Reviews

NARS Powermatte Lip Pigment - waanzinnig gepigmenteerde lipsticks

Als grote NARS fan ben ik natuurlijk helemaal in mijn nopjes nu dit geweldige merk ook "gewoon" in Nederland te koop is! Sinds vorige week zijn de eerste twee NARS counters in De Bijenkorf Amsterdam en Utrecht open en kun je de producten bestellen in de webshop. Weet je niet wat je "moet" bestellen? Dan heb ik wel een leuke tip....de geweldige, intens gepigmenteerde vloeibare lipsticks, de NARS Powermatte Lip Pigments. Die wil je niet missen, bekijk de swatches maar eens....

NARS stuurde mij een tijdje geleden vier kleuren van de Powermatte Lip Pigments op in dit leuke doosje, zo koop je ze dus niet in de winkels

NARS Powermatte Lip Pigment EUR 26,00 per stuk - exclusief bij De Bijenkorf

Kracht en precisie – het nieuwe powerduo. Een innovatief concentraat van onze meest krachtige matte tot nu toe. Fluid Pigment Complex : vloeibaar pigment voor een onvoelbare, ultra flexibele, langdurige kleur. Een ultra zachte en lichte textuur die zoals een vloeibare kleur op de lippen wordt aangebracht. Bij het drogen wordt de kleur vergrendeld voor een onbezorgd gevoel en effect - verkrijgbaar in 18 krachtige, matte kleuren.

 

NARS Powermatte Lip Pigment met van boven naar beneden: Get it on, Wild Night, Get up stand up & Don't stop

 

De verpakkingen van de vloeibare lipsticks zijn vierkant en deels transparant, waardoor je de kleur van de lipsticks precies kunt zien. De formule is behoorlijk vloeibaar, als ze een tijdje staan zie je het pigment naar de bodem zakken, even schudden voor het aanbrengen is dus aan te raden.

De applicator van de Powermatte Lip Pigment is vrij klein, maar werkt daardoor wel heel precies en dat is maar goed ook want de lipstick is extreem gepigmenteerd. Je kunt met de punt de lipcontouren goed inkleuren, maar ook op de rest van je lippen kun je de kleur in één streek aanbrengen. 

v.l.n.r. Don't stop, Get up stand up, Wild night & Get it on (net aangebracht en dus nog vloeibaar)

v.l.n.r. Don't stop, Get up stand up, Wild night & Get it on (na het drogen, met de matte finish)

NARS Powermatte Lip Pigment Don't stop (zonder basis, één laagje en na even drogen)

NARS Powermatte Lip Pigment Get up stand up

NARS Powermatte Lip Pigment Wild night

NARS Powermatte Lip Pigment Get it on

 

Wat vind ik fijn aan de NARS Powermatte Lip Pigment?

De pigmentatie!!! Dat moge duidelijk zijn, die is namelijk waanzinnig goed, Je hebt echt maar een minieme hoeveelheid lipstick nodig om je lippen van een pittige kleur te voorzien en dat is wel heel fijn. De lipstick droogt snel naar een matte finish, die ook nog eens erg lang blijft zitten. Eigenlijk hoef je de hele dag je lippen niet meer bij te werken, tenzij je iets vettigs gaat eten, dan kan de kleur een beetje verdwijnen van binnen uit. De lipstick blijft bij de lijntjes/lipcontouren heel goed zitten en loopt totaal niet uit. Ook een zoenpartij overleeft deze lipsticks wel, mits het een rustige is...haha! Mijn lippen voelen met het dragen van deze lipsticks niet droog aan, maar zorg er wel voor dat je lippen goed gevoed zijn voordat je deze lipsticks opbrengt, vooral bij de lichtere kleuren.

De selectie kleuren van NARS is geweldig, dus ga ik binnenkort zeker even bij de NARS counter in Rotterdam (vanaf half november 2017 open) kijken welke kleuren ik nog meer wil hebben. Dit zijn zeker echte toppers, die qua prijs best prima zijn en echt doen wat ze beloven, nl. je lippen een geweldige kleur geven die lang blijft zitten!

 

Wat vind ik minder fijn aan de NARS Powermatte Lip Pigment?

De formule is behoorlijk dun, waardoor je de lipstick bij het aanbrengen snel op je tanden terecht komen. Je moet ook wel even je lippen van elkaar af houden om de formule te laten drogen, maar het gaat wel vrij snel...zeg een halve minuut. Je krijgt de lipstick wel weer makkelijk van je tanden af, gewoon met je vingers of met je tong!

De lichtste kleur (Get it on) gaat wel iets in de lijntjes zitten, zoals je op de close-up foto's kunt zien, maar om eerlijk te zijn zie je dat van een afstandje niet, en draag ik deze kleur best vaak.

De houdbaarheid is geweldig, maar dat maakt het verwijderen wel wat lastig, zorg dus voor een goede remover, liefst één op oliebasis en hou er rekening mee dat je andere make-up zoals foundation rond je mond ook verwijdert....Dit is geen ramp natuurlijk, maar wel goed om te weten. Ze zijn echt langhoudend!

 

Deze mooie NARS Powermatte Lip Pigments kosten EUR 26,00 per stuk en zijn in 18 kleuren te koop in de online shop van De Bijenkorf of bij de NARS counters in Amsterdam en Utrecht. 

Deel dit artikel
Back to top