Nieuws

Tom Ford Soleil Beauty collectie 2016 - swatches Solar affair & Le Mepris

Witte verpakkingen kom je maar zelden tegen bij make-up producten en eigenlijk is dat best jammer, het staat zo chique en glamoureus. Gelukkig kunnen we altijd op Tom Ford rekenen, zijn Soleil ofwel zomercollectie wordt ieder jaar weer verpakt in de glanzende witte verpakkingen met gouden details. De producten hebben op mij een magische uitwerking, ik zou echt alles wel willen kopen. De prijs houdt me een beetje tegen, maar toch heb ik twee lipsticks besteld. Kijk je mee naar de informatie van de Tom Ford Soleil collectie en swatches van de lipsticks?

Tom Ford Soleil colour collection (nu te koop bij De Bijenkorf) en de heerlijke nieuwe zomergeur Soleil Blanc, die omschreven wordt als een "solar floral amber". Ik vind het een fijne combinatie van mooie witte bloemen, een vleugje fruit, musk en inderdaad de geur van zo. Soleil Blanc is zeker niet te zoet, ruikt ook niet overdreven tropisch maar is juist subtiel en toch ruik je de geur de hele dag, een perfecte zomergeur. De flacon is, in tegenstelling tot de andere Private Blend geuren ook wit met gouden details, ik hou ervan. Soleil Blanc eau de parfum is te koop vanaf EUR 193,00 (50 ml), de Shimmering Body Oil kost EUR 95,00 en is ook fijn, al zijn de shimmers wel erg subtiel.

 

De complete Tom Ford Soleil color collectie ziet er als volgt uit, bij de Tom Ford counter in De Bijenkorf heb ik de Contouring Compact niet gezien, de rest van de producten wel. Online is niet alles (meer) te koop bij De Bijenkorf.

 

Tom Ford Soleil Contouring Compact GBP 78,00 (via Selfridges)

Tom Ford Soleil sheer cheek duo GBP 58,00 (via Selfridges)

 

Tom Ford Bronzing Powder small EUR 62,00/large EUR 94,00

Gold Dust

Terra

Bronze Age

Tom Ford Ultra-Rich Lip Colour EUR 47,00

Purple Noon & Temptation Waits

Le Mepris & Aphrodite

Solar Affair & Revolve around

Tom Ford Moisturecore Lip Color EUR 50,00

Scandola & Mustique

Otranto & Cala di Volpe

Pipa & Carriacou

Tom Ford Radiant Moisture Soufflé EUR 94,00

Tom Ford Bronzing Primer GBP 54,00 (via Selfridges)

Ik ben fan van de lipstick formules van Tom Ford, ze zijn altijd rijk gepigmenteerd, voelen luxe en verzorgend aan en blijven lang en goed zitten. In de Soleil collectie vind je nu deze Ultra-Rich Lip colors, lipsticks die nog wat verzorgender zijn dan de "normale" Lip Colors. Ze zijn inderdaad wat romiger, maar dekken toch ook nog prima en zijn ook niet te zacht.

Dat is ook wel weer fijn, want daardoor doe je lang met deze luxe lipsticks. Ik heb drie kleuren besteld, twee kleuren zie je al op de foto, de andere Revolve Around komt later binnen.

links Tom Ford Ultra-Rich lip Color Le Mepris en rechts Solar Affair

swatches links Tom Ford Ultra-Rich lip Color Le Mepris en rechts Solar Affair

Tom Ford Ultra-Rich lip Color Le Mepris - een felle roze-koraal lipstick die in één laagje al prima dekt en een mooie glans achterlaat

Tom Ford Ultra-Rich lip Color Solar Affair - een zachte koraal/perzikkleur die  ook prima dekt in één laagje maar door de lichte kleur toch wat minder egaal oogt. Zorg dus dat je lippen mooi glad zijn voordat je deze kleur aanbrengt, mijn lippen kunnen wel een scrubbeurt gebruiken zie ik

Ik vind de lipsticks mooi, juist omdat ik van dekkende lipsticks hou, die ik prima kan combineren met een meer natuurlijke make-up look. Wil je juist wat meer transparante lipsticks, dan zou je voor de nieuwe Moisturecore lipsticks kunnen kiezen, die zien er ook fijn uit, maar heb ik nog niet getest.

Wil je ook swatches van de bronzer zien? Dan kun je het artikel van vorig jaar nog even bekijken, ik gebruik de grote Gold Dust nog steeds en de kleine variant gaat regelmatig mee op reis. Ik hou vooral van de fijne, niet poederige textuur van de Bronzing Powders. Maar goed, ik ben dan ook een echte Tom Ford fan, die ook verliefd is op de mooie verpakkingen, daar heb ik dus soms best de hogere prijs voor over.

 

Je vindt de Tom Ford Soleil color collectie nu bij De Bijenkorf Amsterdan en in hun online shop, de producten die je in Nederland niet (meer) kunt kopen zijn eventueel wel te bestellen via Selfridges.

Deel dit artikel
Back to top