Reviews

Gucci Flora eau fraîche

Flora by Gucci is al sinds 2009 een grote hit bij liefhebbers van vrouwelijke, bloemige parfums. Er was al een eau de toilette en een eau de parfum, maar voor zomerse, warme dagen waarop je graag een lichte en frisse geur draagt is er nu ook de Gucci Flora Eau fraîche. Lezen jullie even mee?



Flora by Gucci Eau Fraîche is een stukje frisser dan de oorspronkelijke Flora, mede door de frisse opening van citrusnoten. Maar denk nu niet dat Flora Eau Fraîche simpelweg een lichte versie is, you''re wrong! Flora Eau Fraîche is ook een tikje pittiger en krachtiger door de bergamot en kumquat.



Aan het hart van roos en osmanthus (tere bloemen met een lichte perzikgeur) zijn behoorlijk wat groene en fris-waterige noten toegevoegd, waardoor het toch wel duidelijk is dat we te maken hebben met een echte "eau fraîche". Het hart heeft Gucci ongemoeid gelaten door de kenmerkende sandelhout en patchoeli te behouden.



De flacon is onveranderd, maar de dop van de Eau fraîche is lekker fris en wit, de vloeistof oogt ook frisser door de groene kleur. 



Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de originele Flora by Gucci, maar dat komt omdat ik gewoon niet zo erg gek ben van de waterachtige noten. Toch ben ik wel verslingerd geraakt aan de citrus topnoten van Eau Fraîche, die zijn zo fijn dat ik vooral geneigd ben om erg vaak met de geur te sprayen om zo telkens weer te genieten van de ietwat pittige kumquats! De geur is trouwens best zoet te noemen en doet mij ook wel denken aan een friszoete cocktail, vooral de eerste indruk. En nu het zonnetje dan eindelijk schijnt is het ook echt tijd voor een zomerse geur, Flora by Gucci eau fraîche it is for today!!!

Flora by Gucci eau fraîche is te koop in verschillende formaten, de flacon met 30 ml kost EUR 44,10 en is o.a. te koop bij De Bijenkorf, Parfumerie Douglas, ICI Paris XL en Sephora.

Hieronder nog even de prachtige commercial van de originele Gucci by Flora parfum, zo mooi!

Deel dit artikel
Back to top