Algemeen

Sunday Discussion: Plastische chirurgie - Hoe ver kun je gaan?

Plastische chirurgie lijkt de laatste jaren wel de normaalste zaak van de wereld te zijn. In Nederland is Marijke Helwegen natuurlijk onze eigen ambassadrice. Toch zijn er ook een heleboel voorbeelden te geven vooral onder de celebrities van hoe het niet moet. Kun je zelf bepalen wat mooi is? Hoe ver kun je gaan, en moet de behandelend arts op een gegeven moment ingrijpen? Kortom: Deze Sunday Discussion staat in het teken van Plastische chirurgie! Lees even verder en praat mee!Voordat we deze discussie opstarten moeten we er wel eerst even stil staan bij het feit dat plastische chirurgie is onderverdeeld in een aantal takken. Zo is een van de bekendste vormen de reconstructieve chirurgie die mensen ondergaan bij bijvoorbeeld brandwonden, na een ongeluk, hazenlip, littekens, borstprothesen ivm borstverwijderingen door ziekte etc. Daarnaast is er de esthetische kant van de plastische chirurgie. Dit is de meest besproken kant van de plastische chirurgie waaronder borstvergroting of -verkleiningen, liposuctie, neus-, oog- en oorcorrecties, de voorhoofdslift en de facelift vallen.

Hoe voelen jullie je wanneer je bij het opstaan in de spiegel kijkt? Ben je tevreden over jezelf of zou je stiekem ook wel eens iets aan jezelf willen veranderen? Ik hoop natuurlijk dat iedereen helemaal tevreden is, maar natuurlijk heb ik ook wel eens een moment dat ik denk: Goh, dat zou best anders kunnen. Zo hebben de dames bij mij in de familie last van hangende oogleden. Daar baal ik zo nu en dan best wel eens van, maar gelukkig heb ik mezelf make-up technieken aangeleerd om dat redelijk te kunnen ''verdoezelen''. Daarnaast hoort het ook wel een beetje bij mij. Dus blijft het bij zo nu en dan eens even een wenkbrauw ophalen. Maar... ik zeg zeker niet: nooit!

Hieronder even wat voorbeelden van "too much": Deze dienen slechts ter illustratie.

De vraag of plastische chirurgie nodig is blijft natuurlijk lastig te  beantwoorden.  Bij iemand met een hazenlip wordt de spraak belemmerd, en dus is plastische chirurgie is sommige gevallen noodzakelijk. Maar hoe zit dat met een borstvergroting? Als ingrepen ervoor zorgen dat mensen zichzelf zelfverzekerder voelen, kijken we er dan anders tegen aan? Hoever kan je gaan in het veranderen van een lichaam? Als we kijken naar de wereldberoemde voorbeelden Catwoman, Michael Jackson en onze eigen Connie Breukhoven a.k.a. Vanessa? Ik ben erg benieuwd wat jullie vinden van de esthetische kant van de plastische chirurgie!

 Bron foto''s

Deel dit artikel
Back to top