Reviews

Laura Mercier Editorial eye palette Intense clays

Ben jij fan van echte, smoky, donkere oogmake-up en kan een oogschaduw van je niet gepigmenteerd genoeg zijn? Dan is het Editorial Eye Palette Intense Clays van Laura Mercier echt wat voor jou! Niet voor de "faint hearted" of liefhebbers van een nude look, al kun je de intense "klei-achtige"" oogschaduws prima combineren met andere oogschaduws. Kijk even mee naar de swatches en een look met dit mooie palette.

Laura Mercier Editorial eye palette intense clays EUR 45,00 (6 oogschaduws van 0,9 gram en 1,8 setting powder)

In het palette zitten 6 intense oogschaduws met een bijzondere textuur, samen met een transparante settingpoeder met heel fijne shimmers. De bovenste rij oogschaduws hebben een matte finish en de kleuren van de onderste rij hebben een meer metallic finish. De combinatie van donkere kleuren en iets lichters, intense metallics maakt dit palette behoorlijk veelzijdig, al moet je wel houden van een meer intense oogmake-up.

De formule is een combinatie van stevige creme (tja...een tikje kleiachtig klopt wel) en poeder, je hebt maar weinig product nodig voor een mooi, intense resultaat. Doordat de oogschaduws zo stevig zijn, is het even zaak om de randjes goed te blenden maar door deze structuur blijft de oogschaduw wel heel goed zitten. 

Laura Mercier heeft voor dit palette een speciale kwast ontwikkeld: de Clay Smudge Brush (EUR 28,00). Dit is een kwast van stevige (maar wel zachte) haren die afgerond is, waardoor je de oogschaduws er goed mee kunt aanbrengen en de randen kunt "smudgen" en/of vervagen. Qua maat en formaat lijkt deze kwast op de MAC 219 pencil brush, al zijn die haren iets korter en minder stevig.

Je kunt de oogschaduws opbrengen met een kwast en ook met je vingers, voor een beetje slordige look en doordat ze zo gepigmenteerd zijn, kun je ze ook heel precies, bijvoorbeeld als eyeliner aanbrengen. Zelf combineer ik de technieken die Laura Mercier hier noemt altijd, opbrengen doe ik altijd met een kwast en daarmee blend ik ook. Toch gebruik ik ook altijd nog mijn vingers om de look net iets mooier en natuurlijker te maken.

Hier zie je het resultaat van een simpele, snelle swatch met mijn vingers, wat een intense kleuren! Je ziet van links naar rechts Blackened Black Clay, Blackened Blue Clay & Blackened Brown Clay.

Swatches met v.l.n.r. Blackened Brown Clay, Blackened Blue Clay, Blacked Black Clay, Metallik Platinum, Metallik Pewter & Metallik Rust

 

Ik heb de laatste weken heel regelmatig één of meer kleuren uit dit palette gebruikt, om een look wat intenser mee te maken. Dat is voor mij heel handig, juist omdat ik veel "nude" palette heb, kan ik soms wel wat intensere kleuren gebruiken. Dat gaat heel goed met dit palette, qua formaat is het ook nog eens handig om mee te nemen. Maar natuurlijk kan ik het palette ook alleen gebruiken, zonder andere oogschaduws. Hieronder zie je de foto's van mijn look met Blackend Brown Clay en Metallik Rust met Metallic Platinum.

De oogschaduws zijn intens gepigmenteerd, hechten geweldig goed aan de huid en geven geen fall-out. Het aanbrengen is door de wat taaie textuur even wennen, maar met de juiste kwasten (of je vingers) krijg je alles toch netjes geblend. De oogschaduws blijven bij mij prima zitten, ook zonder de Air-light setting powder, maar als ik het wel gebruik ziet alles er net zo mooi uit. Al met al vind ik het een prima aanvulling op "mijn favoriete oogschaduwpalette stash", juist door de intense, mooie kleuren en de fijne textuur. Goed gedaan, Laura Mercier, een palette voor echte make-up lovers!

 

Je koopt de producten van Laura Mercier bij hun counters in De Bijenkorf of in hun online shop, maar ook bij de verschillende vestigingen van Skins of via www.skins.nl. Lijkt dit Editorial eye palette intense clays je iets? Of ga je voor een minder intense look? Misschien is het Extreme Neutrale Eye palette uit de feestdagencollectie dan wel iets voor je?

Deel dit artikel
Back to top