Reviews

Prima primer - Armani Maestro UV Skin Defense Primer SPF50

Primers met SPF zijn een prima product om dagelijks te gebruiken, ze beschermen tegen de schadelijke UV straling van de zon en zorgen ervoor dat make-up beter blijft zitten. Armani Beauty heeft een nieuwe primer waar ik heel blij van word, hij beschermt mijn huid met SPF50 en combineert goed met mijn make-up. Deze primer is niet zo glibberig als sommige andere primers, die vaak vol met siliconen zitten, iets wat ik niet zo fijn vind. Kortom, deze Armani Maestro UV Skin Defense Primer SPF50 is het proberen waard!

De nieuwe Armani UV Maestro primer (EUR 68,00) is een aanvulling op de Sun collection van Armani, waarin je ook de Maestro Liquid summer bronzers (EUR 47,50) vindt en de Fluid Sheers (EUR 49,50)

 

Geen witte waas

 

Iedereen die zijn huid goed wilt beschermen tegen de zon herkent het effect van sommige producten wel: een witte waas op de huid na het aanbrengen. Dat is bepaald geen goede look, dus skippen we de zonbescherming vaak! Zonde natuurlijk en ook niet nodig, mits je een product kiest dat geen witte waas achterlaat. In deze Maestro UV primer zitten geen minerale zonnefilters (die geven die witte waas) maar wel transparante, chemische filters die de UV straling absorberen en afbreken.

een druppel Armani Maestro UV

na het verdelen en inwrijven, totaal geen witte waas zoals je ziet, dit is direct na het aanbrengen!

 

Fijne textuur

 

De Armani Maestro UV primer heeft een heel fijne textuur, ik zou het omschrijven als een romige melk die heel zacht aanvoelt, makkelijk over de huid verdeelt en snel intrekt. Na het aanbrengen voelt de huid zacht, niet vettig en niet plakkerig aan, de formule bevat zelfs deeltjes die overtollig talg absorberen waardoor de finish niet te glanzend is.

Dat blijft in de loop van de dag ook zo, de huid gaat niet meer glanzen dan normaal en mijn make-up houdt de rest van de dag prima, je merk dus zeker dat het ook een echte primer is. Dat maakt het voor mij een ideaal product om te gebruiken, want ik vind zonbescherming belangijk, maar ik wil ook graag dat mijn make-up blijft zitten op een normale dag. Want dan gebruik ik deze primer, op een dag dat ik gewoon aan het werk ben en natuurlijk ook weleens buiten. Dit is geen product wat ik zou gebruiken als ik een hele dag op het strand lig of buiten in de zon ben, al zou dat wel kunnen natuurlijk. Maar dan moet je de primer wel regelmatig opnieuw aanbrengen.

Het doseren gaat makkelijk doordat er een pipetje in het flesje zit, maar als je meer product nodig hebt, dan kun je het ook uit het flesje laten lopen, zo vloeibaar is het.

ingrediëntenlijst Armani Maestro UV met veilige, zeer goed beoordeelde zonnefilters, glycerine, zoethoutwortelextract, en vitamine E. Het is geen heel verzorgende formule, je gebruikt de primer vooral voor de goede zonnefilters.

De vloeibare bronzers van Armani ken ik al een hele tijd, ze geven een mooi natuurlijk effect, terwijl ze wel behoorlijk gepigmenteerd zijn. Breng ze het liefst aan met je vingers en verdeel ze met een duo fibre kwast zoals een MAC 187 kwast. Op de foto zie je ook een Fluid Sheer, die kun je gebruiken als vloeibare blush of over je hele gezicht afhankelijk van de kleur. De kleur op de foto gebruik ik alleen als blush, zoals je hieronder kunt zien is de pigmentatie goed, maar op mijn wangen zeker niet overdreven.

v.l.n.r. swatches Armani Liquid Summer 90, 100 en Fluid Sheer 15

 

De nieuwe Armani Maestro UV Skin Defense Primer SPF 50 is nu te koop bij De Bijenkorf (Amsterdam, Den Haag en online), je betaalt voor een flacon met pipet van 30 ml EUR 68,00. De primer is op zich zuinig in gebruik, maar als je echt een goede bescherming wilt moet je ook niet te weinig product aanbrengen. Ik vind het zeker een aanrader, perfect voor gebruik tijdens werk/schooldagen.

Deel dit artikel
Back to top