Algemeen

Davidoff Cool Water Summer dive man & woman

Ieder jaar verschijnen er in de zomermaanden speciale zomerse editie''s van bekende geuren, wie kent ze niet? Het zijn vrijwel altijd lekkere frisse, fruitige geuren die een fijne zomerse touch geven aan de oorspronkelijke geuren. Davidoff Cool Water brengt dit jaar hun Summer Dive uit, zowel in een vrouwen- als een mannenversie. Kom dus maar op en fris je op met een zomerse duik! Deze twee coole ‘limited edition’ geuren zijn geïnspireerd door de heldere, blauwe lucht, een nevelige, witte horizon en een aquagroene zee. Lees even verder voor mijn review..... Ik heb de dames versie van Summer Dive voor jullie getest, maar zoals gezegd is er ook een mannenversie van Summer Dive! Stel je voor, de frisse en wereldberoemde geur Cool Water Man, maar dan in een nog frissere, meer fruitige zomerse versie, die als het volgt is te omschrijven:

Net alsof je zo uit de zee komt! Een stimulerende golf van oceanische en aquatische noten mixt zich met een citruscocktail, om je diep te laten duiken in een krachtige, frisse mannelijke geur. Levendige citroenschil vermengt zich met mandarijn en grapefruit voor een nieuwe golf van energie. Basilicum, salie en jeneverbes zorgen voor een stimulerende groene frisheid die een door de zon gestreelde huid flatteert.

Davidoff Cool Water Summer dive woman is een geur die typisch fris & waterachtig is, maar in deze versie vooral opvalt door de meer fruitige topnoten. Het maakt de geur voor mij iets toegangelijker, want een echte "waterachtige" geur is meestal niet echt mijn ding. Maar zodra er fruit aan te pas komt, dan wil ik mijn tanden ook graag even zetten in de mooi gekleurde flacon. Een nadeel van dit soort lichte geuren is wel dat ze vrij snel vervliegen, je ruikt de geur zelf niet zo erg lang, maar spray dan niet direct weer bij, een ander ruikt de geur toch nog altijd wel een langere tijd. De geur laat zich volgens Davidoff als het volgt omschrijven:

Deze nieuwe interpretatie is perfect voor dat sexy ‘net terug van het strand’ gevoel. De zomerse compositie ademt vitaliteit uit voor een frisser gevoel. Fruitige topnoten van meloen en ananas verfrist met muntblaadjes maken plaats voor een transparant oceanisch hart van waterviool en lotusbloem. Een strandachtige basis van zacht iris en warm hout maakt deze sensuele geur compleet.

De flacon ziet er echt erg goed uit, de kleuren doen je natuurlijk denken aan die van de zee bij dat geweldige tropische strand. Perfect ontworpen bij deze zomerse geur, ik ben trouwens wel blij met de kleur van de flacon, die eindelijk eens niet roze is (dat is namelijk zo standaard : roze voor een vrouwengeur en blauw voor een mannengeur, kan het nog "origineler"?) Deze  zomerse editie''s zijn uitsluitend gedurende deze zomer te koop, het zijn limited editions en ze zullen volgend jaar opgevolgd worden door weer een andere versie. Natuurlijk kun je de oorspronkelijke geuren Cool Water Man & Woman wel altijd blijven kopen, zowel in de zomer als in de winter. Je vindt deze fijne zomergeuren tegen een leuke prijs o.a. bij Parfumerie.nl en de webshop van De Bijenkorf, maar natuurlijk vind je de geuren ook bij diverse parfumerie''s zoals Parfumerie Douglas, ICI Paris XL, MOOI Parfumerie en Sephora. De adviesprijzen voor de  Summer Dive geuren zijn:

  • Cool Water Man Summer Dive eau de toilette 125 ml EUR 45,00
  • Cool Water Woman Summer Dive eau de toilette 100 ml EUR 45,00 (waarom kost de vrouwenversie meer in verhouding? Ook gek!)
Deel dit artikel
Back to top