Algemeen

Sunday discussion : waarom dragen veel vrouwen geen make-up?

Voordat we Beautyscene waren hadden we een wekelijkse rubriek op LushiousBeauty die wij de "sunday discussion" noemde. Tijdens de overgang naar Beautyscene.nl zijn de comments jammer genoeg verdwenen, één van de redenen om deze rubriek nieuw leven in te blazen. We zullen zowel oude als nieuwe onderwerpen behandelen, geef jij ook jouw mening? Vandaag stel ik jullie de vraag : waarom dragen veel vrouwen geen make-up? 

Een soortgelijke discussie hebben we weleens eerder gevoerd in januari 2010, ik kan mij nog herinneren dat het best een veel besproken onderwerp was, ik ben benieuwd of dat nog steeds zo is?

Het blijft een lastige vraag, zeker als ik deze stel aan lezeressen van een website over beauty, over het algemeen toch dames (en heren) die liefhebbers zijn van make-up. Maar ik neem aan dat jullie in jullie omgeving weleens vrouwen zien of spreken die weinig tot niets "hebben" met make-up en beauty.

Als ik op straat loop, tijdens het boodschappen doen, als ik met mijn kinderen op pad ben of als ik bij school sta om mijn zoontje op te halen, dan valt het mij altijd op, de dames die echt helemaal geen make-up dragen. Ik begrijp natuurlijk heel goed dat niet iedereen dezelfde interesse heeft in make-up als ik, niet iedereen heeft iedere ochtend zin zich uitgebreid op te maken en natuurlijk vind ook niet iedereen make-up mooi.
Maar als ik dan die grauwe huiden zie, de donkere kringen, de pigmentvlekken, de kleurloze wangen en lippen, dan vind ik het persoonlijk ook weleens jammer dat ze echt geen make-up gebruiken. Ik waardeer mensen er echt niet minder door, sterker nog, de liefste mensen in mijn leven dragen weinig tot geen make-up, maar ik weet ook dat ze met wat kleine aanpassingen op make-up gebied er veel beter uit zullen zien. Iets wat ik ze persoonlijk graag laat zien, als ze er zelf om vragen dan.....dit blijft altijd een lastig onderwerp om aan te roeren.

Nee, ze hoeven dan echt niet totaal in de make-over, maar met een getinte dagcreme of lichte foundation, wat concealer, een tipje blush, wat mascara en lekkere lipbalsem kom je al een heel eind. Het resultaat is dan vaak al "amazing" te noemen, ze veranderen echt niet van persoonlijkheid daardoor, dragen beslist geen "masker", het kost ze geen uren tijd, de investering is minimaal te noemen maar waarom doen ze het dan toch niet?

Komt het dan echt omdat ze het zelf niet belangrijk vinden? Vinden ze dat je hen mooi moet vinden ook zonder make-up? Zijn het vrouwen die zich zo ook al prachtig vinden? Wat is nu exact de reden dat zoveel vrouwen liever kiezen voor helemaal geen make-up? Is het onwetendheid? Nemen ze er de tijd niet voor? Zijn ze "bang" voor make-up? 

Wat is volgens jou het antwoord op de vraag : waarom dragen veel vrouwen geen make-up?

Deel dit artikel
Back to top