Algemeen

L'Occitane - nieuwe Bergamot lijn - heerlijk fris

Tijdens de beauty-blog meet van afgelopen vrijdag in Antwerpen ben ik weer even in één van mijn favoriete winkels geweest, L''Occitane. Kennen jullie deze winkels en hun producten al? L''Occitane is een Frans merk dat geweldige producten maakt op het gebied van lichaamsverzorging, haarverzorging, parfums en thuisparfums. Ik heb vele favoriete producten van L''Occitane waaronder hun geweldige handcreme''s, geurkaarsen, handzepen, solid parfums en nog veel meer. Ze hebben nu weer wat nieuws, een lijn gemaakt met Bergamot-olie, lees snel verder! Het fijne aan L''Occitane vind ik dat ze meestal complete lijnen hebben van hun geuren, je kunt je er dus direct helemaal in hullen! Dat kan nu ook weer met hun nieuwe Bergamot-lijn. Dit is een heerlijke frisse geur, die echt perfect is voor gebruik tijdens de zomer. Maar wat is nu Bergamot? De bergamot is een bijzondere citrusvrucht die wordt verbouwd in het Zuid-Italiaanse Calabrië. De vrucht is al sinds eeuwen de smaakmaker van Earl Grey Tea. De bergamotschil bevat een etherische olie die traditiegetrouw in de parfumerie gebruikt wordt vanwege zijn frisheid en karakteristieke glans. Nu is Earl Grey één van mijn favoriete theesoorten, juist door de frisse citroenachtige dus ik dacht dat ik deze lijn ook wel kan waarderen. En dat is ook zo, ik heb de heerlijke 2-in-1 douchegel getest en die is superlekker. De geur is fris, citroenachtig en blijft na het douchen ook goed hangen, daar hou ik wel van. De gel is heel transpant en vrij dun, je hebt maar weinig nodig voor een creme-achtig schuim, de huid blijft lekker zacht achter. Je kunt deze douchegel ook gebruiken als shampoo, maar dat heb ik nog niet geprobeerd. De fles is wel erg klassiek, hij is gemaakt van kunstof en gedecoreerd met typische Provencaalse motieven (die je ook altijd in van die typische Zuid-Franse winkeltjes vind!). De douchegel kost EUR 14,50 voor een fles van 250 ml.

Zoals gezegd zijn er ook nog andere producten in deze lijn: Bergamot Tea Eau de Toilette - 100 ml - € 39 Een frisse, contrastrijke geur. Deze eau de toilette mengt de subtiele en intense aroma’s van zwarte theebladeren met de fijnste bergamot uit Calabrië. Mandarijn en grapefruit versterken het sprankelende karakter van bergamot, extra aangezet door een vleugje kardemom, terwijl de houtachtige noten de intensiteit van thee verlengen. Zo ontstaat eennunieke geur, die rijk is aan contrasten. De flacon van 20 ml is € 19 en is een gelimiteerde uitgave.

Solid Perfume - 10 ml - € 8

Een eerbetoon aan de bergamotdoosjes uit Grasse. Al het sprankelende en de subtiele frisheid van bergamot thee samengebracht in een parfum in vaste vorm. Ideaal voor een geur-update gedurende elk gewenst moment van de dag! De kleine metalen doos is op dezelfde wijze gedecoreerd als de bergamotdozen uit Grasse.

Body Milky Mist - 250 ml - € 21,50

Deze heerlijk geurende, melkachtige lichaamsmist hydrateert de huid en maakt de huid soepel. De lichte, pure samenstelling zorgt voor een plezierig frisse sensatie, perfect voor gebruik in de zomer.

Handcrème - 75 ml - € 14,50

Deze zachte verzorging voor de handen is verrijkt met karitéboter. De crème voedt en verzacht de huid en beschermt haar tegen dagelijkse beschadigingen. Laat de handen heerlijk geuren en laat ze zacht en plezierig aanvoelen.

Pot-Pourri - 100 g - € 14,50

Deze pot-pourri is een prachtig mengsel van theebladeren, bergamot en zoete sinaasappelschil. Pot-pourri in een schaaltje is een geurige decoratie, dat een frisse en subtiele geur afgeeft en zo een warme en gastvrije sfeer in huis verspreidt.

De winkels van L''Occitane vind je o.a. in de volgende steden:

  • Amsterdam
  • Amstelveen
  • Den Haag
  • Utrecht
  • Maastricht
  • Haarlem
  • Antwerpen

Bijdrage van Lushious Babe

Deel dit artikel
Back to top