijven dragen? Dat kan, maar breng dan liever nog wel een extra laagje echte basecoat aan voordat je gaat nagels lakken, vooral bij donkere kleuren omdat de nagellak makkelijk tussen de losse laagjes van de nagels gaat zitten.

 

Heb jij weleens last van afbladderende nagels? Heb jij deze tips weleens geprobeerd? Vragen over nagelverzorging kun je uiteraard altijd aan me stellen!

Deel dit artikel
Back to top