Algemeen

Sunday discussion - Budget maffia?

Afgelopen week liet ik op Twitter de term "budget maffia" een paar keer vallen, iets wat mij niet door iedereen in dank werd afgenomen trouwens. Maar goed, deze zondagse discussie leek mij daarom het geschikte moment om een beetje verder op deze term in te gaan. Met de "budget maffia" bedoel ik eigenlijk mensen (lezers, andere bloggers of mensen in mijn omgeving) die eigenlijk altijd iets te duur vinden en dat ook altijd duidelijk laten weten, iets wat ik niet altijd even prettig vind. Natuurlijk weet ik echt wel dat sommigen mensen liever niet te veel geld uitgeven aan bijv. beauty producten, maar waarom moet je dit altijd zo luidkeels verkondingen, andersom gebeurt dat toch ook niet? Vandaar de term "budget maffia" omdat je eigenlijk bij ieder artikel wel een reactie van iemand leest die het te duur vind, ze zijn overal! .....natuurlijk moet je deze term echt met een korrel zout en een knipoog nemen, ik bedoel het ook niet serieus.Maar het gekke is dus dat er omgekeerd maar weinig tegengas is, ik lees eigenlijk vrijwel nooit dat lezers vinden dat een bepaald product zo goedkoop is dat het nooit goed kan zijn, of iets dergelijks. Natuurlijk, iedereen heeft een verschillend budget, dat is ook de reden waarom je op Lushious Beauty zowel artikelen terugvind van de dure merken maar ook heel wat merken die een stuk minder duur in aanschaf zijn. Maar ook qua onderwerpen proberen we afwisselend te zijn, we richten ons op volwassen vrouwen van 18-50 jaar, waarbij we juist wat extra aandacht schenken aan de iets oudere lezeressen. En dus zullen er ook artikelen verschijnen over anti-verouderings- en anti-rimpel cremes, iets wat je als 14 jarige lezeres natuurlijk minder zal aanspreken. Maar zo proberen we voor al onze lezeressen, niet alleen qua budget maar ook qua onderwerpen, iets leuks te bieden, al weten we natuurlijk dat we nooit iedereen kunnen pleasen. Alhoewel...liever doen we dat natuurlijk wel! Wendy heeft nog een leuk en mooi stukje geschreven over dit onderwerp:

Budget, lastig om nu eens te gaan bepalen wat budget is. Is dat wanneer je jouw beauty producten bij de Action aanschaft of altijd op zoek bent naar afgeprijsde producten? Of is budget een nagellakje van Catrice of Essence? Maar zijn de nagellakjes van Rimmel dan ook nog budget, of een mascara van Maybelline? Naar mijn idee heeft het aanschaffen van budget cosmetica niet alleen maar te maken met een te besteden bedrag. Budget producten kunnen een uitdaging vormen, vooral wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar dupes. Ik vind het persoonlijk erg leuk om jullie duplicaten te laten zien van nagellakjes die prijzig of hard to get zijn. Het budget nagellakje blijft in vele gevallen natuurlijk minder lang zitten maar op die manier kan eigenlijk iedereen de felbegeerde kleur aanschaffen en daar gaat het natuurlijk om. Als huis tuin en keuken filosoof kan ik natuurlijk wel honderd redenen bedenken maar vaak heeft een uitgavenpatroon natuurlijk te maken met een beautybudget. Daar is niets, maar dan ook helemaal niets pedant aan bedoeld maar in de praktijk is het nu eenmaal zo (uitzonderingen daargelaten) dat een meisje van 14 minder te besteden heeft in vergelijking tot een vrouw van 35 jaar. Laten we zeggen dat we met z’n allen op deze manier juist de volledige cosmetica industrie blijven voorzien van doelgroepen en dat is alleen maar goed. Ik denk dat wij hier bij Lushious Beauty een prima balans hebben gevonden tussen budget- en de meer high end merken, zonder over de top te gaan. Wat mij betreft is dit vooral een stukje geloofwaardigheid, want natuurlijk worden zowel Debbie als ik als bloggers regelmatig voorzien van producten die wij voor jullie testen maar dat betekend natuurlijk niet dat we zelf nooit in een Kruidvat, Etos of parfumerie staan om beauty producten aan te schaffen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar ‘mooie’ merken, maar bij mij thuis vind je ook een allerhande aan Kneipp, Yes to Carrots, Dr v.d. Hoog, Catrice en Essence nagellakjes terug. Ik gebruik wat ik mooi en lekker vind, en wat ik op dat moment wil gebruiken, echter zou ik nooit bezuinigen op beauty producten en behandelingen en zo moet je dat ook een beetje zien wat betreft Lushious Beauty. Wij zijn dol op mooie merken, maar schrijven alleen over producten waar wij persoonlijk achter staan, zo ook voor budget merken, degenen die voorbij zien komen bij Lushious Beauty daar staan wij voor 100% achter.

Maar wat wil ik nu eigenlijk bereiken met deze zondagse discussie? Dat is eigenlijk heel simpel, ik zou jullie willen vragen om niet uitsluitend te kijken naar de prijs van een producten, die onderaan het artikel staat, lees vooral de informatie en zie de prijs ook als informatie, trek niet direct een eindconclusie op basis van de prijs. Mocht het product je aanspreken, dan kun jij (en jij alleen) bepalen of je de prijs er ook voor over hebt, daar kunnen wij eigenlijk niets over zeggen, uiteindelijk weten wij niet of jij dit zou willen/kunnen betalen. En probeer ook geen oordeel te geven over een product over de prijs alleen, natuurlijk zit niet in ieder potje creme van EUR 100,00 ingrediënten van die waarde, maar betaal je in alle gevallen ook voor de research, de verpakking, het merk en de reclamecampagne, maar ach....dat weet iedereen toch wel? En dan nog vinden sommige vrouwen en mannen het prima om die prijs te betalen voor die creme, dat is toch prima? Wat vinden jullie? Is de prijs van het product hetgeen wat bij jou de doorslag geeft om iets te kopen of gaat het puur om het product zelf, dus koop je juist die goedkopere douchegel omdat hij zo lekker is, de dure creme omdat hij zo goed zijn werkt doet en de dure geurkaars omdat hij zo mooi past in jouw interieur? Fijne zondag, happy halloween en vergeet niet dat de wintertijd is ingegaan! Bijdrage van Debbie & Wendy

Deel dit artikel
Back to top