Algemeen

Sunday discussion - plastische chirurgie, hoe kun je gaan?

Op LushiousBeauty.nl hadden we een wekelijkse rubriek die wij de "sunday discussion" noemde. Tijdens de overgang naar Beautyscene.nl zijn de comments jammer genoeg verdwenen, één van de redenen om deze rubriek nieuw leven in te blazen. We zullen zowel oude als nieuwe onderwerpen behandelen, geef jij ook jouw mening?

Deze discussie is eerder verschenen op 28 februari 2010, de tekst is van Wendy. Leuk detail, sinds begin mei 2011 is dit artikel bijna 5.000 keer bekeken, blijkbaar toch een onderwerp dat aanspreekt!

Plastische chirurgie lijkt de laatste jaren wel de normaalste zaak van de wereld te zijn. In Nederland is Marijke Helwegen natuurlijk onze eigen ambassadrice. Toch zijn er ook een heleboel voorbeelden te geven vooral onder de celebrities van hoe het niet moet. Kun je zelf bepalen wat mooi is? Hoe ver kun je gaan en moet de behandelend arts op een gegeven moment ingrijpen?Voordat we deze discussie opstarten moeten we er wel eerst even stil staan bij het feit dat plastische chirurgie is onderverdeeld in een aantal takken. Zo is één van de bekendste vormen de reconstructieve chirurgie die mensen ondergaan bij bijvoorbeeld brandwonden, na een ongeluk, hazenlip, littekens, borstprothesen i.v.m. borstverwijderingen door ziekte etc. Daarnaast is er de esthetische kant van de plastische chirurgie. Dit is de meest besproken kant van de plastische chirurgie waaronder borstvergroting of -verkleiningen, liposuctie, neus-, oog- en oorcorrecties, de voorhoofdslift en de facelift vallen.

Hoe voelen jullie je wanneer je bij het opstaan in de spiegel kijkt? Ben je tevreden over jezelf of zou je stiekem ook wel eens iets aan jezelf willen veranderen? Ik hoop natuurlijk dat iedereen helemaal tevreden is, maar natuurlijk heb ik ook wel eens een moment dat ik denk: Goh, dat zou best anders kunnen. Zo hebben de dames bij mij in de familie last van hangende oogleden. Daar baal ik zo nu en dan best wel eens van, maar gelukkig heb ik mezelf make-up technieken aangeleerd om dat redelijk te kunnen ''verdoezelen''. Daarnaast hoort het ook wel een beetje bij mij. Dus blijft het bij zo nu en dan eens even een wenkbrauw ophalen. Maar... ik zeg zeker niet: nooit!

Hieronder even wat voorbeelden van "too much": deze dienen slechts ter illustratie.

De vraag of plastische chirurgie nodig is blijft natuurlijk lastig te  beantwoorden.  Bij iemand met een hazenlip wordt de spraak belemmerd, en dus is plastische chirurgie is sommige gevallen noodzakelijk. Maar hoe zit dat met een borstvergroting? Als ingrepen ervoor zorgen dat mensen zichzelf zelfverzekerder voelen, kijken we er dan anders tegen aan? Steeds vaker horen we ook jonge meiden klagen over hun lichaam, waarbij een borstvergroting op jonge leeftijd niet eens meer een uitzondering is. Maar of dat nu de oplossing is om jezelf zekerder te voelen?

Hoever kan je gaan in het veranderen van een lichaam? Als we kijken naar de wereldberoemde voorbeelden "Catwoman", Heidi Montag, wijlen Michael Jackson en onze eigen Connie Breukhoven a.k.a. Vanessa? Ik ben erg benieuwd wat jullie vinden van de esthetische kant van de plastische chirurgie!Afbeeldingen : Bron 1 & bron 2 & bron 3

Deel dit artikel
Back to top