Reviews

Yves Rocher Moment de Bonheur: Rozenexplosie!

Als geluk de gedaante van een parfum zou aannemen - met kostbare ingrediënten, een vleugje zonneschijn en bezieling - dan zou daar volgens de dames en heren achter de Yves Rocher schermen een geur moeten uitkomen die Moment de Bonheur heet.

Annick Ménardo is sinds 1991 parfumeur bij het Zwitserse Firmenich, dat al in 1895 werd opgericht in Genève. Ménardo ontwikkelde een aantal meer dan bekende en bij dames (en heren) zeer geliefde geuren zoals Lolita Lempicka Au Masculin, Yves Saint Laurent Body Kouros en Dior Hypnotic Poison. Aan dit prachtige rijtje parfums is onlangs een mooie geur toegevoegd in de vorm van de Yves Rocher Moment de Bonheur.Hoofdingrediënt uit deze geur is de Centifoliaroos, die is gewonnen in het Zuid Franse stadje Grasse. Deze rozen worden al in mei geplukt en bevatten een breed spectrum aan geurnuances zoals vanille, kamperfoelie, madera en perzik.

Moment de Bonheur opent heel licht groen, maar word al snel vol, bloemig en heeft een romig randje. Dat zou de vanille kunnen zijn die de bijzondere Centifoliaroos bevat. Prettig, want ik vind bloemengeuren persoonlijk vaak wat scherp openen, wat mij als liefhebber van zachte geuren vaak afschrikt.De geur is bijzonder levendig, zonder zeer ingewikkeld te worden. In de wandelgangen ving ik op dat er wordt gespeculeerd dat deze geur een vleugje Especially Escada in zich zou hebben maar dat spreek ik absoluut tegen. Especially Escada is jonger, zoeter en meer speels. Moment de Bonheur is een mooie, klassieke, verwarmende en zeer vrouwelijke geur.

Gedurende de dag behoudt de geur haar identiteit en dat is bijzonder. Dit wordt waarschijnlijk verzorgt door de toevoeging van patchoeli en cederhout. Met name patchoeli staat erom bekend dat dit ingrediënt een positief effect heeft op het verlengen van de houdbaarheid van parfums. In de praktijk blijft daardoor een geur beter en langer op de huid ‘hangen''.Volgens Yves Rocher met je een geluksmomentje grijpen en koesteren voordat het weer vervliegt. Op zoek naar een geluksmomentje dat wat langer duurt? Met een aantal verstuivingen Moment de Bonheur beleef je deze kleine geluksmomentjes meerdere keren per dag: Juist op die onverwachte momenten dat het parfum weer even gedag komt zeggen tijdens het dragen!

  • Eau de parfum 30 ml - EUR 35,00
  • Eau de parfum 50 ml - EUR 53,00
  • Geparfumeerde hydraterende bodymilk 200 ml - EUR 18,90
  • Geparfumeerde douchegel 200 ml - EUR 13,50
  • Geparfumeerde deodorant 100 ml - EUR 16,50

Moment de Bonheur is vanaf september verkrijgbaar bij de filialen van Yves Rocher, en via de Yves Rocher webwinkel: Yvesrocher.nl

Deel dit artikel
Back to top