Algemeen

Sunday discussion - is het helemaal tekenen van wenkbrauwen een goed idee?

Het blijft altijd een amusant tijdverdrijf, het bekijken van de make-up van andere vrouwen! Regelmatig ben ik behoorlijk onder de indruk van een prachtige oogmake-up of prachtige lippen, maar ik zie ook weleens minder fraaie looks voorbij komen. Moet kunnen natuurlijk, maar er zijn wel grenzen, voor mij althans! Vandaag heb ik weer een paar "fraaie" voorbeelden, een aantal dames die hun wenkbrauwen hebben getekend en ik vind het vreselijk! Is het eigenlijk wel een goed idee om wenkbrauwen te tekenen?

Ik heb het trouwens niet over bijtekenen, veel vrouwen (ook ik) gebruiken een wenkbrauwpotlood, wenkbrauwpoeder of iets anders om de vorm van de wenkbrauw mooier te maken of om eventuele lichte wenbrauwen wat beter zichtbaar te maken. Nee, ik heb het over dames die bewust hun natuurlijke wenkbrauwen afscheren om daarna een zelfgetekende wenkbrauw boven hun ogen te maken. 

Ik weet dat het ook fraai kan uitpakken, daar zijn zeker ook voorbeelden van te vinden, dus don''t get me wrong, het kan iemand ook best mooi staan. En er zijn ook vrouwen die door ziekte hun (wenkbrauw)haren verliezen en die ervoor kiezen om hun wenkbrauwen te tekenen, iets wat compleet logisch is en ik zelf in  zo''n geval ook zou doen. Ik zou er alleen wel voor kiezen om dit zo natuurlijk mogelijk te doen, een viltstift pakken en op de gok een wenkbrauw tekenen is geen goed plan.
En ook begrijp dat het soms een keuze is, meiden en vrouwen kiezen voor deze bijzondere look, net zoals ze zouden kunnen kiezen voor blauw haar, knalrode lipstick, 10 piercings in een oor of het dragen van Crocs. Het hoort bij hen of bij hun stijl, meestal is het in dat geval wel mooi gedaan en dat scheelt behoorlijk.

bron tumblr - dit ziet er toch best mooi uit
Maar eerlijk is eerlijk, zoek eens op "drawn eyebrows" op Google en je ziet behoorlijk wat lelijke wenbrauwen voorbij komen, is dit representatief of juist niet? Wat is jullie mening over geschoren en getekende wenkbrauwen? Vind je het mooi of juist helemaal niet - of ligt dit totaal aan de manier hoe het is gedaan?
Meer make-up fouten? Check deze post op Vrouwen.nl
Deel dit artikel
Back to top